Nyolcpontos Progym-hétvége

   

Nagyszerűen sikerült a gyergyóiak számára a román bajnokság hatodik köre.

A Galacon megrendezett torna legjobb csapata a Progym lett, öt ponttal szereztek többet a piros-fehérek, mint a nagy rivális Galati.

Kezdésnek egy laza 7-1 -gyel indított a Progym a Sportul ellen, a másik meccsen a Galati nagyon beleszaladt a késbe, a Steaua 11-2-re gázolta el Geruékat. Szerencsére az ütés benne maradt a Duna-parti gárdában, így szombaton a 8-1-re végződött Steaua-Sportul meccset követően remek első harmadának köszönhetően 6-5-re nyert a Gyergyó a házigazdák ellen. A változatos meccsen a Progym blog szerint “több lelkiállapotot is megtapasztalhattak a piros-fehér drukkerek, bizakodtunk, reméltünk, örültünk, káromkodtunk, körmöt rágtunk, majd ismét örültünk.” A nap hőse gyergyói oldalról minden bizonnyal a háromgólos Kiricsenko volt. Vasárnap előbb a Galati intézte el 6-0-ra az egyetemistákat, majd jött a várva várt rangadó a Steaua ellen.

A bajnoki szezonban eddig még hiányzott a bakák skalpja, de ezen a napon nagyon felkötötték a gatyát Farkas Csaba edző tanítványai. Kétszer szerzett vezetést a Steaua, de kétszer sikerült egyenlíteni, előbb Kiricsenko majd Potapovs révén. Végül a szétlövések során az első párban próbálkozó lett légiós ismét eredményes volt, míg a Steaua próbálkozásait a gyergyóiak kapusa kivétel nélkül hárította. 3-2 lett a vége, rendkívül értékes két ponttal gyarapodott tehát a Progym, amelynek így sikerült levegőhöz jutnia, 16 meccsből 30 ponttal második a táblázaton, megelőzve a 15 meccsen 22 pontot gyűjtő Galati együttesét. Folytatás egy hét múlva Gyergyóban.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum