A Progym ismét közelebb a rájátszáshoz

   

Hiába verte meg a Galati a Steauát a román bajnokság hetedik tornáján, a Progym tovább növelte előnyét velük szemben.

De ne szaladjunk ennyire az események elébe. A bajnokság alapszakaszának hetedik tornáját Gyergyószentmiklóson a Steaua és a Galati csatája vezette be. Egyszer már el tudták kapni a bakákat a dunapartiak, pénteken ismét sikerült ez a bravúr. Hiába szerezte meg a vezetést a katonacsapat, a galaciak három góllal válaszoltak, és a végjátékban már csak a gólok száma nőtt eggyel-eggyel mindkét oldalon, a különbség nem változott, 2-4 lett a vége. A nap második meccsén aztán a Progym lelőtte a pályáról a jobb sorsra érdemes Sportult, 13 gólnál álltak meg a fiúk, egyet sem kaptak.

Másnap a Dunaújvároból Bukarestbe igazolt Valentincik Áronnal a kapujában a Steaua is az egyetemistákon bosszulta meg a Galati elleni vereséget, 16-2 lett a vége. Utána olyan következett, amire a legelszántabb gyergyói drukkerek is talán csak titkon számítottak. Mennyi!? ? kérdezte címében a Progym blog a meccs utáni élménybeszámolóban, majd így írt: “Ma este sokadjára is jól eső érzés volt a Gyergyószentmiklósi Progym szurkolójának lenni. Nincs ? még ? normális világításunk, a csarnokunk nem felel meg ? még ? bizonyos elvárásoknak, nem azért harcolunk ? még ? hogy MOL Liga elődöntőbe jussunk, de olyasmink van, amire nagyon büszkék lehetünk: egy csapatunk, amelyik eredménytől függetlenül minden mérkőzésen odateszi magát, és egy szurkolótáborunk, amely a legvégsőkig képes kiállni a srácok mellett.” Nem csoda az óvatos öröm, hiszen a Gyergyó 10-0-ra verte Geruékat, ez azért az erőviszonyok ismeretében nem volt benne a pakliban. A győzelem egyúttal azt is jelentette, hogy hiába a Steaua legyőzése, a galati ezen a hétvégén sem fog tudni közelebb kerülni a Progymhoz.

A csalódott Galati vasárnap felejthető teljesítménnyel 8-4-re legyőzte a Sportult, majd következett a hétvége utolsó meccse, melyen 1500 gyergyói polgár teremtett forró hangulatot a Kárpát-medence leghidegebb jégcsarnokában a Steaua ellen. A változatos meccsen az utolsó harmadban tudott fordítani az eredményen a Gyergyó, nem egész 3 perccel a vége előtt Kiricsenko igazította 3-2-re az eredményt. A nagy öreg Timaru egy perccel később egyenlített, hosszabbítás következett, és mivel az sem hozott döntést, büntetőlövésekkel zárult a meccs. Ebben az egyetlen találatot a steauás Mircea Constantin jegyezte, ezzel 4-3-ra nyert a Steaua, de a megszerzett egy pont egyszersmind azt jelentette, ennyivel még sikerült növelni is az előnyt a Galati előtt.

A nyolcadik fordulóra egy hét múlva Galacon kerül majd sor, ami előtt a táblázaton immár 9 pont a Gyergyó előnye, igaz, a Galati egy meccsel kevesebbet játszott. A Progymnek még két-két meccse van hátra a Steaua és a Galati, egy a Sportul ellen, a Galati mindenkivel kétszer kell játsszon. A gyergyóiak az eddigi hat Galati elleni meccsen 13 pontot szereztek, Geruék értelemszerűen 5-öt, így az egymás elleni eredmények a Gyergyónak kedveznek majd a végelszámolásnál, ha netán a Dunarea pontszámban be is érné Farkas Csaba tanítványait. A házi feladat adott tehát, a Sportul kötelező legyőzése mellett még három pontot kell összegyűjteniük a gyergyóiaknak a többi négy meccsükön, hogy biztosan meglegyen a rájátszás.

Cimkék: , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum