Tranca Dániel a DAB ellen tér vissza

   

A sérültjei és betegei nélkül kiálló DAB ellen tér vissza a kiváló fiatal csatár, aki szeptember 16-án éppen Dunaújvárosban szenvedett súlyos vállsérülést.

A HSC-nek négy meccse maradt a MOL Liga idei alapszakaszából, a hétvégén előbb a Dab.Doclert, majd a Miskolcot fogadja, majd a jövő hétvégén Pesterzsébetre és Dunaújvárosba látogat. Nincs értelme különösebben számolgatni, mert még ha minden meccsét meg is nyeri az erdélyi csapat, a rájátszásról még így is lemaradhat, ha a többi mérkőzéseken számára kedvezőtlen eredmények születnek. Ennek ugyan felettébb kicsi a valószínűsége, de a Csíkszereda nem számolgathat, egyszerűen a lehető legtöbb pontot kell megszereznie a még begyűjthető 12-ből. Ha lehet ilyet mondani, pénteken talán a legkönnyebb három pont vár Beczéékre, hiszen a válogatott szünetet pihenéssel és a hajrára való felkészüléssel töltő csapat azt a DAB-ot fogadja, amely hat játékost adott a válogatottnak, majd két nagyon kemény meccset játszott a Fehérvárral. A szerdai 4-2 után csütörtökön reggel hétkor indultak útnak Csíkszereda felé.

Nem tartott a csapattal a Szuperkupán megsérült Kalnins és Galanisz, a betegségéből lábadozó Magosi Erik, valamint egyéb kötelezettségei miatt itthon maradó Peterdi sem. Erdélyi Tamás válla szépen javul, jövő héten talán elkezdheti az edzéseket. Nagy kérdés, hogy ez a feszített menetrend mennyit vett ki a csapatból, amely már biztosította első helyét az alapszakaszban. A HSC majdnem teljes csapattal várja pénteki ellenfelét, csak Molnár Zoltán sérült, hosszú idő után játékra jelentkezett Tranca Dániel is. A fiatal csatár még szeptember közepén sérült meg a DAB ellen, egy szerencsétlen ütközés következtében. Nem tudjuk, mennyire lesz irányadó, de az eddigi három csíkszeredai találkozó mindegyike nagyon szorosan alakult, egyszer-egyszer nyert hosszabbításban mindkét csapat, egy alkalommal pedig rendes játékidőben nyertek 2-1-re a hazaiak.

Antal Előd (másodedző, HSC Csíkszereda): Számunkra egy jó dolog volt, hogy szabad volt az elmúlt időszak, abból kifolyólag is, hogy mind a négy sorunk együtt tudott készülni. A sérültjeink felépültek kivéve Molnár Zoltánt. Még Tranca Dani is befogható. Az alapszakaszbeli két utolsó mérkőzésünkre komolyan készültünk. Az ellenfeleket feltérképeztük, remélem, hogy ez majd a mérkőzéseken is látszani fog. Tudjuk, hogy a Dab egy jó csapat. Négy kiegyenlített soruk van, továbbá egy jó kapusuk, ami nagyon fontos. Támadójátékuk nagyon jó, míg hátul egységesek. Reméljük, hogy a hazai pálya, illetve a szurkolók segítségünkre lesznek.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Nagyon kemény és kiélezett csatát várok vasárnap, hiszen a házigazdáknak minden pontra szükségük van, ha a rájátszásba szeretnének kerülni. Mi már elkönyvelhettük az alapszakasz első helyét, de nem szabad leengednünk, mert visszapörgetni egy csapatot sokkal nehezebb, mint fordulaton tartani. Minden erőnkkel a play-offra készülünk már. Sajnos néhányan sérültek, és vannak akik iskolai elfoglaltság miatt nem tudtak elutazni velünk, de három és fél sorral is a maximumot kell nyújtanunk.

Mindig nagyon rossz egy játékos sérüléséről hírt adni, viszont öröm, ha vissza tud térni valaki a sérülése után, és ezáltal tovább erősödik a liga színvonala. Tranca Dániel szinte az egész szezont kihagyta, de a legfontosabb szakaszban részt vehet. A szeredai szurkolóknak azt kívánjuk, a jövőben minél több ilyen jelenet okozzon nekik örömet.

Becze Tranca

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1400 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Gergely, Csomortani, Trandafir.
Kozuch: 100% (Ruczuj)
K
Sevela: 93,5% (Kiss T.)
Hruby J., Góga, Curilla, Mihály, Bíró O.
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
Salló, Papp Sz., Moldován, Szőcs, Bíró T.
2
Huba, Nagy R., Somogyi, Pavuk, Contois
Ölander, Nagy I., Becze, Molnár Zs., Kulha
3
Jaborník, Gröschl, Papp V., Léránt, Szabados
Bors, Flinta, Farkas, Péter, Gecse
4
Hruby G., Azari
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum