Meccset játszani mindig jobb, mint edzeni

   

Semmi különös, csak életben kell maradni. Az Ororszország?Szlovákia edzői és játékosértékelései.

Zinetula Biljaletgyinov (vezetőedző, Oroszország): “Az előző meccsnek nyilván nem múlt el nyomtalanul a hatása. Fontos meccs volt, ahogy ez is. A szétlövés utáni vereség egy kicsit növelte a feszültséget bennünk, és az érzelmek is magasabbra csaptak. Ez a meccs pedig megmutatta, hogy a szlovák védelem remek és a kapusuk is nagyszerű napot fogott ki. Gondolkodtunk módosításokon a felállásunkban, de arra jutottunk, hogy a mai meccs előtt nem szükségesek ilyenek. Lehet, hogy a következő meccs előtt lesz egy vagy két változtatás, de nem sok. Felmerülhet az is, persze, hogy Ovecskin védőposzton játsszon, mert több gólt kellene lőnünk. Szerencsére van jó néhány játékosunk, aki több pozícióban is képes remek játékra. De van egy napunk, hogy mindezt eldöntsük.”

Vladimir Vujtek (szövetségi kapitány, Szlovákia): “A szlovénok elleni vereség után komolyabban elbeszélgettünk a srácokkal és a taktikán is módosítottunk. A torna folyamán most láthattuk először azt, mire képes ez a válogatott.”

Alekszandr Ovecskin (csatár, Oroszország): “Rengeteg nagy helyzetünk volt, de a kapusuk nagyon nagyot játszott. A védekezésre alapoztak, és tudtuk, mindent meg fognak próbálni. Nem volt veszteni valójuk. Felálltak a kék vonalra stabilan, és nekünk át kellett játszanunk ezt a védelmet. A szerencse ma sem volt a mi oldalunkon, de remélem, egyszer nekünk is lesz szerencsénk. Remekül védekeztek emberhátrányban. Meg kell nézzük a videót, és megtalálni, miben kell javulnunk. Biztosan fogunk változtatni. De összességében nem játszottunk rosszul. Mindenki minket akar megverni hazai jégen. És elvégre ez olimpia, senki nem akar hibázni. Ki kell zárnunk a külvilágot, hideg fejjel kell értékelnünk az eddigieket, és menni tovább.”

Ilja Kovalcsuk (csatár, Oroszország): “Minden rendben volt, kivéve, hogy emberelőnyben gólt kell tudni lőni. Jól és sokat lőttünk, de a védőket vagy az ütőket találtuk el, nem a kaput. Most játszhatunk plusz egy meccset, de meccset játszani mindig jobb, mint edzeni. Mostantól nem veszthetünk, a vereség a búcsút jelenti.”

Kovalcsuk RUS Szocsi

Jan Laco (kapus, Szlovákia): “Nagyon jól felkészültünk a meccsre, és azt hiszem, jól is játszottunk, még úgy is, hogy a harmadik harmad nagyon kemény volt. Néztünk videókat a játékosokról, így Ovecskinről is, tudtuk, mikor és hogy szeret lőni. Nem könnyű ezt a meccset értékelni amúgy. Nem nyertünk, és mindenki azért játszik meccseket, hogy nyerjen. Jó meccs volt, de nem voltunk sikeresek a végén.”

Zdeno Chara (védő, Szlovákia): “Nagyon kemény meccs volt, de azt hiszem, jól kezeltük. Természetesen keményen odatettük magunkat. Kár, hogy a végén elbuktunk a szétlövésben. A követező meccsen is igyekszünk a legjobbunkat adni, bárki is lesz az ellenfél. Nem lesz semmi különös, csak életben kell maradni.”

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum