Innsbruck?Fehérvár 0-3

   

Teljesítette az első feladatot a négyből a Fehérvár, és ezzel óriási lépést tett a rájátszás felé. Hetényi ismét hibátlanul védett.

Innsbrucki lehetőségekkel kezdődött a mérkőzés, annál is inkább, mert Naglich már az 52. másodpercben a kiállítás sorsára jutott. Hetényi védéseivel sikerült átvészelni ezt az időszakot. Az első fehérvári lövésre az 5. percig kellett várni, Banham tesztelte Munrót, sikertelenül. A 10. percben aztán az Innsbruck is megkapta az első kisbüntetést, de a nagyobb lehetőségek továbbra is a hazaiak előtt adódta, Ulmer például a kapuvasat találta el 4 az 5 elleni játékban. Elfáradt a nagy nekibuzdulásban a hazai csapat, lassan a Fehérvár átvette a kezdeményezést, de a 14. percben 2 perc tiszta kettős előnyhöz jutott az osztrák csapat. Szerencsére túléltük ezt, a kezdeti kreativitás eddigre eltűnt a hazaiakból. A szünetig a kapura tartó lövésekben is sikerült kiegyenlíteni, gól nélkül ért véget az első 20 perc.

Ideális kezdés a második harmad elején: Banham a 28. másodpercben Kovács Csaba kapu mögül visszatett passzát lőtte be. Marty Raymond tanácsai jöttek be jobban, hiszen a gólt követően Sarauer, majd Mihály Árpád is nagy helyzetet hagyott ki. A nyomás kiállítást is hozott, de még véget sem ért a fehérvári előny, McGregor is megkapta a maga két percét, mert egy helyzeténél nekikorcsolyázott Munronak. A  büntetést nemcsak hogy kivédekezte a csapat, de pont abban a pillanatban, amikor a kiállítrott fehérvári csatár visszajöhetett a jégre, ért véget Serich majd’ egész pályás szólója azzal, hogy a korongot Munro lábai között a kapuba lőtte. Minden ötlet elfogyott innsbrucki oldalon, veszélytelenül játszott a hazai csapat, miközben röviddel a második szünet előtt még egy McGregor-kapuvasat jegyezhetett fel a tudósító. Megérdemelten vezetett 40 perc után a Fehérvár.

avs_golorom-SAE_3966

Fotó: Soós Attila

Kicsit élénkebb Innsbruck jött ki a harmadik harmadra, néhány helyzet jelezte ezt. Közben azért a fehérváriak is veszéleyeztettek például egy 2 az 1 elleni megugrással, amely azonban sajnos kimaradt. kevésbé volt egyoldalú a játék, mint a második harmadban, ide-oda alakultak ki helyzetek, de mind Hetényi, mind Munro jól fogott. Az 58. percben aztán Marty Raymond időt kért, kisvártatva az Innsbruck lehívta Munrót. Danny Naud is kikérte idejét, de ez sem segített, Donatiék nem tudták megtalálni az utat Hetényi kapujáig. Egy korongvesztés után Yellow Horn ment el a koronggal, kapura lőtt, és Malik hiába tolta el az üres kaput, a játékvezetők megítélték a találatot.

Mivel a másik két alsóházi mérkőzésen a KAC kikapott a Graztól, a Dornbirn pedig legyőzte az Olimpiját, a Fehérvár hárompontos előnyre tett szert a csoport harmadik helyére előrelépő Graz előtt. A katasztrofális szezont futó KAC nehéz helyzetbe került, az Innsbruck és az Olimpija gyakorlatilag lemondhat a rájátszásról.

EBEL, 1400 néző. Játékvezetők: Berneker, Plattner, Smeibidlo.
Munro: 95,0% (Machreich)
K
Hetényi Z.: 100% (Rajna)
Malík, Pedevilla, Donati T., Donati J., Salazar
1
Szirányi, Jackman, Kovács, Sarauer, Banham
Pittl S., Sims, Höller, Jurik, Ulmer
2
Sertich, Hetényi P., Naglich, Yellow Horn, Mihály
Switzer, Stern, Hörtnagl, Schennach, Mössmer
3
Orbán, Varga, Benk, McGregor, Magosi
Lindner, Steinacher, Echtler, Steiner, Hanschitz
4
Pozsgai, Tóth, Nemes, Németh
Daniel Naud, Wolfgang Kontschieder
E
Marty Raymond, Rub Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:28 FHA Banham Kovács Jackman
0-2 29:52 FHA Sertich Kovács Yellow Horn
0-3 59:45 FHA EN Yellow Horn Banham Sertich
34 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum