Májusban dől el, kik indulnak a BL-ben

   

Az új európai Bajnokok Ligájában 26 klub már biztos induló, 6 liga további 2-2 csapatot adhat, míg Szlovákia, Norvégia, Dánia, Olaszország, Franciaország és Nagy-Britannia szabad kártyát kaphat. A KHL az augusztus 21-én induló idényben nem képviselteti magát.

Csütörtökön megtartottak a Champions Hockey League (CHL), közkedveltebb nevén a jégkorong Bajnokok Ligája első rendes közgyűlését, amelyen minden érdekelt fél részt vett. Arról már korábbi híradásainkban is szó esett, hogy a ligát működtető gazdasági társaságban az IIHF, hat európai ország (Ausztria, Csehország, Finnország, Németország, Svájc és Svédország) ligája, valamint 26 európai klub rendelkezik tulajdonrésszel.

Egyhangúlag és változtatás nélkül újraválasztották az ideiglenes igazgatótanácsot és annak elnökét, a svéd Anders Ternbomt. Hogy pontosan mely klubok vesznek majd részt a versengésben, továbbra sem ismert, a 26 alapító klub úgynevezett A licenssszel indul, amely több évre biztosítja a részvétel lehetőségét, ám ez sem automatikus, számos előfeltételnek kell megfelelni, melyek közül az egyik, hogy az adott ország legmagasabb szintű bajnokságában kell szerepelniük.

A 26 klub országonként és ligánkén:

Ausztria (EBEL): Red Bull Salzburg, Vienna Capitals.
Csehország (Extraliga): Bílí Tygrí Liberec, CSOB Pojistovná Pardubice, Sparta Praha, Vítkovice Ostrava.
Finnország (Liiga): IFK Helsinki, JYP Jyvaskyla, KalPa Kuopio, Karpat Oulu, Tappara Tampere, TPS Turku.
Németország (DEL): Adler Mannheim, Eisbaren Berlin, ERC Ingolstadt, Krefeld Pinguine.
Svájc (NLA): SC Bern, Fribourg-Gottéron, Zürich Lions, EV Zug.
Svédország (SHL): Djurgarden Stockholm, Frölunda Göteborg, Farjestad Karlstad, HV71 Jönköping, Linköpings HC, Lulea Hockey.

A 26 alapító klub mellett indulhat még a hat liga bajnoka, illetve alapszakaszgyőztese ? az EBEL-ben így működnek a dolgok ?, ami további 12 helyet jelent, ezek a klubok B licenszet kapnának. Ha A liszensszel rendelkező klub nyeri meg a bajnokságot vagy az alapszakaszt, akkor a sorban következő csapat kapná meg ezt a B licenszet. A maradék helyekre szabad kártyákat adnának különböző országok csapatainak. Ezen országokkal szintén szerződést fog kötni a CHL, márciusban derül ki, hogy melyek ezek az országok, ahonnan kikerülhet egy-egy csapat, de előzetesen Szlovákia, Norvégia, Dánia, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia szerepel a jelöltek között.

A CHL 2014/15-ös szezonjában induló csapatok végleges névsora a tervek szerint május 13-ig dől el, míg a sorsolást május 21-én Minszkben tartják a világbajnokság ideje alatt. Az első évben biztosan nem lesz KHL-es csapat, de a tárgyalások folytatódnak, és Ternborn bízik abban, hogy a második évtől az orosz bázisú liga is csatlakozik.

championshockeyleague2014

A bajnokság új logóját is bemutatták és elindul a CHL weboldala is. Összesen 1,5 millió euró lesz a pénzdíj, amiből 875 ezret osztanak szét a csapatok között, az előzetes kalkulációk szerint a győztes 160 ezer eurót kap majd. Intenzív tárgyalások folynak a meccsek televíziós közvetítéséről is. A finn MTV televíziós társaság már korábban megvásárolta a finn csapatok részvételével zajló mérkőzések közvetítési jogát, ezeket az MTV Sport1 HD and MTV Sport2 HD fogja sugározni, amely ingyenesen elérhető. A közgyűlésen jelentették be, hogy megállapodtak a svéd SVT-vel is, amely a svéd érdekeltségű meccseket, valamint minden negyeddöntőt, elődöntőt és a döntőt is közvetíteni fogja, a szintén ingyenesen fogható SVT2 és SVT24 csatornákon. Ez a megállapodás három évre szól. Tárgyalások zajlanak az osztrák, a német, a cseh és a svájci közvetítésekről is. A pakkot augusztus 21-én dobják majd be.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum