Idén még nem nyert Miskolcon az Érsekújvár

   

Akárcsak a Brassó, a Miskolc is elvette ellenfele pályaelőnyét a MOL Liga elődöntőjében, így két hazai meccsén be is juthat a döntőbe. A hazai pálya előnyét konkrét győzelmekre váltani azonban neki sem lesz könnyebb, mint az Érsekújvárnak.

Már az elődöntő első meccsén is komoly fejtörést okoztak a borsodiak Robert Spisak tanítványainak, hiszen Knox találatával már az ötödik percben vezetést szereztek. Hazai szempontból kulcsfontosságú volt, hogy korán egyenlíteni tudtak és mint azt mindkét szakvezető elismerte, lélektanilag jó pillanatban szerezték újabb góljaikat. A forgatókönyv azonban a második meccsre megfordult, az Érsekújvár szerzett vezetést, és a Miskolc lőtt jókor gólokat, így 1-1-re módosította a párharc állását.

Most tehát a Miskolcnál az előny: kétszer kell nyerni a döntőbe jutáshoz és kétszer játszanak odahaza. Ez azért is lehet döntő jelentőségű, hiszen Miskolc az idei szezonban eddig bevehetetlennek bizonyult a felvidékiek számára. Nem sok ilyen erős vár akadt idén a MOL Ligában, a Csíkszereda Dunaújvárosból, a Ferencváros pedig Érsekújvárról távozott minden alkalommal vesztesen. Valamit tehát ki kell találnia Spisak mesternek, még akkor is, ha a két csapat eddigi négy meccséből kétszer hosszabbítás, egyszer pedig mindössze egy gól döntött. Csak a két csapat legutolsó mérkőzése volt simább, akkor 4-2-re nyertek a Jegesmedvék.

MISNZA

Különösen az feltűnő, hogy a meccsek második felét mindig jobban bírta a Miskolc ezeken a mérkőzéseken. Nem volt olyan második harminc perc, amikor a Miskolc ne szerzett volna több gólt, mint az Érsekújvár, minden harmadik húsz percben lőtt legalább két gólt és két esetben a ráadás öt percében is betalált. Ezt a jó szokását a második újvári meccsén is megőrizte, ezzel nyerve meg a mérkőzést. Ami mindkét csapatnak rosszabbul megy a rájátszásban, mint az alapszakaszban, az egyértelműen az előnyjáték. Az első meccs 18 büntetéspercet hozott, ebből mindkét csapat egyszer volt eredményes. A második meccsen bár 57 percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők, ez csak öt előnyt eredményezett 3-2-es eloszlásban. Igaz, az egyik érsekújvári létszámfölény 5 percig is tarthatott volna, ha Kames nem akaszt közben bottal, ezzel együtt illett volna kihasználniuk a lehetőséget.

Összefoglalva tehát, mind az alapszakasz négy miskolci mérkőzésének, valamint a rájátszás eddigi két érsekújvári meccseinek tapasztalatai alapján is nagyon jó mérkőzésre van kilátás, amelyen apróságok dönthetnek egyik vagy másik fél javára. Márpedig aki a győzelmet megszerzi, az lélektani előnybe kerül, hiszen egy meccsre lesz a döntőbe jutástól. A találkozó fél négykor kezdődik és a DIGI Sport 2 közvetíti.

Bob Dever (Miskolc): A második érsekújvári mérkőzésen a játékosok láthatták, hogy a 60 percig tartó koncentráció, a kellő hozzáállás, a taktika betartása meghozza a várt sikert. Ez kellő önbizalmat kell adjon minden játékosnak, hogy igenis el tudjuk érni a célunkat, be tudunk jutni a MOL Liga döntőjébe. Teljesen biztos vagyok abban, hogy a szezon eddigi két legkeményebb mérkőzése elé nézünk. Egy nagyon pici lépéselőnybe kerültünk, hiszen kétszer a fantasztikus hazai közönségünk előtt játszhatunk, ami plusz motivációt jelent a csapatnak. Érsekújváron is nagyon sokat jelentett a játékosoknak, hogy ilyen sokan eljöttek Miskolcról, és a meccseken végig bíztattak bennünket. A hazai pályán ez a segítség még jobban érződik, ami egy-egy nehéz helyzeten átlendítheti a csapatot. Megint nagyon lényegesek lesznek azok a kis részletek, amelyek eldönthethetnek egy-egy szituációt, és ezekben jobbnak kell lennünk. Biztos, hogy feszült hangulatú lesz mindkét mérkőzés, ezért figyelnünk kell a kiállítások elkerülésére, a speciális játékokra, és mint mindig, ezúttal is lényeges lesz a kapus teljesítménye. A rájátszásban minden meccsen a nulláról indulunk, immár nincs múlt, csak a jelen, azt kell megnyernünk.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum