Miskolc?Érsekújvár 1-7

   

Négy év után nem lesz magyarországi csapat a MOL Liga döntőjében, miután az Érsekújvár a vártnál sokkal fölényesebb győzelmet aratott a látványosan összeomló Miskolc ellen.

Ismét nem telt meg a miskolci jégcsarnok, pedig nagyon fontos mérkőzésre került sor. Vasárnapi veresége után nyerési kényszer alatt játszott a Miskolc, és ennek megfelelően nagy tempóban is kezdett. Hosszú időre beszorult a kapuja elé az Érsekújvár, Chovannak rengeteg tennivalója akadt. Jó öt perc után sikerült először gólszerzéssel kísérletezniük a vendégeknek. Azt lehet mondani, hogy szointe a semmiből szerzett vezetést az Érsekújvár. Duschek-védés után a vendégek hozták el a bulit, a pakkot Sucharda lőtte azonnal kapura a kék vonal környékéről. Duschekről a korong kipattant, és az arra járó Polcik kotorta a kapuba. Kiegyenlítettebb lett a játék, a gól szemmel láthatóan megfogta a Miskolcot, ám a szünetig hátralevő időben is inkább a sárga-feketék előtt adódtak a nagyobb helyzetek, igaz, ezek közül egyet sem sikerült értékesíteni.

Jóval kiegyenlítettebben kezdődött a második harmad. Felváltva alakultak ki nagy helyzetek mindkét oldalon, de mind Duschek, mind Chovan nagyokat védett. Különösen Faith tesztelte gyakran honfitársát, de ezeket a párbajokat rendre a kapus nyerte. A meccs felénél aztán egy kontrából újabb gólt ütött az Érsekújvár. Weissmann tálalt Caladi elé, és a remek csatár nem hibázott, Duschek kiszolgáltatott helyzetben volt. Ki kellett nyílnia Miskolcnak, támadnia kellett, ha döntőbe akart jutni, és ez újabb lehetőségeket jelentett a felvidékieknek. Weissmann kapuvasa volt az első figyelmeztető jel, majd egyre-másra jöttek az újabb komoly helyzetek, amelyeknél csak Duschek védései tartották meccsben a Macikat. A 36. percben érkezett a meccs első kiállítása, Boyle kapta bottal lökésért, és az Érsekújvár pillanatokon belül büntetett. Kowalczyk lőtt távolról, az erős lövés kijött Duschekről, és megint egy vendégjátékos szedte össze a lecsorgó pakkot a kapu előterében. Hrudik közeli lövése Duschek mamutjai között jutott a kapuba. Megrogyott a Miskolc, jJóformán közvetlenül a kezdés után érkezett az újabb gól. Polcik ugratta ki Siskát, aki egészen a kapuig nyargalt a passzal, és keményen felvarrta a keresztvas alá. Bob Dever kapuscserével próbált frissíteni csapatán, Gyenes két jó védéssel mutatkozott be.

miszam24

Fotó: Bán Olivér (archív)

A lehetetlent kellett volna megpróbálnia a Miskolcnak az utolsó harmadban, 20 perc alatt legalább 4 gól volt a feladat. Ehhez képest egy vendéglehetőséggel indult a játékrész, majd kisvártatva megszületett az ötödik érsekújvári találat is. Marek Dubec passzát ismét a kapu közvetlen közeléből értékesíthette a vendégek csatára, ezúttal Ondrej Stefánka. A 47. percben már hat volt közte. Kowalczyk passzából Ruzicka lőtt óriási gólt. Küzdött a Miskolc, de nem sok minden akart összejönni, mígnem az 50. percben az első érsekújvári kiállítást ítélték meg a játékvezetők. Az előnyben Faith passzolta a korongot a kapu elé, ahol Knox érkezett, és közelről a bal felső sarokba lőtt. Későn jött a szépítő gól, nyilvánvaló volt, hogy nem lesz elég erő a Miskolcban ahhoz, hogy a hátralevő 10 percben még 5 gólt lőjön. Az 56. percben aztán tovább forgatták a kést a sebben a vendégek, Knox kiállítása alatt egy Gyenesről kipattanó korongot Baron lőtt a kapuba. Az utolsó percekre még két miskolci kiállítás maradt, az Éreskújvár a fölényes győzelmet aratott a teher alatt összeroskadó Miskolc ellen, a meccs felétől szinte lelőtte a Jegesmedvéket a jégről. A miskolciak elsősorban a kapuk előtt szenvedtek egyértelmű vereséget.

Ezzel a felvidéki csapat jutott a döntőbe, ahol a Brassó vár rá ellenfélként. A Miskolc negyedik helyen végzett, és megszerezte a magyar bajnokság ezüstérmét. Számukra az év a Magyar Kupa négyes döntőjével fejeződik be, hazai pályán.

Bob Dever: “A jobb csapat győzött ma. Nem lehet úgy meccset nyerni, ha mi csak egyszer találunk be, miközben gólokkal ajándékozzuk meg az ellenfelet.”

Robert Spisak: “Igazi csapatjátékot mutattunk be. A második harmadban el tudtunk lépni a Miskolctól, utána pedig már kontrolláltuk a mérkőzést.”

 

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Halassy, Babic, Abonyi, Soós.
Duschek: 84,0% (Gyenes: 76,9%)
K
Chovan: 97,0% (Krajcovic)
Boyle, deBruyn, Knox, Dubek, Faith
1
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Frolík
Durco, Budai, Roczanov, Miskolczi, Fliszár
2
Baron, Kames, Dubec Marek, Weissmann
Láda, Hegyi, Hajós, Popovics, Rafaj
3
Sucharda, Siska, Caladi, Uhnák, Polcík
Ritó, Tóth
4
Král, Pavesic, Korytko, Ruzicka
Bob Dever
E
Spisak Robert
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:05 NZÁ Polcík Sucharda Uhnák
0-2 30:19 NZÁ Caladi Weissmann Sucharda
0-3 36:04 NZÁ PP Hrudík Kowalczyk Podstavek
0-4 36:18 NZÁ Siska Uhnák Caladi
0-5 41:18 NZÁ Stefanka O. Dubec Marek Weissmann
0-6 46:26 NZÁ Ruzicka Kowalczyk Podstavek
1-6 49:50 MIS PP Knox Faith deBruyn
1-7 55:10 NZÁ PP Baron Weissmann
33 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 2
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum