A Brassó az életéért küzd

   

A darab három felvonásból áll, amelyből az elsőt ma játssza a csapat Dunaújvárosban. Még minden lehet.

Hatpontos erdélyi túrájával a Miskolc gyakorlatilag biztosította helyét a rájátszásban, két fordulóval az alapszakaszának vége előtt 81 pontja van, míg a HSC-nek és a Brassónak 76-76. Ahhoz, hogy minden eredménytől függetlenül pontot tegyen a rájátszásba kerülésének végére, a Miskolcnak a hátra lévő két hazai meccsén két pontot kell szereznie a Brassó és a Fradi ellen, de az is elképzelhető, hogy már erre sem lesz szüksége. A HSC-re még a Fradi és a DAB vár, míg a Brassó csütörtökön kezdi meg az utolsó, három meccsből álló túráját a Dab.Docler ellen, majd elutazik Miskolcra, onnan pedig Érsekújvárra, mindezt csütörtök estétől vasárnapig.

Legutóbb vasárnap találkoztak a csapatok Brassóban, akkor a hazaiak kétgólos vendégelőnyről fordítottak és a középső harmadban szerzett négy góljuknak köszönhetően nyertek 5-3-ra. Stephan Lundh egy hétközi interjúban elmondta, hogy nagyon fáradt volt a csapat, a motiváció sem volt megfelelő, míg az ellenfél 100%-on pörgött, így sajnálatos, de érthető az erdélyi két meccsen szerzett 0 pont. A héten viszont már rájátszásbeli sebességbe akarja tenni csapatát, ehhez igazítja a szárazföldi és a jeges edzéseken kapott terhelést. Fontos szempont még, hogy hazai pályán különösen nem megengedhető a vereség. Mindez azt jelenti, hogy mind a Brassó, mind pedig a HSC egy egészen más DAB-ra számíthat, mint amit az utóbbi pár fordulóban látott, és amikor egyik rájátszásért küzdő csapatnak sem okozott gondot a legyőzése.

dabbraMLA_0916_resize
Fotó: Mudra László – Dabdocler.hu

A Brassó idén még egyszer sem győzött Dunaújvárosban, sőt, pontot sem tudott szerezni, most ugyanúgy a legjobbkor jönne neki, mint múlt hétvégéén a Miskolcnak az első csíkszeredai győzelem. Eggyel több meccse van hátra, mint a HSC-nek és az egymás elleni mérleg és nekik kedvez, elvileg tehát ő várja kedvezőbb helyzetből az alapszakasz hajráját, azonban a liga első három helyezettje ellen idegenben pályára lépni, nem életbiztosítás. A hazaiaknál továbbra sem játszik Galanisz, a kapuban minden bizonnyal Peter Sevela kezd. A vendégeknél mindenki egészséges. A mérkőzés este hat órakor kezdődik, a dabdocler.hu weboldalon élőben követhető lesz.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Varjú, Haszonits, Abonyi, Pálkövi.
Sevela: 93,6% (Kiss T.)
K
Polc: 93,3% (Fülöp)
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
1
Wehrs, Nagy Cs., Molnár, Dornic, Saluga
Huba, Nagy R., Léránt, Peterdi, Azari
2
Mastaleriu, Hietamaki, Zsók, Virág, Gliga
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Pavuk, Contois
3
Piszarenko, János, Péter R., Imecs, Petres
Hruby, Szepessy M., Magosi, Szabados
4
Bálint, Márton
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Kari Rauhanen, Greg Kjell Lindqvist
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum