Megmutattuk, nem könnyű minket megverni

   

Edzői és játékosértékelések a Svédország?Lettország mérkőzés után.

Rikard Grönborg (másodedző, Svédország): Tudtuk, hogy a lettek végig ott lesznek a nyakunkon, a pálya minden részén és igyekeznek majd fizikailag felülmúlni bennünket. Nagyon örülök, hogy nyertünk, kemény volt, meg kellett harcolnunk érte. Alexander Edler visszatérése jól sikerült, egy gólt és egy gólpasszt szerzett. Kemény volt neki az elmúlt két meccset végigülni és kívülről nézni, de most visszatért, jól játszott, meg kell emelnünk a kalapunkat előtte. Támadásban és védekezésben egyaránt számítunk rá, kivételes képességeire szükségünk van. A következő napot pihenéssel töltjük, igyekszünk az alváshiányt és minden egyebet pótolni, majd főként a speciális játékszituációkat gyakorolni. A mai mérkőzés is jól példa arra, hogy a speciális egységek milyen fontos szerepet játszanak ezen a tornán.

Ted Nolan (szövetségi kapitány, Lettország): Az egész csapat nagyon keményen játszott és szükség is volt erre. Svédország hokinagyhatalom, ellenük mindig nagyon keményen kell dolgoznunk. A meccs bizonyos pontjain meggyűlt a bajunk a kiállításokkal, ők pedig hihetetlenül erősek emberelőnyben. Nagyon büszke voltam ma arra, ahogyan a csapatom kiállt és játszott ezen a mérkőzésen. Lettország kis ország, nem vagyunk mérhetők Svédországhoz, Oroszországhoz vagy más nagy nemzetekhez. 15 éve még vagy 10 hokipálya volt az egész országban, de még mindig itt vagyunk és nagyszerű játékosok kerülnek ki a rendszerből.

Zemgus Girgensons (csatár, Lettország): Nagyon szoros meccs volt. Szerintem pár embert ma sikerült meglepnünk a játékunkkal, akárcsak Svájc ellen. A kiállítások számát kell csökkentenünk és volt két kihagyásunk a harmadik és negyedik gólnál. Ma megmutattuk, hogy nem könnyű minket megverni, szerintem van esélyünk odaérni a negyeddöntőbe.

Janis Sprukts (csatár, Lettország): Csapatként jók voltunk ma, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, amíg Svédországnak ezzel nem volt gondja. Szerintem Vancouver óta sikerült játékban előre lépni. A játékosok egyénileg is sokat fejlődtek, magabiztosabbak lettek, sokkal jobb játékra képesek egyénileg és csapatként is. Vancouverben kicsit kilógtunk a sorból, sokunknak az volt az első olimpiája. Ma már bármelyik csapattal felvesszük a versenyt.

Lauris Darzins (csatár, Lettország): Nagyon jó érzés volt 0-1 után egyenlíteni egy olyan nagyszerű csapat ellen, mint Svédország. Szerintem, ha akkor ők lövik a második gólt is, akkor kényelmesebben játszottak volna, nehezebben vettük volna fel a versenyt velük. Készen állunk a következő, sorsdöntő meccsekre. Azok lesznek az igazán pikáns csaták.

Henrik Lundqvist (kapus, Svédország): Szoros meccs volt, Lettország képzett csapat, amely keményen küzdött. Ez jó teszt volt a számunkra, jó érzés, hogy egy ilyen kihívásnak is meg tudtunk felelni. Jó, hogy már a csoportkörben ilyen megerőltető meccseket kell játszanunk. A negyeddöntők még ennél is keményebbek lesznek, de mi is az ilyen meccseken keresztül leszünk jobbak. Sokat kell még javulnunk, a következő meccseken jóval okosabban kell játszanunk, mint azt tettük ma. A továbbiakban már csak a győzelem számít, senkit nem fog érdekelni, hogyan játszunk, ha a döntőig minden meccsünket megnyerjük.

Erik Karlsson (hátvéd, Svédország): Azt gondolom, ma nagyon jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki. Minden poszton világklasszis játékosaink vannak, jól járattuk a korongot, jól sikerültek a nagyon fontos rövid passzaink is, jól forgattuk őket és keményen lőttünk kapura. Nehéz szerep az enyém a válogatottban, mert elvárják tőlem, hogy a támadásokban is aktívan vegyek részt. Ugyanakkor elsődlegesen a védőharmadért vagyok felelős, arra kell ügyelnem, hogy ott ne történjen semmi baj. Lettország nagyon jól játszott ma, egy kicsit sokkolt is minket a játékuk. Nagyon jó az emberelőnyös játékuk és az ilyen rövid tornákon ez sokat számít. Ma már nagyon sok jó válogatott van, senki ellen nem mehet biztosra az ember.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum