Svájc sok mindenkit meglepett

 

Edzői és játékosértékelések a Svájc–Svédország mérkőzés után.

Per Marts (szövetségi kapitány, Svédország): “Egy kicsit lassan kezdtük a mérkőzést. Svájc a győzelemre játszott, mi pedig egy kicsit kényelmesre vettük a figurát. Az első harmad után kezdett javulni a teljesítményünk és a maradék két húsz percben nyújtott teljesítményünk elég volt a győzelemhez. Nagyon jó kapusunk van, Henrik Lundqvist néhányszor meg fog még minket menteni. Nekünk is voltak gólszerzési lehetőségeink, de a jövőben nagyobb tüzet szeretnék látni a csapatomtól. Daniel Alfredsson jelentette a különbséget, ő azért van itt, hogy az ilyen meccseket eldöntse. Nagyszerű ember és professzionális jégkorongos. Nincs hozzászokva a nagyobb jégfelülethez, de napról napra jobb lesz. Ő az egyik legtechnikásabb hokis, akit valaha láttam, okoson jégkorongozik, a keze pedig fantasztikus. Azt is el kell mondjam, hogy a svájci válogatott egy nagyon-nagyon jó hokicsapat. Agresszívek, taktikailag felkészültek és nagyon gyorsak, nagyon kemény ellenük játszani.”

Sean Simpson (szövetségi kapitány, Svájc): “Nagyon jó meccset játszott mindkét csapat. A svédek kerete természetesen roppant erős, emellett szervezettek is. A pálya minden részén nagyon erősek és ma nagyon jó volt a kapusuk is. Jól kezdtük a mérkőzést, jó első harmadot produkáltunk, különösen az első 10 percben lehettem elégedett. Megvoltak az esélyeink a gólszerzésre, de ma egyszerűen képtelenek voltunk betalálni. A második harmadban kaptunk három emberhátrányt, minek következtében kissé kiestünk a ritmusból. Nehezen boldogultunk különösen hosszú oldali cserékkel, a svédek olyan erőteljesen játszottak, hogy amint bevittük a pakkot a semleges zónába, már lőtték is azt vissza a kékre. Nehezen találtuk meg újra a ritmust, keményen kellett dolgoznunk, ebben a periódusban egyértelműen a svédek voltak a jobb csapat. Nagyon tetszett, ahogy kijöttünk a harmadik harmadra, egy kicsit változtattunk a dolgokon és újra sikerült egy jó harmadot játszani. Akárcsak a svédeknek.”

Alexander Steen (csatár, Svédország): “Nagyon szomorú, hogy Zetterberg kiesett az olimpiáról, korábban nagyon jó volt vele egy sorban játszani, alig vártam, hogy újra összekerüljünk, de ilyen a sport, a sérülések mindig benne vannak a pakliban. Zetterberget és a helyére érkező Patrik Berglundot természetesen nem lehet összehasonlítani, de azt hiszem, jól megértjük egymást Patrikkal is, jól tartottuk a pakkot. Gyorsabbnak és hatékonyabbnak kell lennünk mind a passzoknál, mind a lövésekben.”

Daniel Sedin (csatár, Svédország): “Azt hiszem így kell játszani Svájc ellen: keményen és lehetőleg te találj be először. Szerintem Svájc sok mindenkit meglepett, igazán nagyszerű csapatuk van.”

Nicklas Backström (csatár, Svédország): “Szerintem is nagyszerűen játszott Svájc, lövéseinket blokkolták, jól védték a várukat, nagyon megnehezítették a dolgunkat. Zetterberg kiesése nagyon sajnálatos, mindenki tudja, mire képes a pályán. Kemény döntés volt, nagyon együtt érzek vele, láthatóan szenvedett. Másrészről, mi játékosok nem sokat foglalkozunk az ilyesmivel, megpróbáljuk ezeket a gondokat félretenni és az előttünk álló feladatokra koncentrálni.”

Roman Josi (hátvéd, Svájc): “Az első harmadban elég jól játszottunk, rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, kicsit nyomás alatt is sikerült tartani őket, de aztán fölibénk kerekedtek. Nem szabad ennyi helyzetet kihagyni. A kis különbségű vereség további önbizalmat ad nekünk, hogy azt a játékot kell játszanunk, amit az első harmadban mutattunk, csak hatvan percen keresztül. Láthatjuk, hogy egyetlen apró hiba mennyibe kerülhet.”

Martin Plüss (csatár, Svájc): “Nagyon jól kezdtünk az első harmadban, megvoltak a lehetőségeink, de aztán nem tudtuk ezt a játékot folytatni. Így kell menni továbbra is, egy nap majd befelé pattan az a korong, ami ma kifelé pattantak.”

Reto Berra (kapus, Svájc): “Még a lettek elleni 1-0-hoz képest is tudtunk javulni. Svédország nagyon jó csapat, nagyon kemény ellenük játszani, főleg egy ilyen góllal kikapni, ami kicsit az én hibám is volt. Kemény lövés volt, a karom alá jött, onnan pattant le, nem láttam hova. Elsőre azt gondoltam, megvan, ezért reagáltam későn a lepattanóra. A korong így szabadon maradt, érkezett Alfredsson és beverte. Összességében elégedettek lehetünk, egy góllal kikapni Svédországtól, a világ legjobb játékosaitól, nem rossz teljesítmény. De mégiscsak kikaptunk, pedig mi győzni akarunk. Holnap új nap lesz, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megverjük a cseheket.”

Damien Brunner (csatár, Svájc): “Kemény ez a vereség, az első harmadban mi voltunk a jobb csapat, a másodikban ők. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és a védelmünk is jól működött. Szerencsés góllal szerezték meg a vezetést, pontokat érdemeltünk volna, de ehhez határozottabb támadójátékra lett volna szükség. A csehek ellen nyernünk kell.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 14., szerda
U18 16:40 AVSMAC 3-5VÉGE
EL 18:00 SCCMIS 5-7VÉGE
U20 19:40 AVSVAS 2-1VÉGE
március 16., péntek
KHL 17:30 SZKLOK 4-0VÉGE
    • SPORT 2
március 17., szombat
U18 16:00 MACAVS 2-5VÉGE
U20 18:10 VASAVS 4-3 HVÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-1VÉGE
március 19., hétfő
U18 18:05 UTESCC 0-8VÉGE
U18 19:00 MACAVS 4-1VÉGE
március 21., szerda
U20 18:40 AVSMAC 
U20 18:40 VASUTE 
március 22., csütörtök
U20 17:40 AVSVAS 
március 23., péntek
U18   RBSAVS 
EL 19:00 MACMIS 
március 24., szombat
U18   RBSAVS 
U20   MACAVS 
U20   UTEVAS 
EL 20:00 MACMIS 
    • M4 SPORT
március 27., kedd
U18   AVSRBS 
U20   AVSMAC 
U20   VASUTE 
EL 18:30 MISMAC 
Partnerünk