Rengeteg tehetség van az első négy sorukban

   

Dan Blysma szerint bombaerős cseh válogatottat vertek meg az amerikaiak szerda este. Nyilatkozatok a negyedik negyeddöntőről.

Dan Blysma (vezetőedző, USA): “Olyan meccs volt, amitől tartottunk, mert rengeteg óriási tehetség van az első négy sorukban. Tudtuk, hogy előző este játszottak, így nekik akartunk ugrani az elején, nagy tempót diktálni, és úgy érzem, ezt meg is tudtuk valósítani. Olyan játékosokkal kezdtünk, akik képesek fizikai hokit játszani, ismerve, hogy az ellenfélnél ott van Plekanec vagy Jágr. Backes egészen különleges játékos. képes játszani a nagy és technikás játékosok ellen is. Olyan volt, mint egy bika. Erős volt és kemény, remek meccse volt.

Alois Hadamczík (vezetőedző, Csehország): “Nehéz szavakat találni az amerikaiak mai teljesítményére. Nagyon látványos előadást varázsoltak a jégre. Sajnos engedtük nekik, hogy fontos gólokat lőjenek, és nagyon nehéz volt visszavenni a kezdeményezést. Az első harmadban azt hiszem, nagyjából egyformák voltunk, amíg 1-1 volt. Jók voltunk védekezésben, különösen az első harmadban, azt hiszem, az eredmény nem tükrözi híven a mérkőzést, amit játszottunk és láttunk. Quick nagyszerű napot fogott ki az amerikai kapuban, több nagy védéssel segítette a csapatát. Nálunk Pavelecnek nem volt annyira jó napja, de ő is egy remek és tapasztalt kapus, akinek gondolkodás nélkül megbízom a képességeiben. A legjobb válogatottal jöttünk a tornára, a tapasztalatokat természetesen megosztjuk majd a szövetségünkkel és nekik kell dönteniük majd arról, hogy az edzők folytatják-e vagy sem.”

Ryan Kessler (csatár, USA): “Azt hiszem, az Oroszország elleni meccs segített megszereznünk a szükséges önbizalmat. Jött a Szlovénia elleni meccs, amin sokat küzdöttünk, a szerda este pedig egy jó teszt volt nekünk, amely után büszkén jöhettünk le a jégről. Eddig még nem vesztettünk. Jól játszunk, de van még mit javulnunk, ha meg akarjuk nyerni a tornát. A következő meccsnek kell lenni az addigi legjobbunknak, és ha ott is nyerünk, akkor a rákövetkezőnek is az addigi legjobbunknak kell majd lennie.”

Ryan Callahan (USA): “A kulcskérdés az, hogy mennyire tudunk csapatként együtt játszani. Nem könnyű, amikor idejössz, és összeraknak másokkal, hogy most azonnal játssz egy ilyen fontos tornán jól. De Vancouverben azt éreztük, hogy egész gyorsan sikerült ezt megcsinálnunk és most is kezdünk már hasonlóan jól működni. A gólszerzésben nem támaszkodhatsz csak egy sorra. Ha valakiknek gyengébben megy, könnyen kieshetsz. Mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a győzelemhez.”

Ales Hemsky (csatár, Csehország): “Nem azért vesztettünk, mert annyival gyorsabbak voltak. Nem játszottunk rosszul, de kaptunk néhány buta gólt. Ráadásul többet voltunk a saját védőharmadunkban mint a támadóharmadban. Sok helyzetet kihagytunk, nem lőttünk elég gólt. Kár érte, mert a meccs első részében jók voltunk. Tudjuk, hogy otthon most mindenki kritizál bennünket. Mindenki érmet szeretne nyerni az olimpián, mégis nálunk otthon a sajtó elég negatívan írt erről a tornáról. Azt írták, minden rossz, pedig többször is jól játszottunk. Az eredmény az egész csapat eredménye, minket, az egész csapatot kell hibáztatni, hogy nem értünk el sikert.”

Ondrej Pavelec (kapus, Csehország): “Semmiképpen nem lehet menstég, hogy mi tegnap este játszottunk a szlovákok ellen. Persze, hogy nehéz két egymást követő napon játszani, de de mi azért vagyunk jégkorongozók, hogy az ilyen meccseken is helytálljunk. Tudtuk, hogy az amerikaiaknak jó csapatuk van. Nem kezdtünk jól, és nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, ez a vereség oka. Voltak szerencsétlen gólok is. Egyszer például a lábamat érte a korong, aztán ott volt, amikor a palánkról pont a kapu elé perdült vissza.”

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum