Biljaletgyinov Ovecskint hibáztatja

   

Az oroszok szövetségi kapitánya a finnek ellen elvesztett mérkőzés után név szerint is megemlítette egyik legjobb játékosát, mint a vereség egyik okát.

A dolog annál is szokatlanabb, mivel rácsos kora óta ismeri Ovecskint. A mester láthatóan nagy nyomás alatt dolgozik, egész nyilatkozata erről árulkodik.

Zinetula Biljaletgyinov (vezetőedző, Oroszország): Nem tudok most pontosan válaszokat adni. Nagyon kellemetlen helyzet, de azt nem mondhatom, hogy a játékosok nem készültek fel. Sajnálatos módon elkövettünk egy-két egyéni hibát, de alapvetően a lőtt gólok száma a kevés. Egy gólt lőni egy meccsen, az nagyon kevés. Arra sem tudok magyarázatot adni, hogy miért nem tudtunk gólt lőni. Különösen, mivel olyan játékosaink vannak, akik igen eredményesek saját klubjukban. Kiváltképp Ovecskin, aki vagy 40 gólt lőtt idén. Erre egyszerűen nem tudok magyarázatot. Olyan játékosaink vannak, akikkel nem lehetett volna gond a gólszerzés, mégis alig találtunk be. Láttam, hogy az Ovecskin, Malkin páros nem működik valami jól. Sokat gondoltam rá, hogy szétszedem őket, de vannak bizonyos dolgok, amikről nem beszélhetek. Ugyanakkor nem volt semmilyen nyomás rajtam abban az irányban, hogy nekik egy sorban kell játszaniuk. Jelen pillanatban nem tudok ennél mélyebb elemzést adni. Később természetesen erre is sor kerül majd, vállalom a teljes felelősséget a csapat teljesítményéért.

0220-oly-arthur-hockey

Erkka Westerlund (vezetőedző, Finnország): Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, csapatként játszottak ma nagyon jól. A hoki nagyon népszerű Finnországban, így fontos, hogy sikeresek legyünk. A Kanada elleni meccs nagyon fontos volt, e meccs után jelentősen tudtuk javítani a támadójátékunkat. Ettől pedig az önbizalmunk is megnőtt.

Mikael Granlund (csatár, Finnország): Megszerezték a vezetést az oroszok, de nagyon szépen visszajöttünk és a továbbiakban nagyon jól védekeztünk, nem adtunk nekik sok esélyt. Keményen rajtuk voltunk végig. Kitartottunk egymás mellett, egymásért játszottunk. Tudjuk, mit csinálunk, megvédjük egymást, így tudtunk nyerni és fogunk tudni nyerni. Megérdemelten nyertünk Oroszország ellen. Ma a mi sorunknak ment a legjobban a góllövés, máskor majd másik sornak fog. Az egész csapat, mind a négy sorunk és a kiváló kapusaink érdeme a gól és a győzelem, menni kell előre így tovább.

Teemu Selanne (csatár, Finnország): Ez egy nagy győzelem volt, nem mi voltunk a favoritok, de hittünk magunkban. Az első és az ötödik csapat között nincs túl nagy különbség. Tudtuk, hogy öt nap alatt ez a negyedik mérkőzésük, tehát a végére nekünk maradhat több energiánk. Fontos volt, hogy meg kelljen küzdeniük minden egyes helyzetért, és azt hiszem, ezt sikerült is megvalósítani. Nem volt veszíteni valónk, senki nem várta, hogy legyőzzük őket. Rajtuk volt minden nyomás, ráadásul azt hiszem, kicsit le is főtt nekik a kávé, amit igyekeztünk kihasználni. A taktikánk működött. Hogy milyen érzés hazai közönség előtt legyőzni Oroszországot? Volt pár kemény éjszakám az NHL-ben, de ez a meccs tartott életben.

Anton Belov (hátvéd, Oroszország): A finnek megmutatták nekünk, hogyan kell a hokit csapatként játszani. Az edzők kértek minket, hogy az általuk kért rendszer szerint játszunk és ne találjunk ki semmit, mégis mindenki egyedül akarta megmenteni a helyzetet, aminek egyéni játék lett a vége.

Alekszandr Ovecskin (csatár, Oroszország): Jól kezdtük a meccset és gólt is szereztünk, de ezek után elkövettünk két hibát és máris 2-1 volt oda. Megpróbáltuk összeszedni magunkat, de ma képtelenek voltunk erre. Támadtunk, helyzeteink is voltak, az utolsó pillanatig harcoltunk, de semmi sem sikerült. Elvesztettük az olimpiánkat, de csak magunkat okolhatjuk.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum