Nem azért jöttünk, hogy csak itt legyünk

 

2011-ben egy színtelen-szagtalan lett válogatott mellett kezdte meg a munkát Ted Nolan, most pedig mindenki a kis balti ország válogatottjáról beszél az olimpián.

Mike Babcock (vezetőedző, Kanada): “Nem volt egyszerű dolgunk, telt az idő és még mindig döntetlen volt az eredmény. Azt mondtam a fiúknak a padon, hogy gondoljanak a hokiistenekre. Csináljanak mindent úgy, ahogy kell, és egyszer csak meglesz mindennek a jutalma. Voltak helyzeteink. Úgy arra gondoltunk, hogy ha így marad, egyszer csak meg tudunk lógni, vagy lesz valami, amiből gólt tudunk lőni. Akartuk, hogy 7-1-re nyerjünk? Hát persze! Jobb az a csapatunknak, hogy végül így nyertünk? Egészen biztosan! Nem tudtunk sokat Gudlevskisről. Próbáltunk készülni belőle, amikor megtudtuk, hogy ő jön, és igazolta a róla szóló híreket. Megmutatta, mit tud. Ritkán gondolod, hogy egy gyerek meg fog fogni ötvenvalahány lövést. De Gudlevskis keményen küzdött és a társai is keményen küzdöttek előtte.”

Ted Nolan (vezetőedző, Lettország): “Mindig hiszek abban, hogy van esély a győzelemre. Nem voltunk messze a csodától, csak egy nagyon kicsi hiányzott. Nem azért jöttünk, hogy csak itt legyünk, csak résztvevők legyünk. A fiúk mindent beleadtak. Sokan közülük sérülten játszottak, de senki nem adta fel. A világ legjobb csapata ellen játszottunk. Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek. Azért döntöttem úgy, hogy Gudlevskis védjen, mert nagyon nehéz naponta meccset játszani, különösen a kapusoknak. És a mi kapusainknak rengeteget kellett dolgozniuk eddig is. Gudlevskis jobban hozzá van szokva ahhoz, ahogy az észak-amerikai játékosok játszanak és lőnek, úgyhogy mellette döntöttünk, ő pedig élt a lehetőséggel. Egy fiatal gyerek, aki a junior B szinten játszott, és védett párszor a KHL-ben, most a világ legjobbjai ellen védett. Fantasztikus munkát végzett. Fényes jövő várhat rá. Lettországnak jó pár éve ott volt Arturs Irbe, most pedig itt van Kristers Gudlevskis.”

Carey Price (kapus, Kanada): “Gudlevskisé volt az egyik legjobb kapusteljesítmény, amit valaha is láttam. Döbbenetes volt. Én is próbáltam koncentrált maradni, mert bár kevés lövést kaptam, de bármikor bármi megtörténhetett volna, erre mindnig számítani kell.”

Shea Weber (védő, Kanada): “Tudtuk, hogy harcolni fognak. Remek tornájuk van, és keményen odateszik magukat a játékban. Megpróbáltunk sok gólt szerezni, de tudtuk, hogy a védekezésük és a kapusteljesítményük kiváló. Végül csak sikerült belőni azt az egy gólocskát. Meccs közben nem aggódtunk. Idő sem volt rá, és tudjuk, hogy vannak meccsek, ami semmi sem úgy sikerül, ahogy szeretnéd. Ilyenkor a legfontosabb, hogy egyenletesen jó teljesítményt tudj nyújtani, ne hullámozzon a játékod.”

Duncan Keith (védő, Kanada): “Szoros meccs volt, de végig mi kontrolláltuk a játékot. Voltak jó lehetőségeink, kapuvasak, nem megadott gólok is. Olyan megoldások, amelyek gólt érdemeltek volna. Végül mi mentünk tovább, és megpróbálunk tanulni ebből a meccsből. Tudtuk, hogy ezen a tornán sok viszontagsággal kell szembenéznünk, mert senki nem adja olcsón a bőrét, mindenki nyerni szeretne. Ebben a meccsben is volt ilyen. nem akarjuk, hogy frusztráljon bennünket az, hogy nehezen tudtunk gólt lőni. Éreztük, hogy fáradnak, és mi uraltuk a meccset. Nem hinném, hogy ez volt az utolsó alkalom, amikor nehézségeink voltak az olimpián.”

Zemgus Girgesons (csatár, Lettország): “A Svájc elleni győzelem hosszú idő után a legnagyobb sikerünk volt. Óriási szerepe van ebben Ted Nolannnek. Elérte, hogy higyjünk magunkban, annyit mondott, dolgozzunk olyan keményen, ahogy csak bírunk, és ha így lesz, a szerencse is ránk fog mosolyogni. Azt hiszem, most mindenki nagyon büszke arra otthon, amit elértünk, és mi is mindannyian büszkeséggel viseltük a mezünket az olimpián.”

Artus Kulda (védő, Lettország): “Nem volt rajtunk nyomás. Kijöttünk, hogy a saját játékunkat játsszuk. Minden lehetséges, hiszen nekik is két kezük és két lábuk van, ők is ugyanúgy játékosok, mint mi vagyunk. A nyomás Kanadán volt, hiszen 1-1-re álltak velünk. Mi csak kimentünk a jégre, keményen dolgoztunk és hokiztunk. Szerintem jók voltunk. Kanada nagyszerű csapat. Több a hokis ott, mint Lettország teljes népessége. Büszke vagyok, szerintem jól működött a csapatunk, igazán jók voltunk ma. A kapusunk pedig fantasztikus volt. nyilvánvalóan az ő játéka volt az egyik oka annak, hogy ilyen szoros volt a meccs. Még csak egy fiatal gyerek, nagyszerű jövője van, még minden előtte áll.”

Kristers Gudlevskis (kapus, Lettország): “Csalódottak vagyunk, mert kikaptunk. Megpróbáltunk csodát tenni ma este, de nem sikerült. Megpróbáltuk, kiadtunk mindent magunkból, minden erőnket a jégen hagytuk. Ez most nem volt elég. De izgalmas volt és nagyon kemény. A srácok nagyok voltak Svájc ellen, ezért védhettem ma én. Tartoztam nekik annyival, hogy ma én adom meg nekik a győzelem lehetőségét. Kanada ellen játszottunk, és az ilyen meccsekre mnindig emlékezni fogunk. Tökmindegy, mi a végeredmény. A legmagasabb szinten játszottunk. Ez még magasabb szint, mint az NHL. Ha itt lehetsz, az mindent jelent, bárhol játszhatsz utána.”

AR-140209345

Cimkék: , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 5-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 4-1VÉGE
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk