Minket is sokkol az eddigi teljesítményünk

 

Manny Viveiros kritikus magával és a csapatával, egyetlen pillanatig sem volt esélyünk, semmilyen mentségünk sincs a mai meccsre, mondta. A Szlovénia–Ausztria visszahangjai.

Matjaz Kopitar (vezetőedző, Szlovénia): “Bárcsak ez a mai sikerünk hozna 5 új jégpályát az országnak! Több pályát és több szervezettséget szeretnék látni, hogy meg tudjuk mutatni a helyes utat a gyerekeinknek. Ezt üzenném azoknak, akik felelnek a szlovén jégkorongsportért. Kristan remek kapus. Valakik régen tettek valamit ellene, amikor fiatal volt. Az élete így egy kicsit félrement, de visszatért a helyes útra. De ő egy nagyszerű sportoló, ember és egy igazán jó kapus. Nemcsak ezen a meccsen, hanem az egész tornán.”

Manny Viveiros (vezetőedző, Ausztria): “A szlovénok remekül fejlesztik a jégkorongot. Ráadásul egy csomóan a játékosaik közül az osztrák ligában játszanak. Nekünk egyetlen pillanatig sem volt esélyünk, hogy a meccsbe jöjjünk. Erre nincs mentségünk, egyáltalán, semmilyen mentségünk sincs a mai meccsre.”

Tomaz Razingar (csatár, Szlovénia): “Óriási siker ez nekünk. A szlovákok elleni meccs már megmutatta, hogy nemcsak fel tudjuk venni a versenyt a nagy csapatokkal, de meg is tudjuk lepni őket. Az első perctől nagyon erősek voltunk. Uraltuk a meccset, és szerintem megérdemelten nyertünk. Úgy érzem, otthon most mindenki meg fog őrülni. És ha bemehetünk végre az öltözőbe, akkor szerintem mi is olyanok leszünk végre, mint az őrültek. Ki akarom élvezni a következő két órát. Eszünk egy jót, és aztán elkezdünk készülni a svédek ellen. Egy dolog mellettünk szólhat, hogy nincs rajtunk nyomás. Az igazi siker az volt nekünk, hogy tavaly kijutottunk az olimpiára. Az oroszok ellen megmutattuk, hogy álljuk a sarat a legjobbakkal. Azt mondtuk, amikor megvertük a szlovákokat, tényleg nagyon megleptünk egyeseket, és azóta a dolgok mennek a maguk útján.”

Robert Kristan (kapus, Szlovénia): “Mondhatjuk, hogy ez egy csoda, hogy a kis Szlovénia az olimpián a legjobb nyolcba kerül és negyeddöntőt játszhat. Hatalmas dolog ez Szlovéniának, az ottani gyerekeknek. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó hokit játszani, hogy jó játékosok vagyunk. Tudunk a legjobbakkal lépést tartani. Ez óriási. A legfontosabb nekem az, hogy nyerjünk. Hogy kapok-e gólt vagy sem, az másodlagos, nem gondoltam még erre, a szlovákok ellen sem. A csapat eredménye számít. Az önbizalmunk csak nő és nő, megmutattuk, egyenlő ellenfelei tudunk lenni a legjobbaknak is, ez már nem is lehet kérdés. A svédek elleni meccs szerdán lesz, és a holnapról most nem akarok beszélni. Először le kell ülnünk és azt végiggondolnunk, amit eddig elértünk. Majd holnap reggel ráérünk a svédekre gondolni.”

Ziga Jeglic (csatár, Szlovénia): “Pont úgy játszottunk az osztrákok ellen az elejétől a végéig, ahogy elterveztük. A saját játékunkat játszottuk, fegyelmezettek voltunk, és pont ezzel győztünk. Hatalmas dolog ez a szlovén hokinak. Legyőztük a legnagyobb ellenfelünket, nagy nap ez a mai. A svédek ellen is úgy fogunk készülni, ahogy minden más meccsre. Megpróbálunk mindent kiadni magunkból és nem engedni két gyors gólt, ahogy azt tettük az USA és Oroszország ellen.”

Sabahudin Kovacevic (védő, Szlovénia): “Minket is sokkol az eddigi teljesítményünk, bár már tavaly a vb-n is megmutattuk, hogy ellenfelei tudunk lenni a legjobbaknak is. A torna előtt elégedettek lettünk volna azzal is, ha csak egyetlen árva pontocskát szerzünk, de most már az aranyért megyünk… Három napja azt mondtam volna a szlovákok legyőzése után, hogy az a szlovén hoki legnagyobb győzelme, de mára már ez a mai győzelmünk lett az.”

Marcel Rodman (csatár, Szlovénia): “Ha sportoló vagy, akkor alighogy elérsz valamit, máris új elérendő céljaid lesznek. Mi most már a svédeknek akarunk bosszúságot szerezni. Kaptam ma egy sms-t, hogy a fél ország szabadságot vett ki mára. Ez azért sokat elmond rólunk. Kis ország vagyunk, de küzdünk és összetartunk, ha kell.”

Andre Lakos (védő, Ausztria): “Úgy éreztük, volt egy-két jó lehetőségünk, de aztán nagyon gyorsan 2-0 lett, mi meg nem tudtunk gólt lőni a kapusuknak. Kristan nyerte meg a meccset nekik, de nagyon megérdemelték a győzelmet.”

Michael Grabner (csatár, Ausztria): Volt két nagy helyzetem, de nem tudtam belőni őket. Ez nagyban befolyásolta a végeredményt. Ki tudja, mikor játszhatunk legközelebb az olimpián, így ez mindenképpen egy elszalasztott lehetőség lett. Így is öröm volt itt lenni, de sokkal többet vártunk ma ennél.”

Mathias Lange (kapus, Ausztria): “Persze, hogy csalódottak vagyunk. Ilyen lehetőségünk egyszer van az életben és nem tudtunk élni vele.”

Thomas Vanek (csatár, Ausztria): “Volt néhány nagy helyzetünk. A kapusuk nagyokat védett, mi nem tudtuk belőni azt a bizonyos első gólt, így nem tudtunk nyomást gyakorolni rájuk.”

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólások (8)

 1. Szabó József
    #1
  Szabó József,   

  Eretnekség és lehet hülyeség, amit írok.

  Az osztrákok farvizán megerősödött szlovénok hatalmas pofont adtak az osztrák hokinak.
  Amennyiben a mai pofon után az áprilisi vébén is épp a szlovén/magyar kettős okán maradnak a D1-ben, akkor a pofonok együttesének köszönhetően lehet felül fogják vizsgálni az EBEL-t, mert a becsábított szlovénok és magyarok a saját zsírjukon megerősödve túlontúl veszélyeztetik a helyzetüket.

  Hiszen ott van mellettük a svájci modell is.

 2.   #2
  Mate,   

  Hát remélem a srácaink megtudják lepni vmelyik csapatot a vb-n. Nagyon jó lenne! De tényleg le a kalappal a szlovének előtt. Az igazat megvallva sohasem szerettem a szlovéneket, mert ellenünk mindig tolták őket és esélyünk sem volt ilyenkor elkapni őket, de a küzdeni akarásuk példamutató, remélem meglepik azért a svédeket. Aztán a mieink jól elkapják az olimpiai mámorban úszó osztrákokat és szlovéneket gojangban!:D

 3. Voitih
    #3
  Voitih,   

  @Szabó József: a szlovéneknek egy csapatuk van az ebelben, az osztrákoknak kicsit több. Jól menedzselik a fiatalokat illetve a keves penz miatti kényszerű fiatalitasok is a malmukra hajtjak a vizet.

 4.   #4
  miklossy,   

  lehet, hogy eretnekség, amit írok, de szerintem a szlovének titka nem az ebel. sőt, egy nyolc közé jutásért elbukott olimpiai meccs messze nem pofon ausztriának, még ha most rettenetesen fáj is.

 5.   #5
  csaboti,   

  Lehet, hogy eretnekség, amit írok, de mi a titka a szlovéneknek? S ha jol emlékszem az Osztrák sajtó a norvég meccsig eléggé pofozgatta a hokisokat.

 6. vidacs
    #6
  vidacs,   

  @miklossy: Szerintem sem az EBEL a szlovének titka. Sokkal inkább az a koncentrációs képesség amiben a volt jugoszláv államok játékosai mindenféle csapatjátékban nagyon sikeresek.
  Az osztrákokat nagyon sajnálom, hogy ez a meccsük nem sikerült. Ugyanis ők szerintem igenis sokat tesznek a saját hokijuk fejlődéséért, de ebben ezen az úton benne vannak ezek a vereségek is, az, hogy most pont a szlovének ellen estek ki, az pech, lehetett volna bárki más az. Legfeljebb ők gondolták úgy, hogy a szlovének ellen több esélyük van mint bárki más ellen.
  Ettől függetlenül, az az Ő döntésük, hogy egy erős bajnokságot akarnak egyre több minőségi légióssal, vagy a saját játékosokat helyezik előtérbe és ezzel bár kevésbé látványosan, de mégiscsak a válogatottjuk erősödését választják.

 7. Von Siebenbuergen
    #7
  Von Siebenbuergen,   

  "Valakik régen tettek valamit ellene, amikor fiatal volt. Az élete így egy kicsit félrement, de visszatért a helyes útra."

  Ezt tudja valaki, hogy mire gondolt a költő? Mi történt Krstannal?

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
CEHC 18:30 AVSOHC 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
U18 19:40 KMHUTE 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk