Győzelemmel búcsúzna az Újpest közönségétől

 

Látszólag tét nélküli mérkőzésre kerül sor a MOL Liga keddi játéknapján, de a presztízs megőrzése mindennél fontosabb.

Két olyan csapat találkozik, amelyik már semmilyen körülmények között sem juthat a rájátszásba. Az UTE és a Ferencváros mérkőzése azonban  akkor is sokkal több egy kötelezően lejátszandó meccsnél, ha a végső helyezést illetően már nincs is miért harcolni. A két ősi ellenfél összecsapásai mindig tartogatnak izgalmakat a szurkolók számára. Lehet a két klub közül bármelyik is mélyrepülésben, az UTE-Fradi derbik mindig kiélezett küzdelmet hoznak.

A hazaiak legutóbbi két hazai meccsükön derekasan helytállta esélyesebb ellenfeleikkel szemben. A HSC Csíkszeredának egy harmadnyi előnyt adva az utolsó 40 percet megnyerte Ancsin János csapata, az Érsekújvár ellen pedig csak 5 másodperc hiányzott a pontszerzéshez. A két meccs között három egyértelmű idegenbeli vereséget is bezsebelt ugyan az UTE, de kétségtelen, hogy újabban megint masszívabb csapat benyomását kelti a lilák.

A Ferencváros sokáig remekül tartotta magát, esélye volt a rájátszásra, bár folyamatosan azért küzdött, hogy ne szakadjon le az élbolytól. Az elmúlt pár mérkőzés pecsételte meg végleg a sorsukat, a szurkolók egy kicsit elkedvetlenedett csapatot láthattak legutóbb Érsekújváron. De az örörangadó külön kategória, szinte biztos, hogy a vezetők elbeszélgettek a játékosokkal az újpesti derbi előtt.

uteftcIMGP1851_5502

Ancsin János, UTE: “A szezon utolsó hazai meccsén azzal a Fradival játszunk, akivel a szezon során több szoros meccset játszottunk, főleg itthon, s egyszer nyerni is tudtunk. Szeretnénk az idényt egy hazai győzelemmel lezárni.”

Dobos Tamás, Ferencváros Budapest ESMTK: “Remélem, jobb formában leszünk, mint vasárnap Érsekújváron. Abba a meccsbe nagyon belealudtunk, ilyet nem lehet megtenni. Az UTE ellen sem lesz könnyű dolgunk, az egész szezonban megszenvedtünk velük, egyszer sem adták olcsón a bőrüket, és egyszer még le is győztek bennünket. Nem ragadhatunk be a kezdésnél, oda kell tennünk magunkat. Andreas Lindqvist nem biztos, hogy vállalni tudja a játékot sérülése miatt.”

Erste Liga, Megyeri út, 347 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Vas, Gangel.
Pleszkán: 81,6% (Szabó)
K
Meravy: 85,7% (Budai)
Maklári, Sommer, Reiter, Pichler, Farkas
1
Berta, Eriksson, Gibbs Sjödin, Kiss, Vaszjunyin
Horváth A., Bereczki, Sweeney, Virág Cs., Crichton
2
Győri, Mestyán, Pál, Dancsfalvi, Potila
Ványi, Kovács, Fekti, Coleman
3
Lencsés, Géczi, Németh, Ojanen, Sijka
Szirányi
4
Wéber, Feil, Nagy L., Papp
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum