Dab.Docler–Brassó 1-2

   

A brassóiak megérdemelten nyertek a vérszegény játékot nyújtó dunaújvárosiakkal szemben. A hazaiak a végén még egy közel kétperces kettős előnyből sem tudtak egyenlíteni.

Nagyon óvatosan kezdtek a csapatok az első harmad első felében, valamivel nagyobb helyzetei voltak a hazai csapatnak, ám igazán nagy gólhelyzetet egyik kapu előtt sem sikerült kialakítani. Ez a Dab.Docler taktikájának felelt meg kevésbé, Stephan Lundh tanítványai sem sebességben, sem kreativitásban nem tudták hozni azt, amit mesterük elvárt tőlük. A meccs első nagy helyzete a 11. percben alakult ki, amikor Kiss Ákos lépett ki Wehrs mögött, a kapu mögül svájci módra visszatett korongjára érkezett Ladányi, ám Polc is remekül zárta a szöget. A helyzet feldobta a hazai csapatot, nem sokkal később Jabornik bombázott, de Polc ismét hárítani tudott, majd Papp Viktor lépett ki szólóban, Szabados érkezett is a túloldalon, de a passz pattogósra sikerült. A dunaújvárosi nyomás gólokat nem, de emberelőnyöket eredményezett, ezeket azonban könnyűszerrel védekezték ki a vendégek, a hazaiak repertoárjából hiányoztak az igazán veszélyes távoli lövések. Az utolsó másodpercekben még akadt némi zavar a brassói kapu előtt, de összességében minden a vendégek szája íze szerint alakult.

A második játékrészre egy sokkal harapósabb Dunaújváros jött ki az öltözőből, sorra dolgozták ki a helyzeteket Stephan Lundh tanítványai. Pavuk, Szappanos, Azari, Somogyi egyaránt gólt lőhetett volna, ám vagy Polc vagy a szerencse kisegítette a vendégeket. A brassóiaknak ugyan a támadásokra nem maradt sok ideje, ezzel együtt ezt a nehéz periódust is okosan védekezték ki, sok helyzete volt ugyan a dunaújvárosiaknak, de hosszabb ideig nem tudták bent tartani a korongot a harmadban. A hetedik percben jutott el először komolyabb elánnal az ellenfél harmadába a Brassó és ebből gólt is szerzett. Hietemaki tüzelt a kékről, Sevela kimozdult a kapujából, a mellé zúgó korong pedig a palánkról a kapu túloldalán üresen találta Zsókot, aki zavartalanul passzolt az üres kapuba. Mielőtt azonban a semmiből jött vezetés komolyabban megzavarhatta volna az Acélbikákat, Jaborník helyezte a kékről, takarásból Polc jobb válla fölé a korongot és egyenlített. A harmad hátralévő része hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a DAB sorra alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, azonban a brassói kontrákban is benne volt a gólveszély.

A záró húsz percben még nagyobb fölényben játszott a Dab.Docler, ezt a 23-8-as kapura lövési arány is jól jelzi, viszont a brassóiak továbbra is hősiesen védekeztek. A 48. percben a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat, Nagy Csaba lövését még védte Sevela, a kipattanóra viszont üresen érkezett Péter Róbert, aki megszerezte a vezetést a brassóiaknak. A hazaiak majdnem két percen keresztül kettős emberelőnyben játszhattak a mérkőzés hajrájához közeledve, de rendre kimaradtak a ziccerek mind az öt a három, mind az öt a négy elleni játék során. Másfél perccel a vége előtt Sevela lekorcsolyázott, több gól viszont nem született, a Brassó 2-1-re nyert. Polc 56 védésének köszönhetően megérdemelten győztek, a dunaújvárosiaknak pedig jobb játékra lesz szükségük ahhoz, hogy megszerezzék sorozatban harmadik MOL Liga-győzelmüket is.

Stephan Lundh: “Lőttünk annyit kapura, amennyivel meg kellett volna nyerni ezt a mérkőzést! Keményen küzdött a Brassó, s bár bennünk is megvolt a tűz, sajnos a helyzetkihasználásunk szörnyű volt. Holnap mindenképpen több időt kell majd töltenünk a támadózónában, s természetesen nem csak egy gólt lőnénk negyvenöt lövésből!”

Kari Rauhanen, ASC Corona Brassó: “Két fontos meccs állt még előttünk, mielőtt újra otthon játszhatunk, a mai volt az első. Nagyon örülünk a győzelemnek. Teljesítettük az első célunkat, azaz az első győzelmet a háromból. Nagy csapatmunka, közös erőfeszítés gyümölcse volt ez, amihez ezúton is gratulálok a fiúknak. nincs sérültünk, a következő meccseken komplett kerettel tudunk kiállni.”

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: “A győzelem egyik felét Patrik Polc tette hozzá a közöshöz. A play-off hoki egészen más, mint amit az alapszakaszban játszanak a csapatok. Nagyon szoros meccs volt, a csapat nagyon keményen megdolgozott a győzelemért. Patrik Polc nagyon jó hozzáállással védett ma, nagyon jó meccse volt. Ugyanezt a hozzáállást szeretnénk holnap is megvalósítani, mert nagyon szeretünk a rájátszásban szerepelni.”

MOL Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Haszonits, Halassy, Abonyi, Pálkövi.
Sevela: 93,1% (Kiss T.)
K
Polc: 98,2% (Fülöp)
Lindgren, Huba, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
1
Wehrs, Nagy Cs., Molnár, Saluga, Dornic
Hruby, Erdélyi, Peterdi, Galanisz, Azari
2
Mastaleriu, Hietamaki, Zsók, Virág, Gliga
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Pavuk, Contois
3
Piszarenko, János, Péter R., Imecs, Petres
Szepessy M., Magosi, Papp, Léránt, Szabados
4
Bálint, Márton
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Kari Rauhanen, Greg Kjell Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:09 BRA Virág Hietamaki
1-1 27:31 DAB Jaborník Pavuk Somogyi
1-2 47:29 BRA Péter R. Nagy Cs. Wehrs
57 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
március 23., csütörtök
U18 16:40 KMHPEF 3-5VÉGE
március 24., péntek
ROM 17:30 BRASCC 5-4VÉGE
U16 19:40 MACAVS 1-4VÉGE
március 25., szombat
U20 12:15 DHKAVS 5-7VÉGE
U20 18:00 MACVAS 4-0VÉGE
március 26., vasárnap
ROM 17:30 SCCBRA 3-4VÉGE
U16 18:00 AVSMAC 3-1VÉGE
március 27., hétfő
U18 18:10 UTESCC INFO
március 28., kedd
U18 18:40 SCCUTE 
március 29., szerda
KHL 18:00 LOKSZK 
    • SPORT 2
március 30., csütörtök
KHL 18:00 AKBMMG 
    • SPORT 2
március 31., péntek
ROC 16:10 MISVIC 
április 1., szombat
ROC 16:10 MISSLL 
április 2., vasárnap
ROC 13:10 MISRIT 
április 3., hétfő
VÁL 19:00 HUNSWE 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk