Ki állítja meg a Miskolcot?

   

Ha a HSC-nek nem sikerül, akkor a borsodiak az Érsekújvár után második csapatként hat ponttal zárhatják erdélyi túrájukat. A Brassó a tartalékos DAB-ot fogadja, az Érsekújvár pedig a Ferencvárossal játszik.

Ha a MOL Liga pénteki játéknapja előtt azt írtuk, hogy egy győzelem esetén a Miskolc fél lábbal a playoffban érezheti magát, akkor a HSC elleni esetleges győzelme után már csak az ajtót kell majd betennie maga után. Ennél többet mindazonáltal három fordulóval a vége előtt sem tudunk mondani, a Miskolc, Csíkszereda, Brassó versenyfutásból még bármely két csapat kijöhet győztesen. Az újabb miskolci három pont megszerzése azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen a ligában eddig egyedül az Érsekújvár tudta hat ponttal befejezni egyik erdélyi kirándulását, igaz, akkor is a rájátszásba kerülés volt a tét.

A DAB még a szezon első két csíkszeredai és brassói meccsén tudott egymás ellen győzni, de az csak négy pontot ért, hiszen mindkétszer hosszabbításra került sor. A vasárnapi meccs előtt nem csak a Miskolc, de a HSC is győzelemmel hangolt, a DAB-ot győzték le 3-0-ra. Sérültek nincsenek, mindkét oldalon nagy kérdés, hogy mely légiósoknak szavaznak bizalmat a mesterek.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1600 néző. Játékvezetők: Rudolf, Martin, Redai.
Kozuch: 85,7% (Ruczuj)
K
Duschek: 100% (Gyenes)
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
1
Boyle, deBruyn, Knox, Metcalfe
Flinta, Papp, Moldován, Szőcs, Bíró T.
2
Durco, Vojtkó, Roczanov, Dubek, Faith
Ölander, Nagy I., Becze, Molnár Zs., Kulha
3
Láda, Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth
Bors, Salló, Farkas, Gecse
4
Budai, Ritó, Miskolczi, Rafaj
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Bob Dever

A Brassó a tartalékos DAB-ot fogadja. A válogatott felkészülés és a Fehérvár elleni meccsekben kissé megfáradt csapat nélkülözni kénytelen Galaniszt, Peterdit, Erdélyi Tamás és Magosi Erik pedig régebb óta sérült, illetve beteg. A dunaújvárosiak eddig nem szóltak bele a rájátszásért folytatott küzdelembe, Miskolcon és Csíkszeredában is 3-0-ra kaptak ki. Ha ezen a szokásukon nem változtatnak, annak a brassóiak örülnének a legjobban, hiszen ők még kétszer játszanak az Acélbikák ellen, a HSC csak egyszer, a Miskolc pedig már egyszer sem.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1800 néző. Játékvezetők: Csomortani, Toparceanu, Trandafir, Siko.
Polc: 91,2% (Fülöp)
K
Kiss T.: 73,3% (Sevela: 90,9%)
Wehrs, Nagy Cs., Molnár, Dornic, Saluga
1
Nagy R., Gröschl, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
Mastaleriu, Hietamaki, Zsók, Virág, Gliga
2
Hruby, Huba, Léránt, Szabados, Azari
Piszarenko, János, Péter R., Imecs, Petres
3
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Pavuk, Contois
Dumitru, Oprea, Antal, Bálint, Márton
4
Papp
Kari Rauhanen
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson

Az Érsekújvár azzal a Ferencvárossal találkozik, amelynek a HSC pénteki győzelmével már matematikai esélye sincs bekerülni a rájátszásba. Az Érsekújvár számára azonban bőven van még tét, hiszen jó lenne mielőbb bebiztosítani második helyét az alapszakaszban. Abban az esetben ugyanis, ha a DAB nem őket választja az elődöntőben ellenfélnek, akkor így övé lenne a pályaelőny. A felvidékiek legutóbb pénteken játszottak az UTE ellen, amely ismét derekasan küzdött és ismét hihetetlen pechesen az utolsó másodpercekben kapott ki jóval esélyesebb és jobb erőkből álló ellenfelétől. Az FTC viszont éppen két hete játszott utoljára mérkőzést, amikor 7-3-ra kikaptak a DAB-tól, kérdés, jót tett-e nekik a szünet.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum