Oroszországból szeretettel

 

A hidegháborúnak több mint húsz éve vége, ám Szocsiban újabb kezdődött a jégkorongtorna alatt. Szabályszerű kémkedés zajlik.

Az NHL-ben a csapatok elkezdenek ködösíteni, ha egy-egy játékosuk megsérül. Csak komoly eseteknél vállalják fel nyíltan a sérülés milyenségét, a legtöbbször maradnak a mellébeszélések és a legegyszerűbb megfogalmazások mint, “upper-body”, “lower-body” és hasonló szakkifejezések. A Szocsiban zajló jégkorongtornán, ha lehet, még ennél is jobban titkolóznak a csapatok. Frank Fitzpatrick, a The Philadelphia Inquirer szakírója szerint az orvosok  és a vezetők szabályszerű kódokat és virágnyelvet fejlesztettek ki, miközben telefonálnak, és ez alól nem kivétel a Flyers sem.

És mire ez a nagy titkolózás? Nehogy az oroszok bármilyen apró információval is gazdagabbak legyenek, ami közelebb viszi őket az első helyhez, legalábbis Fitzpatrick így gondolja. Nyilvánvaló, hogy az aranyért folytatott harcban, mint a háborúban, sokféle eszköz megengedett, így a rendezők semmitől nem riadnak vissza. Tegyük fel, hogy egy játékos megsérül az olimpián, jobb ha az NHL-es csapata és orvosi stábja mindent tud róla, mielőtt megvizsgálnák a helyi doktorok, legalábbis így gondolják a tengerentúlon. A tulajdonosok egyébként is minden játékosuk miatt aggódnak, ezért szerintük bármilyen információ kiszivárgása végzetes lehet. Peter DeLuca, a Flyers ortopéd sebésze, aki nem mellesleg az NHL egyik delegáltja az olimpián, csak annyit fűzött hozzá, hogy semmilyen személyes dolgot nem vihettek magukkal, mindent otthon hagytak és teljesen szűz telefonokat kaptak.

A tulajok tehát mindenre felkészültek, titkos telefonok, kódok, rejtjelek, mint valami James Bond-film. Oroszországból szeretettel.

Olvasóinknak azonban nincs szükségük kémkedésre, ha tudni szeretnék, melyik NHL-es csapat játékosa mit művelt eddig Szocsiban. Elég ide kattintani ehhez.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum