Vanekék bocsánatot kértek Ausztriától

   

Az osztrák csapat hajnalig ünnepelte a norvégok legyőzését, a három NHL-es levélben ismerte el a helytelen viselkedést. A szövetségi kapitány jelezte, aki benne volt a buliban, többet nem lesz nála válogatott.

Nehezen térnek napirendre Ausztriában a jégkorongozók a Szlovéniától elszenvedett veresége fölött. Az újságokban megjelent hírek szerint a csapat tagjai az osztrák olimpiai bizottság által a játékok alatt üzemeltetett osztrák házban ünnepelték a norvégok fölött aratott sikert, és későn, vagy még inkább korán, a reggeli órákban kerültek ágyba. Viveiros szövetségi kapitány annyit mondott erről a harmadnapi vereség után, hogy másnap reggel edzés volt, és mindenki ott volt, az ünneplés nem lehet téma. De hiába mondta ezt a kanadai származású mester, az újságok nem hagyták annyiban a témát. Szerdán reggel aztán a csapatkapitány, Thomas Vanek és a csapat NHL-es ászai nyílt levélben kértek bocsánatot a közvéleménytől.

vanek

A nyílt levél így szól: “A különböző sajtótudósításokkal kapcsolatban, amelyek az olimpiai jégkorongtornán Szlovénia ellen játszott mérkőzésünk után láttak napvilágot, az alábbiakat szeretnénk leszögezni:

Az olimpiai tornára való felkészülésünk nagyszerű csapatszellemben zajlott. Ez érvényes az Oroszországban töltött időszakra is, az első két mérkőzés egyértelmű vereségei ellenére is. Az eredménykényszer egyre nagyobb lett, így ennél is szebb volt a 3-1-es győzelem Norvégia, tehát egy olyan csapat ellen, amelyik folyamatosan a legjobb 8 között található a világranglistán.

A keményen megdolgozott győzelmet követően a jégkorong-válogatott meglátogatta az Austria Tirol házat. Ezt követően néhány hivatalos programon vettünk részt, majd a jégkorong-válogatott a feltűnést keltő sikerét zárt körben is megünnepelte. Mivel másnap nem volt mérkőzés, néhányunk egész sokáig maradt. Ez a viselkedés bizonyosan nem professzionális. Az a véleményünk, hogy mindez azonban semmilyen befolyással nem volt a keddi csapatteljesítményünkre a szlovénok elleni, a negyeddöntőbe jutásról döntő mérkőzésen, de tudjuk, hogy sokak számára egyúttal példaképek is vagyunk, ezért az ünneplést a torna számunkra utolsó mérkőzése utánra kellett volna halasztanunk.

Az NHL-ben, de az EBEL-ben és más európai ligákban a játékosok hetente több mérkőzést is játszanak. Távol áll tőlünk, hogy ezt a körülményt bíráljuk, hiszen ez a mi munkánk és ráadásul még jól is keresünk vele. De mi is emberek vagyunk, akik a nap végén időnként hibáznak is. Azért a negatív benyomásért, amit a nyilvánosságra tettünk, ezúton szeretnénk elnézést kérni, és nyomatékosan szeretnénk ehelyütt is kijelenteni, hogy tanultunk az esetből.

Az osztrák olimpiai csapatnak a hátralevő napokra sok sikert kívánunk, és örömmel állunk a későbbiekben is az osztrák jégkorong-válogatott rendelkezésére.

Thomas Vanek, Michael Grabner, Michael Raffl.”

Utóbb aztán Manny Viveiros is változtatott az álláspontján. Mint az ORF-nek elmondta, először a szlovénok elleni meccs éjszakáján szerzett tudomást a játékosok elhajlásáról és arról, kik vettek részt ebben. Mint elmondta, nagyon csalódott a történtek miatt, és ha időben hallott volna a hosszúra nyúlt éjszakáról, az érintettek nem is játszottak volna Szlovénia ellen, azonnal hazaküldte volna őket, hiszen az osztrák táborban teljes alkoholtilalom volt.

Viveiros leginkább azokat a játékosokat sajnálja, akik a keretszűkítés miatt kimaradtak a végleges 25 fős csapatból, miközben a bentmaradók a kivételes eséllyel így visszaéltek, ahelyett, hogy a csapat mezét büszkén viselték volna. Éppen ezért további következményeket ígért, mint jelezte, a történtek feltárása és értékelése után 2-3 napon belül egy sajtóközleményt ad majd ki erről. Az interjúban arról biztosította a nézőket, hogy többek válogatott karrierje véget ért ezzel, legalábbis amíg ő marad a szövetségi kapitány.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum