A pontszerzés rájátszást ér

   

A Dornbirn történelmet írt, EBEL-tagsága második évében bejutott a playoffba. A Fehérvár számára ugyanez a vasárnapi feladat, ehhez egy pontot mindenképpen szereznie kell a két kulcsemberét pihentető osztrák csapat otthonában.

Ahogy írtuk, a Volán mögött 2 ponttal álló Klagenfurt az Innsbruckot fogadja az utolsó középszakaszmeccsen. Kétség sem férhet a többgólos KAC-győzelemhez, így a Fehérvár csak abban az esetben lesz a legjobb nyolcban, ha nem kap ki rendes játékidőben Dornbirnban. Ennél természetesen nagyobb célokkal indult az ezer kilométeres útnak szombaton a magyar EBEL-csapat.

A két csapat legutóbbi két mérkőzését a Volán nyerte, de ez évben még nem sikerült győznünk Dornbirnban, sőt, tavaly is mindháromszor alulmaradtunk ott, de egyszer-egyszer azért pontot hoztunk.

Sarauer AVSDEC

“Az első szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy testtel keményebben kell játszani, és onnantól mi diktáltunk a meccsen ? emlékezett vissza a Graz elleni győzelemre Marty Raymond, a Fehérvár edzője a hivatalos beharangozó anyagban. ? Átrohantunk a graziakon a második harmadban, és a párharcokat is szinte mind megnyertük. A harmadik harmadra a nagy dolgok már eldőltek, a vége egy kicsit szoros lett. Yellow Horn és Sarauer nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Most jön a következő mindent vagy semmit meccs a számunkra. Gratulálunk a Dornbirnnak a rájátszásba jutáshoz. Szeretnénk követni őket, ezért fogunk küzdeni ellenük. Mindent a győzelemre kell feltennünk Dornbirnban, mindenkitől a lehető legtöbbet várom el.”

Bálizs Bence, Tokaji Viktor, Orbán Attila és Sikorcin Ladislav sérült, a Graz ellen látott csapathoz képest Orbán hiánya lesz a változás, maradt a keretben az előtte két hónapon át nélkülözött Kiss Dániel.

A két csapat azonos pontszámmal áll a középszakasz tabelláján, de nem végezhet így, mert az egyik több pont szerez majd vasárnap. Ugyanakkor a folytatás szempontjából nem lényeges, ki zár a 7. és ki a 8. helyen, ugyanis a felsőház 1., 2., majd 3. helyezettje választ negyeddöntős ellenfelet az 5?8. helyezett csapatok közül.

“Nagyszerű dolog, hogy sikerült ? mondta Martin Grabher-Meier, a Dornbirn játékosa a rájátszásba jutásról. ? A rájátszás volt a legfontosabb célunk a szezonban, és ezért dolgoztunk mindvégig. Innsbruckban a kezdetektől nagyon összeszedettek voltunk, egyértelműen mi uraltunk a mérkőzést. És most bent vagyunk a legjobb 8-ban! Az utolsó meccset a rájátszásra való felkészülésnek szánjuk. Mindegy, a 8 között kit kapunk, egyenrangú ellenfelek akarunk ott lenni, és ha lehet, meglepetést okozni.”

“Nagyon örülünk, hogy fejlődtünk és bejutottunk a rájátszásba ? tette hozzá Dave MacQueen vezetőedző. ? Mindent bele akarunk adni, és jól fel akarunk készülni azon rivális ellen, aki minket választ majd. A magyaroknak még fontos a vasárnapi meccs, sportszerű ellenfelek akarunk lenni. Egy edző mindig nyerni akar. Van esélyünk és most végre minden nyomás nélkül játszhatunk. Meglátjuk, mi lesz a vége.”

A hírek szerint a Dornbirn kapujában David Madlener kezd, aki eddig összesen 5 EBEL-meccsen szerepelt, és a legutóbb mesterhármast szerző Graham Mink is pihenni fog. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy feltett kézzel indulnának neki a vasárnapi meccsnek, nagyon jelentős potenciál van még így is csapatukban, és az is igaz, hogy mindenféle teher nélkül könnyebb játszani. Ugyanakkor ha a Fehérvár nagyon keményen odateszi magát, és számunkra jól alakul a mérkőzés, akkor talán kisebb ellenállásba ütközünk a folytatásba. A végére minden kiderül.

Érdekes módon az osztrák hokis közvélemény egyáltalán nem várja a KAC-ot a rájátszásba, miként nem csinál osztrák?magyar kérdést sem az ügyből. A vélemények túlnyomóan azt mutatják, hogy ha a rekordbajnok és EBEL-címvédő KAC nem tudta saját erőből elérni a rájátszást, akkor magára vessen, nem a Dornbirn hozzáállása okozza számára a bajt. Többen azt is hozzáteszik, a magyar csapat egész éves teljesítménye alapján jobban megérdemli a playoffot.

A Dornbirn egy fiatal svájci hátvédet igazolt az utolsó pillanatban, de ez jelen pillanatban mellékszál.

A megfiatalított és átalakított Sapa Fehérvár AV19 hároméves programot hirdetett a szezon előtt. A cél természetesen a rájátszásba kerülés volt, de a klubvezetés is hangoztatta, nem ez a lényeg ebben a szezonban, hanem az új csapat alapjainak letétele. A csapat és a szakvezetés azonban másként gondolta, és a szezon során mindvégig a playoffba kerülés igényével lépett fel. Vasárnap egy lépésre vagyunk attól, amit augusztus elején még csodának tartottunk volna. Hogy ez a lépés kicsi lesz vagy nagy, az estére kiderül.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum