Miskolc–Érsekújvár 2-3

   

Először nyert Miskolcon az Érsekújvár, és ezzel visszavette a pályaelőnyét a MOL Liga elődöntőjében. Három védőtől három bombagólt láthattunk.

Meglepetésre messze nem volt telt ház a MOL Liga elődöntő negyedik mérkőzésén, jó pár üres helyet lehetett látni. Az is eldőlt a bemelegítés előtt, hogy Lubomir Hurtaj nem vállalhatja a játékot, a remek csatár még Boyle csütörtöki ütközését érzi. A másik oldalon Metcalfe csatlakozott a sérültek listájához. Óriási iramban kezdődött a találkozó, elsősorban a miskolciak jóvoltából. Bár az első helyzet a vendégek előtt adódott, utána azonban sorozatban jöttek a hazai lehetőségek. A 7. percben góllá érett a hazaiak fölénye. Boyle lőtt a kék vonalról, egy védő ütőjén megpattant a korong, így a lövés becsapta Chovant is, aki nem háríthatott. Támadásban maradt a Miskolc, de egyre másra tékozolta el a helyzeteit. A legnagyobbat Knox, aki a kapu torkából nem tudta belőni Faith passzát, Chovan hatalmas bravúrral védett. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, megbosszulta magát a sok kihagyott lehetőség, Ondrej Stefánka megszerzett korongjával Weissmann lépett ki, és a vendégek pontkirálya a keresztvas alá varrta fel a korongot. Kicsit kiegyenlítettebb lett ezt követően a játék, feltűnő volt, hogy mennyi energiát fordítottak a játékosok mindkét oldalon a kakaskodásra.

A második harmad kicsit megfontoltabb játékot hozott, mint az első. A kakaskodások továbbra is folytatódtak, a kedélyeket Rafaj és Siska esetében páros kiállítással próbálták meg lehűteni a játékvezetők. Változatos volt a meccs, mindkét csapat igyekezett lövésekkel befejezni az akciókat. Gyenes és Chovan is jól állta azonban a sarat, sokszor pedig a mezőnyjátékosok blokkoltak remekül. Feltűnő volt, hogy az Érsekújvár játékosai milyen könnyelműen játszottak a saját kapujuk előtt. Rengeteg korongot adtak ela saját harmadukban, és ezzel számos kiugrási lehetőséget teremtettek a miskolciak előtt. A harmad legnagyobb lehetősége is a hazaiak előtt adódott, amikor 1 perc 11 másodpercig kettős emberelőnyben játszhattak. A lehetőséggel azonban nem sikerült élni, nem volt eléggé éles a Miskolc az 5 a 3 elleni játékban.

misnzanz10

A harmadik harmad elején vendéghelyzeteket jegyezhettünk fel, ám a 43. percben érkezett az újabb menetrendszerű korongeladás a saját védőharmadban. Podstavek ezúttal ennek minősített esetét mutatta be, a palánk mellől a saját kapuja elé passzolt, ott pedig csak Roczanov tartózkodott. A miskolciak 12-ese köszönte szépen, és nagyon higgadtan értékesítette az ajándékba kapott ziccert. Nehéz helyzetbe került ezzel az Érsekújvár, ennek megfelelően fel is pörgette a játékot, a miskolciak inkább csak gyors kontrákból tudtak veszélyeztetni. A 49. percben emberhátrányba kerültek a vendégek, de a 2 perc legnagyobb helyzete mégis előttük adódott, Frolik lógott meg egy elcsípett koronggal, de Gyenes hatalmasat védett. Egy újabb civakodás újabb páros büntetést hozott, 4 a 4 ellen pedig az Érsekújvárnak sikerült az egyenlítés. Caladi passzolt a büntetőkör tetejénél helyezkedő Pavesicnek, aki kapásból óriási gólt lőtt. Válaszul négy nagy miskolci helyzet maradt kihasználatlanul, az utolsónál Chovan minden bizonnyal a szezon védését mutatta be, amikor Hajós szinte üres kapura leadott lövését mégis sikerült kitornásznia a jobb lábával. A harmad utolsó perceire még egy miskolci emberelőny maradt, de ismét nem sikerült élniük a lehetőséggel Knoxéknak, következhetett a hosszabbítás.

Nem sokáig játszhattak 4 a 4 ellen a csapatok, ugyanis Knox ugrott ki egy koronggal, Hrudik bottal akasztotta, emberelőnybe kerülhettek a macik. Ezúttal megvoltak a lövések, faith, Boyle majd Durco is tesztelte Chovant, ám eredmény nélkül. Ahogy kiegészültek a vendégek, a büntetőpadról visszatérő Hrudik léphetett ki a koronggal, a védő szólóját Gyenes védte. A bedobást Stefánka hozta el, hátratette a korongot a balhátvéd Siskának, aki a kék vonalon jobb oldalon helyezkedő Suchardának passzolt keresztbe. A fiatal védő kapásból, egyből lőtt, bombája pedig Gyenes füle mellett vágódott a hálóba.

Nagyot lépett ezzel előre az Érsekújvár, visszavette a pályaelőnyt. Hétfőn este a Miskolc az életéért fog küzdeni a Népkertben, és ha sikerrel is jár, az utolsó, mindent eldöntő csatára Érsekújváron kerülhet sor szerdán.

Bob Dever (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): “Két teljesen egyforma erősségű csapat jó mérkőzést vívott ma. A kritikus helyzetekben nem volt szerencsénk. Holnap győznünk kell.”

Robert Spisak (vezetőedző, HC Mikron Nové Zámky): “Harcos meccs volt, az elején sok hibával játszottunk. Chovan kapus a legnehezebb időszakban tartott bennünket a mérkőzésben. Készülünk a holnapi találkozóra.”

 

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 950 néző. Játékvezetők: Halassy, Haszonits, Soós, Vas.
Gyenes: 91,9% (Duschek)
K
Chovan: 95,2% (Krajcovic)
Boyle, deBruyn, Knox, Dubek, Faith
1
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Frolík
Durco, Budai, Roczanov, Miskolczi, Fliszár
2
Baron, Kames, Dubec Marek, Weissmann
Láda, Hegyi, Hajós, Popovics, Rafaj
3
Sucharda, Siska, Caladi, Uhnák, Polcík
Ritó, Tóth
4
Král, Pavesic, Korytko, Ruzicka
Bob Dever
E
Robert Spisak
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:12 MIS Boyle Miskolczi Fliszár
1-1 14:23 NZÁ Weissmann Stefanka O. Dubec Marek
2-1 42:51 MIS Roczanov Miskolczi Fliszár
2-2 51:26 NZÁ Pavesic Kames Uhnák
2-3 62:42 NZÁ Sucharda Siska Stefanka O.
42 Kapura lövések száma 37
10 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk