Volt ma egy-két jó védésem is

 

Edzői és játékosértékelések a Svájc–Csehország mérkőzés után.

Sean Simpson (vezetőedző, Svájc): ” Három 1-0-s meccsünk volt eddig, amit elég nehéz elhinni. De mi így játszunk. Szeretném, ha több gólt lőnénk, többet kerülnénk ellenfeleink kapuja elé, és ha hatékonyabbak lennénk emberelőnyben. Nagyon jó a hangulat a csapatban. A fiúk jól ismerik egymást, régóta együtt dolgoznak, nyaranta pedig az NHL-es játékosok is Svájcban, a többiekkel tréningeznek.”

Alois Hadamczik (vezetőedző, Csehország): “A svájci csapat remekül védekezik és nagyszerű a kapusa. Már háromszor kikaptunk tőlük, de ez nyilván nem mentség a mai teljesítményünkre. Nem volt ez rossz meccs, a két kapus nagyszerű volt, nem lehetett nekik gólt lőni. Ma jól játszottak a játékosaim, nem lehet azt mondani, hogy bárki, akit otthon hagytunk, az ma eredményes lett volna azok helyett, akik itt vannak.”

Jonas Hiller (kapus, Svájc): “Jó ilyen meccseket játszani. Nagyon jók voltunk a saját védőharmadunkban, mindenki önfeláldozóan játszott, lövéseket blokkolt, korongok után vetődött, és ez megkönnyítette a dolgomat a kapuban. Azt hiszem, volt ma egy-két jó védésem is. Néha egyetlen gól is elég lehet a győzelemhez, és a mai este ilyen volt. Kapus és csapat egymásra van utalva. Ha jól védekezünk, nem engedünk sok lövést, nem adunk alkalmat szólókra, az rengeteget segít a kapusnak.

A követező lesz a legfontosabb meccsünk. Szerettünk volna egy szünnapot, de végül másodikak lettünk a csoportban, így minden bizonnyal játszunk egy meccset a negyeddöntőért. A góllövés még nem az erősségünk, de azért egy-két dolog már van, amit jól csinálunk. Reméljük, az előnyös játékunk még javul, és gólerősebbek tudunk majd lenni. Örülök a két szabadnapnak, lesz egy kis idő kifújni magunkat, körülnézni, elmenni egy-két versenyre, és aztán újult erővel készülni a következő meccsre.”

Raphale Diaz (védő, Svájc): “Hiller hatalmas dolgokat produkált. Az ő remeklése volt a mai győzelmünk kulcsa. Nézem őt az NHL-ben is, elképesztő meccsei vannak, és ugyanezt csinálja itt is. Hatalmas önbizalmat ad az egész csapatnak. Fantasztikusakat véd, mi meg eltakarítjuk a lepattanókat. Így működünk együtt egy egységes gépezetként.”

Petr Nedved (csatár, Csehország): “Több helyzetünk volt, de a kapusuk kivédte a szemünket. Többször még szerencséje is volt, a kapuvasaknál, a kapu mellett centikkel elcsorgó korongoknál, de van ez így. Azt mondtuk az öltözőben, hogy egy góllal nem lehet minket megverni, de sajnos mégis meg lehetett.”

Michael Frolik (csatár, Csehország): “Nagyszerű a hazánkat képviselni az olimpián. Sajnos ma kikaptunk, de tudjuk, hogy az egész ország értünk szorított.”

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 3., csütörtök
U20   HUN20USA18 
augusztus 10., csütörtök
PRE   ZILSCC 
PRE 18:00 MISMIC 
PRE 18:00 NZÁFTC 
augusztus 11., péntek
PRE   POPSCC 
PRE 17:00 TOPFTC 
augusztus 12., szombat
PRE 19:00 MACVIC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk