Még tudunk fejlődni, szükség is lesz rá

 

Edzői és játékosértékelések az USA–Szlovénia mérkőzés után.

Dan Bylsma (szövetségi kapitány, USA): A szlovénok folyamatosan jöttek ránk és nehézzé tették a meccset. Talán túlságosan is technikásra vettük a játékot és a meccs első felében igyekeztünk minél többször lefordulni, de aztán a meccs előre haladtával egyre jobban ment nekünk a játék. Szerencsénk volt, hogy jól kezdtünk és hogy Pavelski és Kessel két akciója kétgólos előnyhöz juttatott bennünket. Ez különösen a tegnapi meccs után volt nagy tett, amely sokat kivett belőlünk érzelmileg is. Oshie-val külön is beszélgettem a meccs után, viccesen meg is kérdeztem tőle, hogy ugye tudja, hogy vasárnap is meccset kell játszania. Sokkal nagyobb figyelem övezi az oroszok elleni büntetőpárbaj után, mint korábban bármikor. Nagy lendületet adott ma is a játékunknak, neki volt a legjobb cseréje a szlovénok ellen is. Szóval egyelőre úgy tűnik, továbbra is számíthatunk a sebességére és a technikai tudására. Kessel már Vancouverben is nagyon jól dolgozott, Pavelski pedig mindig is az USA legjobb támadója volt, így az elejétől fogva számítottunk arra, hogy ha két ilyen tudású és mély felelősségérzetű játékost egy sorba teszünk, az sokat jelenthet nekünk, nagyon jól megértik és kiegészítik egymást.

Matjaz Kopitar (szövetségi kapitány, Szlovénia): Lassan kezdtünk ma, az olimpián pedig megengedhetetlen, hogy ne legyél ott az első pillanatoktól kezdve. Az USA jobb volt a koronggal és az egy az egy elleni szituációkban is. Erősek, gyorsak, egészen biztosan az éremért fognak küzdeni, ennek ellenére nem így terveztünk kezdeni, ma nem haraptunk eléggé ahhoz, hogy egy ilyen nagyszerű csapatot meg tudjunk verni. Összességében szerettünk volna pontokat elérni ezen a tornán, ehhez képest pedig megvertük Szlovákiát, amelyet még sosem sikerült és az oroszok ellen is két jó harmadot produkáltunk. Ma viszont nem játszottunk jól, nem erre számítottam. Anze Kopitar nem jött ki az utolsó harmadra, mert nem érezte jól magát, valami volt a gyomrával, mi pedig nem akartunk kockáztatni. Különben is, ha nem tudsz 100%-ot kiadni magadból, akkor jobb, ha nem is játszol. Reméljük, a továbbiakban vállalni tudja a játékot, mert fontos mérkőzés vár ránk, de egyelőre semmi biztosat nem tudok mondani, most zajlanak az orvosi vizsgálatok.

T.J. Oshie (csatár, USA): Nem nagyon tudtam aludni az oroszok elleni meccs után, elég őrült éjszakám volt. Sokáig beszélgettem a családommal, ilyesmi. De ahogy elkezdődött a szlovénok elleni meccs, már csak arra tudtam koncentrálni és ez sokat segített. Amikor valaki azt mondta, hogy még Obama elnök is rám üzent twitteren, alig akartam elhinni, aztán valaki megmutatta, hogy de tényleg. Nagy megtiszteltetés, hogy valaki, aki ennyire elfoglalt, külön veszi a fáradtságot és gratulál a csapattársaimnak és nekem. A twitteres követőim száma 125 ezerrel nőtt tegnap, így igyekszem felhívni mindenki figyelmét, hogy például Jonathan Quick is a pályán volt, hatalmas védései nagyon kellettek a győzelemhez.

Phil Kessel (csatár, USA): Szlovénia kemény ellenfél volt ma, derekasan küzdöttek és technikás játékosai vannak. Kiváló társakkal játszom egy sorban, akik sokat segítenek. De számomra nem az én teljesítményem, hanem a csapat győzelme a fontos. Még tudunk hova fejlődni és szükség is lesz rá.

Tomaz Razingar (csatár, Szlovénia): Az USA nagyon erős volt a legelejétől kezdve, semmi esélyt nem hagytak nekünk. Később feljavultunk, de továbbra is nagyon nehéz volt nekik gólt lőni, amikor pedig ez is sikerült, nagyjából már késő volt. Ennek ellenére eddigi teljesítményünkkel elégedettek lehetünk. Második meccsünket megnyertük Szlovákia ellen és ha valaki a torna előtt azt mondja, Ausztriával játszhatunk a négy közé kerülésért, mindannyian elégedettek lettünk volna.

Luca Gracnar (kapus, Szlovénia): Eddig jól dolgoztunk ezen a tornán. Ma nem volt szerencsénk a korán kapott gólokkal, de ilyen a sport, jónak kell lenned ahhoz, hogy szerencséd is legyen. A meccsek elején jobban kell összpontosítanunk, ebben mindenképpen fejlődnünk kell. Az USA és Oroszország ellen is az első percekben gólokat kaptunk, így pedig szinte reménytelenné vált a helyzetünk. Az USA ma nem hagyott nekünk sok gólszerzési lehetőséget, azt hiszem összesen vagy nyolc ilyen helyzetünk volt, akkor pedig Ryan Miller a helyén volt.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 5-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 4-1VÉGE
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk