Fehérvár?Graz 5-4

   

A hepciás stílusban kezdő Graz egy harmad alatt szinte agyon verte a Fehérvárt, a magyar csapat a középső 20 percben viszont kiütötte ellenfelét. A harmadik harmad nem sikerült jól, de megvan a győzelem, más nem számít. Nincs mese, vasárnap Dornbirnból pontot kell hozni.

Nagyon jó hangulatban egy jó Naglich-lövéssel kezdődött a mérkőzés, majd folyamatosan támadott tovább a Fehérvár, több jó esély is kínálkozott. A közönség nagyon pörgött, miként a csapat is. A Graz először egy magas bot miatt tudott igazából tartósan bemenni a támadóharmadba, ekkor viszont sajnos gólt is szerzett Lefebvre révén. 0-1 az 5. percben. Kisebb mélypont után Wiedergut ült ki Banham elleni palánkra lökése miatt. Nagyon gyenge fórjátékot mutattak a légiósok, kapura lövés nélkül hozták le a két percet. A Graz kemény hangnemben játszott, sokat ütközött, provokált a vendégcsapat. Ebbe sokszor hiba is csúszott, ezért egyre másra jöttek a kiállítások. Ezzel együtt az első négy perc hazai rohamai után a Graz akarata érvényesült a jégen. Ők harcolni jöttek. Látszott, hogy a szlovén bírópáros nem igazán tudja kezelni a helyzetet, a szabálytalanságok jó részét elengedték, s azt sem torolták meg, amikor játékon kívül az orruk előtt ütővel hasba szúrták McGregort, vagy ütötték arcon Sertichet, vagy a vége felé Orbánt szándékosan letérdelték. Komoly, férfias kiállásra volt szükség, de az első harmadban túl sokszor kerültünk a jégre a kontaktoknál. Nem is sikerült egyenlíteni, maradt az egygólos hátrány.

A második harmad egy McGregor-lehetőséggel indult, majd a 35. másodpercben Lefebvre ült ki akadályozásért. A harmadik fehérvári emberelőnyt Yellow Horn használta ki, a graziak elcserélték magukat, a kanadai támadó pedig Sabourin lepkés kesztyűje mellett talált be. Az egyenlítő gól után csapkodóvá vált a játék, felváltva támadtak a csapatok, komoly lehetőség nélkül. A 26. percben Lassen szabálytalankodott Mihály Árpáddal szemben, halmozottan is, ugyanis durva játékért és fogásért is kiállították. Az előny első két percét gyakorlatilag végigtámadta a Fehérvár, de a második felében is adódtak hazai lehetőségek. A vezetéshez mindez azonban nem volt elég. Az öt az öt elleni játék során is inkább a magyarok akarata érvényesült, ennek eredményeképpen McGregor megszerezte a vezetést a Fehérvár számára, egy jól helyezett lövéssel. A lendületes játékunk folytatódott, 54 másodperc múlva Yellow Horn betört a grazi harmadba, erős lövése megpattant a védőn, Sabourin mellett pedig így simán elment a korong. A harmadik bekapott gól után a grazi edző, Matikainen időt kért, de maradt a fehérvári fölény, a 33. percben Sarauer óriási kapuvasat lőtt. Nem sokkal később páros büntetést osztottak ki a játékvezetők, de négy a négyre is betalált a Volán, Yellow Horn korongot szerzett, zavartalanul lőhetett, ennek eredményeképpen meglett a mesterhármasa. Matikainen ezt követően Stefaniszinhez ment beszélgetni, az osztrák kapus pedig beállt. Szűk negyedóra alatt leszedtük a kapuból a liga egyik legjobb kapusát. A hazai fölényről sokat elmond, hogy az első komolyabb védést a harmad 18. percében kellett bemutatnia Hetényi Zoltánnak, ekkor viszont több nagyot is tornázott és nagyon fontosakat védett. Az első osztrák emberelőny a 39. percben következett be, Mihály Árpádot küldték ki. Ám a graziak annyira nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy Sarauer furcsa egyéni akció során lekorcsolyázta őket, habár kezdetben esze ágában nem volt ez, és emberhátrányban megszerezte a Fehérvár ötödik gólját. A második húsz percet 5-0-ra nyertük az életéért küzdő és az első harmadban nagyon fickós játékot mutató Grazcal szemben.

Yellow Horn

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A záró játékrészben emberelőnyben Hetényi óriásikat védett, de 2 másodperccel a kiállítás lejárta előtt szépített a Graz. 5-2. Visszább vettünk, ez nem vezetett igazán jóra, de elég nagy volt az előny. A vendégek sem tudtak visszapörögni arra a szintre, ahol az első harmadban voltak. Ezzel együtt figyelnünk kellett, és ismét támaszkodhattunk Hetényi Zoltán továbbra is hiba nélküli munkájára. Az 53. percben újabb gólt kaptunk emberhátrányból, 5-3-ra feljöttek a graziak, közel 8 perc volt még ekkor hátra. Időt is kért Marty Raymond, teljesen indokoltan tette ezt. Sok volt hátra, váltani és menni kellett. Valamelyest sikerült is, de gólra már nem futotta. Nem úgy a Graznak. Lehozták a kapust a vége előtt két és fél perccel, és egyből a buli után gólt lőttek. Így 5-4-re zárkóztak, nagyon izgalmas végjáték következett. Kapust cseréltek az osztrákok, mert így jutottak egy kis időhöz. Sabourin viszont egyből lement, újra 6 az 5 ellen támadtak a graziak. Sajnos mélyre került a Volán játéka, ekkor már a túlélés volt a cél. Ez sikerült, 5-4-re megnyertük a létfontosságú mérkőzést, így zsinórban nyolcadszor is győzelemmel zárta a magyar csapat a Graz elleni meccsét.

A G99 ezzel elszállt, nem kerülhet a rájátszásba. Háromesélyessé zsugorodott a rájátszásért folyó versenyfutás. Mivel a Klagenfurt sokgólos győzelmet aratott, így szinte biztosság vált, hogy az utolsó fordulóban a hetek óta lazsáló Innsbruck ellen minden bizonnyal nagy arányban nyerő KAC-ot csak akkor előzheti meg a Volán, ha pontot szerez Dornbirnban.

EBEL, 3389 néző. Játékvezetők: Dremelj, Hütter, Soós.
Hetényi Z.: 86,7% (Rajna)
K
Sabourin: 75,0% (Stefaniszin: 100%)
Szirányi, Jackman, Kovács, Sarauer, Banham
1
Scalzo, Lassen, Lefebvre, Soares, Latendresse
Sertich, Hetényi P., Benk, Yellow Horn, Naglich
2
VanBallegooie, Wiedergut, Lemieux, Kaspitz, Ganahl
Orbán, Varga, Mihály, McGregor, Magosi
3
Coulombe, Reinthaler, Strohmeier, Day, Labelle
Pozsgai, Kiss, Tóth, Nemes, Németh
4
Kuralt, Moderer, Zusevics
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Petri Matikainen, Herbert Hohenberger
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:11 G99 Lefebvre VanBallegooie Soares
1-1 21:14 FHA PP Yellow Horn Sertich Banham
2-1 31:24 FHA McGregor Magosi Mihály
3-1 32:18 FHA Yellow Horn Benk Hetényi P.
4-1 33:48 FHA Yellow Horn Naglich
5-1 39:32 FHA SH Sarauer Sertich Jackman
5-2 46:02 G99 PP VanBallegooie Scalzo Kaspitz
5-3 52:15 G99 PP Lefebvre Soares Lassen
5-4 57:32 G99 Ganahl Lemieux Labelle
30 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum