Gőz Balázsék a nyolc közé jutottak

 

Három magyar játszik a francia negyeddöntőben. Az első körben inkább hátrány volt a pályaelőny, a négy kedvezményezett csapatból mindössze egy ment tovább.

A Ligue Magnus rájátszása az 5?12. helyezett csapatok csatájával indult. Gőz Balázs csapata, a HCMAG a 11. helyet szerezte meg a rájátszásban, így a 6. helyezett Amiens jutott neki a három nyert mérkőzésig tartó párharcban. Az első két meccset Amiens-ben rendezték, az elsőt 6-3-ra nyerték a hazaiakat, a másodikat hosszabbításban 3-2-re a vendégek. Következett két mérkőzés Morzine-ban, az elsőn hiába vezettek már 4-1-re is Gőzék, a vendégek egyenlítettek, majd hosszabbításban ezúttal ők nyertek idegenben. A negyedik meccsen már végig dominált a HCMAG, a vége 6-2 lett. Ilyen előzmények után került sor kedden a mindent eldöntő, ötödik mérkőzésre, ismét Amiens-ben, 3200 néző előtt.

Jól kezdtek a vendégek, hiszen már a negyedik percben vezetést szereztek. A második játékrészben egyenlített ugyan az Amiens, ám a HCMAG erre két góllal válaszolt, negyven perc alatt 3-1-es vezetésre téve szert. A hazaiak a záró húsz perc elején kihasznált egy emberelőnyt, minimálisra csökkentve hátrányukat Gőzékkel szemben. Ezt egy gyors gólváltás követte a 7-8. percben, így a meccs hajrája egygólos vendégelőnnyel indult. Az egyenlítő találat azonban sehogy sem akart megszületni, a végén kapusát is lehozta az Amiens, ám ebből a HCMAG ért el találatot, beállítva a 3-5-ös végeredményt és 3-2-re megnyerve a párharcot. Jelentős siker ez a kis klub életében.

A rájátszás következő körében már bekapcsolódik az alapszakasz első négy helyezettje is, a tét a legjobb négybe kerülés lesz. A szintén három nyert mérkőzésig tartó küzdelemben Vas János csapata, a Rouen a Chamonix-val, Szélig Viktor csapata, a Briancon a Villard de Lans-szal, míg Gőzék a Dijonnal meccselnek majd. Az első mérkőzéseket február 28-án rendezik.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum