Remélem, most néhányan pofára estek

   

Az osztrákok a sajátjaiknak is bizonyítottak a norvégok legyőzésével.

Manny Viveiros (vezetőedző, Ausztria): “Két meccsen kaptunk 14 gólt, valamit kellett változtatni a felállásunkon. Hiába játszottunk jól, változtatni kellett. Nem az volt az érzésünk, hogy az ezúttal kimaradók nem játszottak jól, inkább az, hogy fel kellett ráznunk a csapatot. Néha a cserék jót tesznek egy csapatnak, és ez is egy ilyen nap volt.”

Roy Johansen (vezetőedző, Norvégia): “Ahogy az első két meccset, ugyanúgy nagyon vártuk az osztrákok elleni csatát is. Sajnos az előző két mérkőzésünkhöz hasonlóan most sem mi lőttük az első gólt. Aztán a másodikat sem, így elég nehéz helyzetből, kétgólos hátrányból várhattuk a második harmadot. Keményen dolgoztunk, de ahogy telt az idő és nem jött a gólunk, egyre több hibával játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk gólt lőni. A végén azt vártuk, hogy mi birtokoljuk a korongot, hogy lehozzuk a kapust. De az osztrákok az utolsó 3 percben is végig a nyakunkban lihegtek, nagyon nehezen került hozzánk a korong. Az pedig szükséges ahhoz, hogy lehozzuk a kapust.”

Michael Grabner (csatár, Ausztria): “Nagyon kellett ez a győzelem. Óriási dolog ez. Éreztük hogy meccsről meccsre javulunk, jó volt kijönni, megszerezni a vezetést és ki sem adni a kezünkből többé. Meglátjuk, mire jutunk a folytatásban. Igyekszünk tovább javulni. Néha egész jól ment a játék, egyes szakaszokban igazán nem voltunk rosszak. Igyekszünk ezeket a szakaszokat tovább nyújtani.”

Thomas Pöck (védő, Ausztria): “Az első két meccs nagyon kemény volt, azok a csapatok sokkal jobbak, mint mi. A norvégokról sejtettük, hogy nagyjából hasonló szinten vannak velünk. Márpedig ha van két nagyjából egyforma csapat, akkor nagyon sokat számít, hogy ki lövi az első gólt. Ezzel, hogy harmadikok lettünk a csoportban, olyan ellenfelet kaphatunk, aki közelebb van a mi szintünkhöz, ami sokkal jobb, mint az oroszok vagy a svédek ellen játszani.”

Andreas Nödl (csatár, Ausztria): “A kapusunk zseniális volt ma, az ő teljesítménye jelentette a különbséget a két csapat között. Hatalmas érzés nyerni. Senki nem bízott bennünk, de mi összezártunk, olyanok vagyunk, mint egy igazi csapat. Olvastuk az otthoni újságok cikkeit arról, hogy mennyire nem valók vagyunk ide. Remélem, most néhányan pofára estek. Nagyon a szívünkre vettük.”

Nodl

Thomas Raffl (csatár, Ausztria): “Nagy győzelem volt, különösen, hogy ha az elmúlt pár meccsünket nézzük, ahol igazán nagy ellenfelek ellen játszottunk. Jó ez a győzelem a csapatnak, jó a csapatszellemnek, és mindennek. A következő meccset több önbizalommal várhatjuk.”

Per-Age Skroder (csatár, Norvégia): “A kezdéstől teljesen fel voltak pörögve. Lőttek két gólt, aztán azzal hazavitték a meccset. Mi nagyon nem voltunk hatékonyak, ha azt nézzük, hogy volt 35 kapura lövésünk. Pedig nagyon fontos meccs volt ez. Ha nyerünk, kaphattuk volna akár Szlovéniát is a 8 közé kerülésért. De sajnos nem voltunk ehhez elég jók ma.”

Mats Zuccarello (csatár, Norvégia): “Nem egyszerű most. De senkinek sem a csapatunkból. Mindannyian ugyanabban a helyzetben vagyunk. Egyszerűen nem játszottunk elég jól, ilyen egyszerű ez.”

Patrick Thoresen (csatár, Norvégia): ” A meccs előtt azt beszéltük, hogy nagyon kell figyelnünk a gyors játékosaikra és a kontratámadásaikra. Aztán az első harmadban mégsem tettük ezt, ők meg megszerezték a vezetést. A második és a harmadik harmadban azt hiszem, már rendben volt a játékunk. De akkor már kétgólos hátrányban voltunk, és azt nehéz behozni.Elkezdhetnek védekezni, semmi mást nem játszani, csak jól védekezni és rombolni. És az sokkal egyszerűbb, mint támadni. Össze kell kapjuk magunkat. Akkor is, ha csalódottak vagyunk, el kell felejtenünk ezt a mai meccset és előre nézni. Továbbra is megvan az esély bejutni a negyeddöntőbe, de az ellenfél így sokkal erősebb lesz.”

Cimkék: , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum