Légiósaink kiváló napja

   

A két Nagy 2-2 gólt szerzett, de betalált Kóger is, Hári, Hentes, Vas Márton pedig gólpasszt adott. Franciaországban véget ért az alapszakasz.

Hári Jánoséknak minden esélye megvolt nyerni a TPS otthonában, a finn élvonal pénteki fordulójában. A magyar csatár kiváló passzal hozta helyzetbe társát, Arttu Luttinent a 4. perc elején, aki nem is vétette el a ziccert. Soruk ezután nem sokkal korongot szerzett a védekező harmadban és indította Corey Elkinst, az amerikai légióst, aki ellen szólóban szabálytalankodtak, azonban a megítélt büntető elmaradt. Nem sokkal később Elkins maga szerzett korongot a pálya felénél, újabb szóló, majd újabb szabálytalanság, végül újabb büntető következett, ám ez is kimaradt. A TPS az első harmad felénél tért magához, és a 12. percben egyenlített, majd 10 perc múlva a vezetést is megszerezte. A meccs a harmadik játékrész elején dőlt el, amikor a hazaiak emberhátrányban növelték kettőre előnyüket. A végeredmény hat perccel a lefújás előtt alakult ki, amikor a TPS megszerezte negyedik gólját és 4-1-re nyert. Hári egy pontot ért el, már 15 pontnál tart a szezonban a finn élvonalban, gólpassza az alábbi videón látható.

Büntetőlövést ítéltek a játékvezetők Sofron Istvánék meccsén is a DEL-ben, ahol a Krefeld a Münchent fogadta. A hazaiak kanadai légiósa, Mark Voakes be is lőtte a rávezetést, ezzel lett 2-2 öt perccel a rendes játékidő letelte előtt. A krefeldi védelem azonban nem húzta ki a hátralévő kevés időt kapott gól nélkül, majd a München üres kapura is betalált és 4-2-re nyert. Sofron pontot nem szerzett, igaz, kapott gólnál sem volt a jégen.

Izgalmasan alakult Kóger Dánielék meccse is az ECHL-ben, ahol az Elmira az Evansville-t fogadta. A hazaiak az első harmad felére 2-0-ra vezettek, amit a vendégek a második játékrész elejére kiegyenlítettek. Az Elmira a 28. percben Kóger révén visszavette ugyan a vezetést, de a harmad utolsó percében az Evansville ismét egyenlíteni tudott. A záró húsz percben sokáig úgy tűnt, nem jutnak dűlőre a felek, ám kilenc másodperccel a vége előtt az Elmira betalált, és 4-3-ra megnyerte a mérkőzést. Kóger egy pontot szerzett és +1-gyel zárt, új csapatában 7 meccsen 4+3 pontos.

Nagy Gergő két gólt lőtt és a mérkőzés legjobbja volt a CHL-ben. Az ellenfél a Rapid City volt, Nagy már az 5. percben beköszönt, majd miután egy percen belül érkezett az egyenlítés, a harmad vége felé ismét gólt szerzett. A vendégek nem adták fel, a második harmad elején másodszor is egalizáltak, de a Quad City nem sokkal később harmadszor is vezetést szerzett, ezúttal emberelőnyből. A végeredmény három perccel a meccs vége előtt alakult ki, amikor ismét Nagyék szereztek gólt, ezzel a Quad City Mallards 4-2-re nyert. Nagyot 1st starnak választották a meccsen.

Szintén két gólt szerzett és szintén a meccs legjobbjának választották Nagy Krisztiánt, aki a WSHL-ben játszott a Valencia Flyers ellen. Csapata 11-1-re nyert, amelyben elévülhetetlen érdemeket szerzett Vay Ádám is, aki 28 lövésből 27-et fogott. Nagy főként emberhátrányban volt eredményes, mert bár három asszisztot kiosztott egyenlő létszám mellett is, mindkét gólját hátrányos szituációban szerezte.

Hentes Kristófék hazai pályán szenvedtek 4-2-es vereséget a Baseltől. A 27. percben még a GCK Lions vezetett 2-1-re, az első gólnál Hentes volt az előkészítő. Ezt követően azonban elfogyott a tudomány, mialatt a vendégek három góllal terhelték meg a hazaiak hálóját, az utolsót üres kapura szerezve. Ezúttal az ellenfélnél játszott a GCK korábbi pontfelelőse, a kanadai légiós Alexandre Tremblay, aki ezen a meccsen is két pontot szerzett.

A német harmadosztály harmadik szakaszát is jól kezdte a Frankfurt. Mint ismeretes, ebben a körben 12 csapat van két csoportban, Vas Mártonéknak meg kell nyerni a sajátjukat ahhoz, hogy aztán osztályozót játszhassanak. Az első akadályt gond nélkül vette a Löwen Frankfurt, hazai pályán háromezer néző előtt győzte le az EHC Timmerndorfer Strand 06 csapatát. A szekér kissé döcögősen indult, hiszen az első húsz perc után még csak 1-0-ra, a második után 3-0-ra vezettek Vasék, de a vége meggyőző különbségű diadal lett, 9-0-val húzták be Tim Kehler tanítványai. Vas Márton idei szokása szerint igazán akkor villant nagyot, amikor csapatának nagyon szüksége van rá, azért ezen a meccsen is egy gólpasszt adott.

Véget ért a francia bajnokság 26 meccses alapszakasza. A számukra tét nélküli utolsó fordulóban Vas János csapata, a Rouen 2-0-ra kikapott, Szélig és a Briancon szintén 2-0-s hátrányból fordítani tudott és a hosszabbítás hetedik percében nyert 3-2-re a Strasbourg otthonában, míg Gőz Balázsék 4-2-re kikaptak a Brest otthonában. Az már korábban eldőlt, hogy a Rouen az első, a Briancon a második helyet szerzi meg, Gőz Balázséknak végül a 11. hely jutott a tabellán. A bajnokság következő szakaszában az első négy helyezett pihen, míg az 5?12. helyezett csapatok három nyert mérkőzésig tartó párharcokat folytatnak a negyeddöntőért. Gőzéknek a hatodik helyezett Amiens jutott, nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen feladat, hiszen ez a csapat mindössze hét ponttal előzte meg a HCMAG-ot az alapszakaszban.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum