Sofronék másodikok az alapszakaszban

 

A klub történetének legjobb helyezését érte el a Krefeld az első osztályú német bajnokságban. Nyertek Kógerék és Vasék, Feketéék viszont kikaptak, de így sem állnak rosszul, míg Gőz Balázsék újabb szoros vereségükkel 0-2-ről várják a Ligue Magnus negyeddöntőinek folytatását.

A DEL-ben Sofron Istvánék a tabellautolsó Düsseldorf otthonába látogattak. Ezek az összecsapások jellemzően érzelemgazdag mérkőzéseket hoznak, hiszen szomszédvárakról van szó, ám ez ezúttal elmaradt és a több, mint 8000 néző különösebb izgalmak nélkül nézhette végig, ahogy a vendégek fölényes, 6-2 arányú győzelmet aratnak. A mérkőzés 1-2-es első harmadot követően a középső játékrészben dőlt el, ezt 4-1-re nyerte a Krefeld és ezzel minden fontos kérdés el is dőlt, így a záró húsz percben már nem esett több gól. A meccs legponterősebb játékosa Adam Courchaine volt, aki két gólt és két asszisztot szerzett, Sofron ezúttal nem iratkozott fel a pontszerzők közé. Ezzel egy fordulóval az alapszakasz vége előtt eldőlt, hogy a Krefeld második helyen végzett, ami a klub történetének legjobb eredménye. Mindez meg is látszott a nézőszámokon, idén új nézőcsúcs született, 5500 szurkolóval. Düsseldorfba 2500 krefeldi kísérte el csapatát. Habár a rájátszásbéli ellenfél egyelőre nem ismert, annyi az elővételes jegyigénylés, hogy a König-Palastra gyakorlatilag ki lehet tenni a megtelt táblát. A hírek szerint a csapat ma alaposan meg fogja ünnepelni a klubtörténeti sikert.

Kóger Dánielék 3-2-re győzték le hazai pályán a South Carolina csapatát. Az első harmadban emberelőnyből, a második játékrész elején egyenlő létszám mellett találtak be, azonban a 24. percben a vendégek egy gólra felzárkóztak. Másdél perc múlva egy újabb emberelőnyt értékesített az Elmira, így a középső periódus végén hiába kaptak gólt emberelőnyből, mivel több gól már nem született, ők hagyhatták el győztesen a jeget. A helyzetkihasználásra nem lehetett panasz, az első harmad kiegyenlített játékát követően a South Carolina egyértelműen dominált a mérkőzésen, a második és harmadik játékrészben 31-12-re nyerte a kapura lövéseket, ennek fényében még értékesebb a hazai siker. Kóger ezúttal nem szerzett pontot.

A francia bajnokság negyeddöntőjében újra nagy ellenállást fejtett ki az esélytelenebb HCMAG a Dijon otthonában, de ez is csak egy második egygólos vereséghez volt elég. A hazaiak a második harmad elejére kétgólos előnyre tettek szert, amit a záró húsz percig sikeresen őriztek is. Ekkor azonban Gőz Balázsék két és fél perc alatt két találatot is szereztek és kiegyenlítettek. A Dijonnak erre is volt válasza, a 47. percben negyedik góljukat szerezve 4-3-ra megnyerték a meccset. A playoff mind a négy párharcában az esélyesebb és pályaelőnnyel rendelkező csapat vezet 2-0-ra, így Széligék és Vas Jánosék is.

Kiszolgálta háromezres közönségét a Löwen Frankfurt vasárnap a Königsborn Bulldogs ellen. Az első 10 percben már 4-0 volt az eredmény a hazaiak javára és Vas Mártonék később sem vettek vissza a tempóból. A vége 14-0-s kiütés lett, a Löwen továbbra is veretlen az egész szezonban. A magyar hátvéd egy pontot szerzett.

Első meccsét megnyerte idegenben a Feldkirch, de a másodikon kikapott a Neumarkt Riewegától az INL negyeddöntőjében. A sok szabálytalanság okozta Fekete Dánielék vesztét, hiszen a hazaiak szimpla és dupla emberfórból is eredményesek voltak, amire a Feldkirch csak egy góllal tudott válaszolni, így 2-1-re kikaptak.

A WSHL-ben az El Paso Rhinos 11-0-ra nyert a Tulsa Jr. Oilers ellen. Nagy Krisztián nem játszott, Vay Ádám cserekapus volt.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum