Minket is sokkol az eddigi teljesítményünk

 

Manny Viveiros kritikus magával és a csapatával, egyetlen pillanatig sem volt esélyünk, semmilyen mentségünk sincs a mai meccsre, mondta. A Szlovénia?Ausztria visszahangjai.

Matjaz Kopitar (vezetőedző, Szlovénia): “Bárcsak ez a mai sikerünk hozna 5 új jégpályát az országnak! Több pályát és több szervezettséget szeretnék látni, hogy meg tudjuk mutatni a helyes utat a gyerekeinknek. Ezt üzenném azoknak, akik felelnek a szlovén jégkorongsportért. Kristan remek kapus. Valakik régen tettek valamit ellene, amikor fiatal volt. Az élete így egy kicsit félrement, de visszatért a helyes útra. De ő egy nagyszerű sportoló, ember és egy igazán jó kapus. Nemcsak ezen a meccsen, hanem az egész tornán.”

Manny Viveiros (vezetőedző, Ausztria): “A szlovénok remekül fejlesztik a jégkorongot. Ráadásul egy csomóan a játékosaik közül az osztrák ligában játszanak. Nekünk egyetlen pillanatig sem volt esélyünk, hogy a meccsbe jöjjünk. Erre nincs mentségünk, egyáltalán, semmilyen mentségünk sincs a mai meccsre.”

Tomaz Razingar (csatár, Szlovénia): “Óriási siker ez nekünk. A szlovákok elleni meccs már megmutatta, hogy nemcsak fel tudjuk venni a versenyt a nagy csapatokkal, de meg is tudjuk lepni őket. Az első perctől nagyon erősek voltunk. Uraltuk a meccset, és szerintem megérdemelten nyertünk. Úgy érzem, otthon most mindenki meg fog őrülni. És ha bemehetünk végre az öltözőbe, akkor szerintem mi is olyanok leszünk végre, mint az őrültek. Ki akarom élvezni a következő két órát. Eszünk egy jót, és aztán elkezdünk készülni a svédek ellen. Egy dolog mellettünk szólhat, hogy nincs rajtunk nyomás. Az igazi siker az volt nekünk, hogy tavaly kijutottunk az olimpiára. Az oroszok ellen megmutattuk, hogy álljuk a sarat a legjobbakkal. Azt mondtuk, amikor megvertük a szlovákokat, tényleg nagyon megleptünk egyeseket, és azóta a dolgok mennek a maguk útján.”

Robert Kristan (kapus, Szlovénia): “Mondhatjuk, hogy ez egy csoda, hogy a kis Szlovénia az olimpián a legjobb nyolcba kerül és negyeddöntőt játszhat. Hatalmas dolog ez Szlovéniának, az ottani gyerekeknek. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó hokit játszani, hogy jó játékosok vagyunk. Tudunk a legjobbakkal lépést tartani. Ez óriási. A legfontosabb nekem az, hogy nyerjünk. Hogy kapok-e gólt vagy sem, az másodlagos, nem gondoltam még erre, a szlovákok ellen sem. A csapat eredménye számít. Az önbizalmunk csak nő és nő, megmutattuk, egyenlő ellenfelei tudunk lenni a legjobbaknak is, ez már nem is lehet kérdés. A svédek elleni meccs szerdán lesz, és a holnapról most nem akarok beszélni. Először le kell ülnünk és azt végiggondolnunk, amit eddig elértünk. Majd holnap reggel ráérünk a svédekre gondolni.”

Ziga Jeglic (csatár, Szlovénia): “Pont úgy játszottunk az osztrákok ellen az elejétől a végéig, ahogy elterveztük. A saját játékunkat játszottuk, fegyelmezettek voltunk, és pont ezzel győztünk. Hatalmas dolog ez a szlovén hokinak. Legyőztük a legnagyobb ellenfelünket, nagy nap ez a mai. A svédek ellen is úgy fogunk készülni, ahogy minden más meccsre. Megpróbálunk mindent kiadni magunkból és nem engedni két gyors gólt, ahogy azt tettük az USA és Oroszország ellen.”

Sabahudin Kovacevic (védő, Szlovénia): “Minket is sokkol az eddigi teljesítményünk, bár már tavaly a vb-n is megmutattuk, hogy ellenfelei tudunk lenni a legjobbaknak is. A torna előtt elégedettek lettünk volna azzal is, ha csak egyetlen árva pontocskát szerzünk, de most már az aranyért megyünk… Három napja azt mondtam volna a szlovákok legyőzése után, hogy az a szlovén hoki legnagyobb győzelme, de mára már ez a mai győzelmünk lett az.”

Marcel Rodman (csatár, Szlovénia): “Ha sportoló vagy, akkor alighogy elérsz valamit, máris új elérendő céljaid lesznek. Mi most már a svédeknek akarunk bosszúságot szerezni. Kaptam ma egy sms-t, hogy a fél ország szabadságot vett ki mára. Ez azért sokat elmond rólunk. Kis ország vagyunk, de küzdünk és összetartunk, ha kell.”

Andre Lakos (védő, Ausztria): “Úgy éreztük, volt egy-két jó lehetőségünk, de aztán nagyon gyorsan 2-0 lett, mi meg nem tudtunk gólt lőni a kapusuknak. Kristan nyerte meg a meccset nekik, de nagyon megérdemelték a győzelmet.”

Michael Grabner (csatár, Ausztria): Volt két nagy helyzetem, de nem tudtam belőni őket. Ez nagyban befolyásolta a végeredményt. Ki tudja, mikor játszhatunk legközelebb az olimpián, így ez mindenképpen egy elszalasztott lehetőség lett. Így is öröm volt itt lenni, de sokkal többet vártunk ma ennél.”

Mathias Lange (kapus, Ausztria): “Persze, hogy csalódottak vagyunk. Ilyen lehetőségünk egyszer van az életben és nem tudtunk élni vele.”

Thomas Vanek (csatár, Ausztria): “Volt néhány nagy helyzetünk. A kapusuk nagyokat védett, mi nem tudtuk belőni azt a bizonyos első gólt, így nem tudtunk nyomást gyakorolni rájuk.”

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum