A győzelem után megnő az önbizalom

 

Az Oroszország-Norvégia edzői és játékosértékelései.

Zinetula Biljaletgyinov (vezetőedző, Oroszország): “Az első két gól önbizalmat adott nekünk. Az első nagyon kellett, bár egyáltalán nem volt egy szép gól. Sokat támadtunk érte, a kapust sokat zavartuk, és sokat lőttünk. Ezzel hibákra kényszerítettük.  Ha korábban betalálunk, talán könnyebb dolgunk lett volna a meccsen. A norvégok nagyon jól védekeztek, és ellenőrizték a saját védekező harmadukat, akkor is, ha nem volt náluk a korong.”

Roy Johansen (vezetőedző, Norvégia): “Azt terveztük, hogy szorosan védekezünk, és megpróbáljuk a lövéseket blokkolni, kevés helyet adni az orosz játékosoknak. Ha egy olyan erős ellenfél ellen játszol, mint Oroszország, azt reméled, hogy te lövöd az első gólt. Volt is néhány lehetőségünk, de aztán jött egy korcsolyán megpattanó korong, ami a kapunkba került, és onnantól nagyon kedvezőtlen helyzetbe kerültünk. ”

Viktor Tyihonov (csatár, Oroszország): “Megpróbáltunk egyszerűen játszani, kivenni a szép passzokat a játékunkból. Egyszerűen csak el akartuk juttatni a korongot a kapuig, és ahogy így kezdtünk játszani, megjöttek a helyzeteink is. A győzelem után megnő az önbizalom, jobb lesz a motiváció, sokat jelent egy csapatnak egy nyertes meccs.”

Andrej Markov (védő, Oroszország): “Olyan ez, mint egy playoff meccs. Minden hibáért drágán megfizethetsz, ezért az az alap, hogy legyen egy stabil, megbízható védelmed, ha sikeres szeretnél lenni. A 12 ezer néző óriási segítséget jelent nekünk. A legjobbunkat kell adjuk a pályán, hogy boldogan távozhassanak a csarnokból a meccs végén.”

Patrick Thoresen (csatár, Norvégia): “Az első harmadban jól álltunk a lábunkon. Aztán szereztek két gólt, szerintem mindkettőnél szerencséjük volt. De ahogy mondják, a jó csapatoknak van szerencséjük is. Nem könnyű ellenük, de megvoltak nekünk is a lehetőségeink, és nem éltünk velük. Ha nem lövünk gólt, akkor magunkon kívül senki másnak nem tehetünk szemrehányást.”

Lars Haugen (kapus, Norvégia): “Nem játszottunk rosszul, tartottuk magunkat a taktikához, de nem volt szerencsénk, és ez jellemző volt ránk az egész tornán. ha nem lett volna az a két szerencsétlen megpattanó korong a középső harmadban, szerintem egész jó esélyeink lettek volna. Nem vagyunk boldogok azzal, ahogy a második és harmadik meccsen játszottunk. Biztos van ennek valami lelki oka, mert tudjuk, ennél jobbak vagyunk, és ez most csalódással tölt el bennünket.”

Cimkék: , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum