Ausztria új válogatottat építhet

   

Nem tudják szőnyeg alá söpörni a szocsi balhét. Lehet, hogy beáldozzák az idei világbajnokságot a fiatalítás oltárán.

A szerdai fejlemények alapján már most ki lehet jelenteni, nem jött be az ÖEHV taktikája, a közvéleményt, de még magukat az ügyben érintett vagy a csapathoz közel álló embereket is jobban érdeklik a történések annál, mintsem hogy néhány ezer vagy tízezer euró befizetésével megússzák a Szocsiban a pihenés helyett a szórakozást választó csapattagok. Ráadásul a forrongó helyzetben már nem csak a partiüggyel kell foglalkozni, hanem az olimpia végeztével a közelgő dél-koreai divízió 1/A csoportos világbajnoksággal is.

Az biztos, hogy nem ússzák meg ennyivel. Bizonyos dolgokon változtatni kell, és a változások egyes hírek szerint a csapat vezetését is érinthetik. Egyes hírforrások szerint küszöbön áll Manny Viveiros távozása, aki többek között néhány játékos viselkedése miatt rendkívül csalódott. Vannak, akik tudni vélik, hogy a nagy megbecsültségnek és szakmai, emberi tiszteletnek örvendő linzi tréner, Rob Daum kerülhet a helyére, ám Daum maga úgy nyilatkozott, hogy nagyon megviselték a válogatott körül történtek, és fontolgatja, nem vállal a továbbiakban részt a válogatott szakmai vezetésében. “Óriási csalódás volt, ami történt. Még nem tudom, hogy akarom-e folytatni, meglátjuk, mit hoz a jövő” ? mondta erről az 56 éves szakember a Volksblatt című lapnak adott interjújában.

OLYMPIA - Olympische Spiele 2014, AUT vs NOR

Az olimpiai csapat egyik veterán védője, Robert Lukas nem hagyta annyiban a dolgot, és borított. A 35 éves linzi hátvéd a következőket mondta az OÖ Nachrichtben: “Botrány, hogy megtörtént ez az egész, és botrány, hogy az ÖEHV a szőnyeg alá akarta söpörni az ügyet. A tettesek mindannyian álljanak ki és kérjenek elnézést a történtekért. Csak Ausztriában tussolnak el egy ekkora szégyent, sehol máshol a világon. Nem ez volt az első eset, hogy ilyen történt, de ha semmi nem változik, akkor többet nem leszek válogatott.”

A média 6 italozó játékosról tud, akik reggel 6 órakor találtak vissza az olimpia falun belüli osztrák szálláshelyre. Érdekes azonban, hogy végig az egész ügy tárgyalása során hangsúlyos szerepet kap annak említése, hogy az osztrák csapat mindezek után másnap ellenállás nélkül kapott ki 4-0-ra Szlovéniától.

Alpo Suhonen, az osztrák szövetség sportigazgatója a Servus TV-ben értékelte az olimpiát. Mint elmondta, többen kellemes, néhányan negatív meglepetést okoztak. A pozitív teljesítmények közé sorolta az 5 gólos Grabnert, a negatívak közé Vaneket, aki elmaradt valós tudásától. A partiéjszaka őt is meglepetésként érte, véleménye szerint a ’80-as, ’90-es évek óta ilyet magára valamit is adó csapat nem csinál. “Ez is azt mutatja, még nem vagyunk elég érettek arra, hogy ilyen magas szinten játsszunk ? kommentálta a finn szakember a kínos estét. ? Minden ott kezdődik, hogy a játékosok tisztelik-e egymás munkáját és erőfeszítéseit. Beszélhetünk mi órákon át a fegyelemről, de a játékos személyes felelősségérzete a kulcs az ilyen helyzetekhez.”

Suhonen mindenesetre azt tervezi, hogy a jelenlegi legjobb 15, 16 és 17 éves játékosokból állít össze egy bő válogatott keretet, akikre támaszkodva a következő olimpiai ciklusra ütőképes fiatal válogatott építhető fel.  Sőt a folyamatot már a 2014-es világbajnokságon elindíthatják. Ugyan még semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot a vb-kerettel kapcsolatban, de ? mint azt a hockeyfans.at portál írja ? elég sok pletyka kering máris. Mint írják, a dél-koreai tornára minden bizonnyal egy jelentősen megfiatalított osztrák csapat utazik. Több régóta szolgáló játékos örökre búcsút int a válogatottnak, és következhet az elkerülhetetlen fiatalítás. Ehhez minden bizonnyal erős lökést adott a szocsi botrány, az ÖEHV ezek után radikális változásokról döntött a válogatott környékén.

Az ÖEHV egyelőre úgy kalkulál, hogy a fiatal válogatottnak kevés esélye lehet a feljutásra. Az elvárás az, hogy megalapozzák a későbbi erős válogatottat. És ebben az esetben az ÖEHV megfontolja, hogy megpályázza a 2015. évi divízió 1/A vb megrendezését.

Ausztria Magyarországgal egy csoportban szerepel az idei világbajnokságon. Ne szaladjunk annyira előre, hogy fentiekből bármilyen következtetést elvonjunk az esélyeink alakulásával kapcsolatban.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum