Feltettük országunkat a nemzetközi hokitérképre

   

Remélem, ezek után senki nem kever össze minket Szlovákiával. Anze Kopitar a jégen és a mikrofon előtt is tündökölt. Edzői és játékosértékelések a Szlovénia–Szlovákia meccs után.

Matjaz Kopitar (vezetőedző, Szlovénia): “Már az nagy dolog volt, hogy kijutottunk az olimpiára. Mindenki azt gondolhatta, hogy a srácok majd elutaznak és jól érzik magukat. De ők másképp gondolták, versenyképes csapat akartak lenni. Ez a legfőbb célunk.”

Vladimír Vujtek (vezetőedző, Szlovákia): “Az ellenfél egyszerűen jobb volt, mint mi. Ma ők voltak a gyorsabbak. A négy évvel ezelőtti csapatból csak három-négy játékos maradt meg. Az újoncok, például Tatar vagy Jurco tehetségesek, de még kevés tapasztalatuk van ilyen magas szinten.”

Anze Kopitar (csatár, Szlovénia): “Egyértelmű, hogy történelmet írtunk már azzal, hogy itt vagyunk, de most, hogy megszereztük az első győzelmünket is, valami leírhatatlan az érzés. Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy mi írhatjuk ezt a tündérmesét, nehéz elhinni is. Nem gyakran történik meg, hogy egy olyan kis ország válogatottja, mint a miénk, legyőz egy olyan válogatottat, mint a szlovák, amelyik nyert világbajnokságot, és negyedik volt Vancouverben. Azzal, hogy ezt megtettük, feltettük országunkat a nemzetközi hokitérképre, ebben biztos vagyok. Óriási dolog ez a győzelem, hozzá fog tapadni Szlovéniához hosszú időre. Remélem, ezek után senki nem fog minket összekeverni Szlovákiával.

Az egész meccsen arról beszéltünk, hogy hajtsunk tovább, maradjunk türelmesek, tartsuk magunkat a taktikához. Megtettük, és ez működött. Az első gól után felszabadultunk. Volt jó néhány nagy helyzetünk. Néhánynál csak pár centi hibádzott. Tudtuk, hogy folyamatosan mennünk kell előre, hajtanunk kell, azt hiszem, a második harmad egyértelműen a miénk volt. Ez a győzelem még inkább felszabadulttá tesz bennünket az amerikaiak ellen. Az olimpia előtt arról beszéltünk, jó lenne pontot szerezni valaki ellen, hogy legyen egy jó tornánk, hogy úgy képviseljük a hazánkat, ahogy egy hazát képviselni kell. Ez a győzelem nagyon emlékezetes lesz.

Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Mindenki ismer mindenkit, mindegyikünk játszott már egy csapatban mindenkivel. Együtt, egymás ellen játszva nőttünk fel.”

Tomas Razingar (csatár, Szlovénia): “Nem hiszem, hogy idegesek lettünk volna akár az oroszok, akár a szlovákok ellen. Nekünk itt nincs veszítenivalónk. Az oroszok elleni két góltól pedig szinte szárnyakat kaptunk. Éreztük, hogy akár a nagy csapatokat is kihívás elé tudjuk állítani. Minden erőnket ettől a sráctól kaptuk, itt mellettem. Az a neve, hogy Anze Kopitar. Igazi szupersztár Los Angelesben.”

Ziga Jeglic (csatár, Szlovénia): “Persze, hogy egy jó olimpiai szereplés a játékosoknak is segíthet a jövőjükben. Ez egy óriási lehetőség, hogy megmutassuk magunkat. Tudtuk már jóval azelőtt, hogy ide jöttünk volna, ezért is hajtottunk annyit és olyan keményen egész évben. Ez a mi nagy lehetőségünk.”

Rok Ticar (csatár, Szlovénia): “Nyerni a szlovákok ellen az olimpián, mit is mondhatnék? Nem számítottak erre. Egyáltalán nem számítottak arra, hogy ez, hogy mi nyerünk ellenük, megtörténhet. Csak mi, ez a 25 játékos az öltözőnkben, és az edzőink, mi hittünk abban, hogy ebből akár valóság is lehet. Az volt az érzésünk, hogy jobbak vagyunk náluk a kapuk előtt. Megvoltak a lehetőségeink, és tudtuk, hogy előbb-utóbb a gólok is jönnek majd. És amikor belőttük az elsőt, na, az aztán tényleg nagy dolog volt nekünk. A gólom? Amikor megkaptam a pakkot, magasan akartam ellőni, de valahogy a jégen maradt és becsúszott a kapus lábai között. Nem mondom, hogy nem volt mázli is.”

Robert Kristan (kapus, Szlovénia): “Még mindig tele vagyok adrenalinnal, úgyhogy most le kell ülnöm egy kicsit és lenyugodnom. Ez a győzelem egy csoda, bár mi itt az öltözőben tudtuk, hogy jó játékosaink vannak, akik képesek a legmagasabb szinten is játszani. Reméljük, valaki látta ezt a meccset otthon, Szlovéniában is, és elkezd dolgozni azon, hogy javuljon az otthoni hoki színvonala is, mert az most nem túl magas.”

kopitar szocsi

Jaroslav Halák (kapus, Szlovákia): “Sajnos, amikor a legjobban kellett volna, nem tudtam segíteni a srácoknak a védéseimmel. Rosszkor kaptam rossz gólokat, és ez meghatározta a harmadik harmadot. Nem szabad ilyennek megtörténnie. A három gól után nem tudtunk visszajönni a meccsbe, ezért magamra vállalom a teljes felelősséget. Négy éve más csapatunk volt. A derékhad négy évvel fiatalabb volt, ereje teljében. Nehéz őket helyettesíteni, kevés fiatal dörömböl az ajtón. Azokkal kell játszanunk, akik vannak.”

Marián Hossa (csatár, Szlovákia): “Nagyon rossz érzés. Kiegyenlített meccs volt, aztán a harmadik harmad elején lőttek két gyors gólt, és azzal mindennek vége volt. Egy góllal még felzárkóztunk, de ennyi volt, amit ma tenni tudtunk. Nehéz lesz feldolgozni, de mennünk kell tovább.”

Zdeno Chára (védő, Szlovákia): “Nehéz mit mondani. Kiegyenlített meccs volt, mielőtt azt a két gyors gólt lőtték volna. Több helyzetet kell teremtenünk, és több lehetőséget, hogy lőjünk.”

Ivan Baranka (védő, Szlovákia): “Ezen a tornán a negyedik meccset kell megnyerni. Ha elveszted az első hármat, de nyered a negyediket, akkor mindenki elfelejti, mi történt előtte. De most úgy néz ki, hogy nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat a negyedik meccsünkre. Most megyünk és pihenünk egyet, aztán megnézzük az orosz–amerikai rangadót. Fel kell ébrednünk ebből a rossz álomból, összpontosítanunk a következő feladatainkra, és minden szituációban jobban kell játszanunk.”

Tomas Tatar (csatár, Szlovákia) “Nagyon rossz volt. Lőttek egy gólt a mi hibánkból, aztán még ráadásul a korong is elkezdett nekik pattogni, mi meg idegesek lettünk. Egyszerűen jobbak voltak ma nálunk.”

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólások (12)

 1.   #1
  fabot,   

  " Remélem, ezek után senki nem fog minket összekeverni Szlovákiával."

  Halló, magyarázza már el nekem valaki, hogy lehet, hogy egy ország két csapatot nevezhet az Olimpiára? És akkor amikor a SVK2 megveri a SVK1-et, akkor lehet kérni, hogy ezt ne vegyék figyelembe a rangsorban? Egyáltalán, a szlovákok nem az oroszok másik neve?

 2. blackiii a rezidens DJ
    #2
  blackiii,   

  @fabot: Kb. mint, Michael Jackson jött fellépni Magyarországra anno. :-))) A kinti sajtóban meg is írták, hogy a fővárosban, Bukaresten találtak neki helyet.

 3. Miki78
    #3
  Miki78,   

  @fabot: NEM!
  A szlovák és szlovén jelenti ugyanazt, azaz szláv (most tekintsünk el a szlovák eredetmondáktól). Orosz, lengyel, cseh, szerb, horvát - e népek önállóak, van önálló nevük.
  Ukrajna meg csak annyit jelent, hogy "valaminek a széle" - ezt lehet lengyel és orosz szemmel is mondani: a birodalmunk szélén élő népek.
  Belarusz = Fehérorosz - ez ismert, hogy mennyire önálló, azt most hagyjuk..

  Szóval nem olyan furcsa, ha összekeverik a szlovént a szlovákkal, még a zászlajuk is hasonló. Persze ehhez földrajzi analfabétának kell lenni, de hát vannak ilyenek :)

 4.   #4
  kegyetlen,   

  az osztrákot kell ezek szerint a vébén megverni :) ellenük elég az x is.

 5. meddoc
    #5
  meddoc,   

  @kegyetlen: Jó poén...
  A valóság kegyetlen lesz

 6. Skyblue
    #6
  Skyblue,   

  @meddoc: Azzal az erővel, hogy most ők megverték a szlovákokat, mi is megverhetjük őket vagy az osztrákokat Gojangban! Nyilván nem mi leszünk az esélyesek, de miért ne lehetne megcsinálni? Nekik is lehet rossz napjuk, nekünk is lehet nagyon jó! Egy évben kétszer nehéz csúcsformában lenni. Tíz év múlva remélem a magyar hoki is ilyen magasságokban lesz, én látok rá esélyt!

 7. 1885*
    #7
  1885*,   

  Skyblue: verjük meg őket Gojangban, DE, jussunk már ki egy Olimpiára.

 8. csiszi
    #8
  csiszi,   

  @Skyblue: És -nem lebecsülve a többi szlovént- Koreában nem lesz ott Kopitar meg Mursak. Nélkülük se lesz könnyű, de azért sokkal könnyebb, mint velük lenne...

 9. c4ctus
    #9
  c4ctus,   

  Ahogy a DAB-Volán előtt, ilyenkor is el lehet sütni az "egy meccsen bármi megtörténhet" közhelyt. Ahogy a Kazahokat elvertük, az egyiket ezek közül is el lehet, néha borul a papírforma. A szlovákokat az Usa elgyepálta, az is legalább ekkora meglepetés, mint ez (mert azért nem volt benne a 6 gólos győzelem).
  Ráadásul ahogy előttem írták, -Kopitar -Mursak. Annyira azért nem kell beszarni, de persze ez hatalmas siker a szlovén hokinak.

 10. ozseb
    #10
  ozseb,   

  Nagy az arc, meg kell mondani...
  Az oroszoktól kikaptak, a szlovákokat megcsípték.
  Ez az eredmény inkább a szlovákoknak kellemetlen, a szlovénoknak jelenleg egy nagy hőstett. De ne felejtsük el, hogy 2009-ben mi is fej-fej mellett mentünk a szlovákokkal egy olyan helyzetben, ami akkor volt, nevezetesen a csapat elvesztette a hetekkel korábban az egyik motorját.
  A wiki táblázata azért beszédes, a 2002-es vb aranyuk után stabilan 8-10. hely környékén tanyáznak, kivéve a két évvel ezelőtti ezüstöt. Innen nem nehéz lejjebb csúszni, főleg, ha kevés a pénz.
  Azt azért megkérdezném, hogy az NHL fejvadászok mi alapján járják az országokat? Tehetséges fiatal mindenhol van, csak míg a szlovák up-t figyeli egy fejvadász, esetleg 15-16 évesen már súg, hogy nyomni kéne nagyon, addig egy magyar(mondhatnék más országot is) up tornára el se megy.
  A szlovénoknak ez egy nagyszerű eredmény, de a neheze ezután jön. Még az is lehet, hogy a lenéző szlovák kiküldte a mezt a jégre, oszt beleszaladt a késbe, viszont innentől kezdve minden csapat készülni fog rájuk.
  Üdv

 11.   #11
  Bogar,   

  @blackiii: Az nem egészen így volt, Jackson köszöntötte a románokat a bukaresti koncerten úgy hogy "Hello, I love Budapest"

 12. blackiii a rezidens DJ
    #12
  blackiii,   

  @Bogar: Ó, meglehet rosszul emlékeztem, de a lényeg a lényeg. :-)))

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 2-2ÉLŐ
október 25., kedd
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk