EBEL-rájátszásba jutott a Sapa Fehérvár AV19

   

Döbbenetesen izgalmasan alakult a Fehérvár és a KAC versenyfutása. Az utolsó mérkőzés olyan volt, mint az egész szezon, nehéz, munkás, de rendkívül sikeres. Kovács Csaba az 57. percben biztosította be a playoffot. A 7. szezonban harmadszorra.

Hét hely már az utolsó kör előtt elkelt, csupán egy pozíció volt kiadó az EBEL negyeddöntőjében. Erre a helyre két csapat, a Fehérvár és a KAC pályázott. Nekünk volt kényelmesebb a helyzetünk, hiszen sorsunk a kezünkben volt, viszont a párosítás a Klagenfurt számára volt könnyebb.

A playoffba jutás fantasztikus teljesítmény, ami miatt minden dicséretet megérdemelnek a Volán edzői és a játékosai és mindenki, aki hitt a csapatban. Le a kalappal a Dornbirn és az Innsbruck előtt, a két osztrák csapat számára már nem volt tét ezen a meccsen, de becsületesen végigdolgozták a 60 percet.

A Dornbirn edzője minden sorából 1-1 embert pihentetett, Mink, Oraze, Jarrett nem öltözött a Volán ellen. Ráadásul az első számú kapusát is a padra ültette, így Denis helyére Madlener állt a kapuba.

fehervar_csapatkep_13_14

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Nagyon jól indult a Fehérvár számára a mérkőzés. A 6. percben vezetéshez jutottunk a második sor munkája eredményeképpen. Adam Naglich lőtt Madlener hálójába. A 15. percben valamelyest meg is nyugodhattunk, a negyedik sorunk duplázta meg az előnyt, a fiatalokhoz a Sertich, Szirányi bekkpár csatlakozott, előbbi lőtte a második gólunkat. Hogy ne legyen teljes az öröm az első szünetben, arról a dornbirni előnyt másodpercek alatt kihasználó Aquino gondoskodott 19:41-nél.

A második húsz percben is a magyar csapat maradt aktívabb, jóval többször lőtt kapura, mint a hazai gárda, mégis hirtelen izgalmassá váltak az események, mert a 2-2 emberelőny közül csak a Dornbirn használt ki egyet, D?Aversa révén 2-2-re alakult az eredmény a 33. percben. Mindeközben annak azért örülhettünk, hogy a győzelmi kényszer alatt játszó KAC otthonában a gyorsan kétgólos hátrányba kerülő Innsbruck szintén kiegyenlített. Bár erre nem építkezhettünk, továbbra is csak magunkra kellett figyelni, a kötelezően megszerzendő egy pontra.

Ahogy azt várni lehetett, a Klagenfurt a harmad elején egyből visszavette a vezetést, nálunk viszont rossz hírek érkeztek, Magosi Bálintot kiállították, és az emberhátrány eddig nem jelentett jót ezen a meccsen. Tegyük hozzá, a Dornbirn emberelőnyös játéka a leghatékonyabb az egész ligában. Közben úgy tűnt, a KAC az erre a meccsre szóló feladatát teljesíti, a 48. percben már 4-2-re vezetett, tehát ismét csak a saját meccsünkre kellett koncentrálni. Magyar oldalon be kellett érni egyelőre annyi jó hírrel, hogy megúsztuk a hátrányt. Nagyon lassan ment az idő, de ezen a helyzeten enyhített, hogy a 49. percben egy dornbirnit ültettek ki a játékvezetők. Nem lőttük be, de legalább nem is kaptunk addig gólt, elment újabb két perc, már csak alig 10 maradt a szezon megkoronázásáig. Ehhez már gólt sem kellett ekkor lőni, viszont kapni sem szabadott már, ami elég idegesítő helyzetet teremtett, mondhatni, pengeélen táncoltunk elég hosszú ideig. Az 57. percben aztán Kovács Csaba gólja nyomán hegyek görögtek le a magyar hokiszurkolók szívéről. 3-2-re vezettünk, de egyből jött a hátrány. Igaz, már két gólt kellett volna kapni a kudarchoz, de megnyugodni csak a lefújás pillanatában lehet kedvenc sportágunk esetében.

Ez a pillanat is elérkezett, így az osztrák rekordbajnok és EBEL-címvédő Klagenfurtot kiszorítva ott van a legjobb nyolc között a Fehérvár! Ehhez a középszakasz 10 meccséből 8-at meg kellett nyerni. Óriási.

A folytatás nagyon izgalmasnak ígérkezik, pénteken kezdődnek a negyeddöntők, de addig még hátravan a választás. Kérdés, hogy a Salzburg minket vagy a Dornbirnt akarja-e, ha az utóbbi jön be, akkor alighanem a második helyen záró, és így Bajnokok Ligájába jutó Bolzano lesz az ellenfelünk.

EBEL, 3050 néző. Játékvezetők: Nikolic, Nothegger, Schauer.
Madlener: 92,7% (Dennis)
K
Hetényi Z.: 90,5% (Rajna)
Magnan-Grenier, D'Aversa, Aquino, Sonne, Putnik
1
Varga, Jackman, Kovács, Sarauer, Banham
Montgomery, Jeitziner, D'Alvise, Arniel, Grabher-Meier
2
Sertich, Szirányi, Benk, Yellow Horn, Naglich
Lembacher, Plante, Petrik, Feichtner, Mairitsch
3
Pozsgai, Hetényi P., Mihály, McGregor, Magosi
Haussle
4
Kiss, Tóth, Nemes, Németh
Dave MacQueen, Wolfgang Hagen
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:45 FHA Naglich Yellow Horn Benk
0-2 14:36 FHA Sertich Nemes Németh
1-2 19:41 DEC PP Aquino Arniel D'Aversa
2-2 32:25 DEC PP D'Aversa Magnan-Grenier Aquino
2-3 56:17 FHA Kovács
21 Kapura lövések száma 41
8 Kiállításpercek 10

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum