Hokitörténelmünk legnagyobb szégyene

 

Nem tudja megemészteni Oroszország, hogy a koronaékszer férfi hokicsapat kiesett a negyeddöntőben a szocsi olimpián. Biljaletgyinov fejét akarják.

A sajtó össztüzet zúdított Biljaletgyinov szövetségi kapitányra. “Az égő vágy, hogy elsüllyedjünk, a szégyenérzet, és a vágy, hogy valaki más legyen Oroszország helyében, minden más érzésnél erősebb ? írja Andrej Kuznyecov, a Sport-ekszpressz kolumnistája, majd így folytatja: ? Nem kell nekünk ilyen jégkorong, ez hokitörténelmünk legnagyobb szégyene!”

Kuznyecov és az orosz sportújságírók zömének első számú céltáblája a szövetségi kapitány, akit túl konzervatívnak tartanak és azzal vádolják, szupersztárjainak nem engedte meg, hogy kivételes tudásukat megcsillogtathassák a támadójátékban.

“Egy korszak vége ? írta Igor Rabinov a championat.ru portálon olvasható elemzésében. ? Amikor megszólalt a meccs végi dudaszó, nem éreztem sem  fájdalmat, sem dühöt. Az elkerülhetetlenség érzése volt ez, olyan csendes, hideg és kifejezéstelen, mint Biljaletgyinov arckifejezése.”

Biljaletgyinov RUS FIN

A csalódott és dühös zsurnaliszták a sajtótájékoztató hivatalos része után valósággal falhoz állították a kapitányt, vádak röpködtek a levegőben, a hangulat pedig egyre fenyegetőbb lett. “Egyenek meg ? mondta nekik a hajdani legendás játékos, aki 1980-ban a jégen élt át hasonló katasztrófát, akkor az amerikai egyetemi csapat győzte le a szovjeteket ?, megesznek, és már nem is vagyok itt.” Biljaletgyinovot az orosz csapat sajtóattaséja mentette ki a dühös újságírók kezei közül, és szinte rögtön el is hagyta Szocsit a KHL-ben szereplő válogatott játékosokkal együtt.

Biljaletgyinov RUS FIN 2

Tretyak szövetségi elnök csak annyit mondott, nem zárható ki, hogy visszatérhet Bikov a szbornaja kispadjára, de sokan, például az R-Sport szakírója, Feliksz Zagrebnoj azon a véleményen van, hogy Tretyaknak Biljaletgyinovhoz hasonlóan semmilyen erkölcsi alapja nincs ahhoz, hogy a posztján maradjon az orosz válogatott utolsó olimpiai meccsét követően, “amidön a végső dudaszó a válogatott legnagyobb lebőgésének hírét repítette világgá”.

Biljaletgyinov RUS FIN 3

Danyiil Markov, korábbi válogatott játékos a Szovjetszkij Szportnak adott nyilatkozatában mindenki másnál tovább ment: “Ez egy szégyen. Kanadában, az USA-ban már arról beszélnek, hogy nem is vagyunk hokinagyhatalom. Nekem személyesen ez egy nagy szégyen. Vlagyimir Vlagymirovics Putyinnak el kellene rendelnie, hogy buldózerrel romboljanak le mindent a földig, hogy valami újat építhessünk, amíg még van négy évünk a következő olimpiáig. Ez minden.”

Állandó publicistánk, D. Gromov nem ment ilyen messzire, de megállapította, már nem az oroszok a jégkorong braziljai.

Az oroszok összeomlásáról kiváló képek és videók találhatók itt.

medve szocsi

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum