Pjoncsangba az aranyéremért megyünk

   

A svájci szövetségi kapitány szerint ehhez szükségük van pénzre, játékosokra, edzőkre. Így látják a helyzetet a szakvezetők a női elődöntők után.

Az USA?Svédország (6-1) mérkőzés edzői értékelése:

Katey Stone (USA): “Boldog vagyok amiatt, ahogyan ma játszott a csapatom. Agresszíven támadtunk, remekül építkeztünk, ami a lehető legjobb. Élvezzük a győzelmet éjfélig, aztán pihenünk és visszatérünk dolgozni. A csapatunk legjobbjai az amerikai egyetemi programban szerepelnek, de egyre több európai is szerepel nálunk, ami a női jégkorong fejlődését elősegíti. Nem kaptunk sok lövést, mert remekül védekeztek a lányok, éhesek voltak a korongra. Remek lenne, ha az Egyesült Államok férfi és női csapata is aranyéremmel távozna Szocsiból, de elsősorban a női csapatra figyelünk.

Leif Boork (Svédország): “Amikor jégre léptünk, tudtuk, hogy az egyik legjobb csapat ellen játszunk, amit meg is mutattak. Nagy nyomás alatt játszottunk az elején, főleg amikor bekaptuk az első három gólt. Nem így akartunk kezdeni, egyetlen esélyünk a játék tördelése lett volna. Nem csak a játékosok tudásbeli különbsége okozza a szakadékot az észak-amerikaiak és a világ között, különbség van a szervezettségben, a tervezésben, a lehetőségekben. Ezen javítanunk kell. 2006 óta dolgozunk ezen, amióta az idősebb generáció abbahagyta, azóta lezajlott egy generációváltás. Nem Kanada és az USA hibája, hogy ilyen jók. Azért cseréltük le Wallnert, hogy többet pihenhessen a bronzmérkőzésre, Martin Hasson pedig lehetőséget kapjon.”

Kanada?Svájc (3-1) mérkőzés edzői értékelése:

Kevin Dineen (Kanada): “A döntőbe jutás nem az elmúlt két hét, hanem egy-két év eredménye. Szüksége van a női jégkorongnak a támogatása, látható, hogy Svájc is sokat fejlődött, tele van fiatal játékosokkal, meg kellett küzdenünk velük. A csapatunkban remekül ötvöződik a fiatal játékosok lendülete és az idősebb játékosok rutinja.”

Rene Kammerer (Svájc): “Hónapokkal ezelőtt, ha kikaptunk volna 3-1-re Kanadától, örültünk volna. Csalódott vagyok, ettől függetlenül tudom, Kanada volt az ellenfél, a világ egyik legjobb csapata. Schelling remekül védett ma is, mindig ott van, ha szükséges. Fontos, hogy legyen egy jó kapusod, mert ha nincs, nem tudsz a támadójátékra figyelni. Pjoncsangba szeretnénk az aranyéremért menni. Szükségünk van pénzre, játékosokra, edzőkre, jelenleg jó úton haladunk.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum