Az öreg csókák még mindig tudnak valamit

   

Edzői és játékosértékelések a Finnország?Norvégia mérkőzés után.

Erkka Westerlund (vezetőedző, Finnország): “Jól kezdtünk, és az első harmadban szerencsénk is volt. Sikerült a csapatjátékunkon javítani az első meccset követően és a védelmünk is jobb lett. Erős ellenfél ellen készültünk. Azt hiszem, a különbségen megmutatkozott hogy mi jóval korábban játszottuk az előző meccsünket. Teemu Selanne nagyon fontos a számunkra. Ő a kapitányunk és a fiatalok példaképe is. Reme játékos, és mindig nagyszerű hangulatot teremt. Két fiatallal játszik, Barkovval és Granlunddal. Azt mondja, mellettük ő is pont ugyanolyan fiatalnak érzi magát, mint amilyenek ők. Lélekben mindenképpen nagyon fiatal.”

Roy Johansen (vezetőedző, Norvégia): “Tudtuk, hogy a finn csapat nagyon erős, intenzív, gyors játékot játszi és a játékosai nagyon jó képességűek. Igyekeztünk szorosan védekezni ellenük a kezdetektől, de már az első harmadban három gólt szereztek, és utána már nehéz volt a meccset megfelelő hőfokon folytatnunk. Utólag persze mindig okos az ember, de lehet, hogy nem Lars Haugennel kellett volna kezdenünk ma a kapuban. Nyolc hete nem játszott meccset, 20 órával a finnek elleni mérkőzés előtt játszottunk Kanada ellen, lehet, hogy a kettő együtt túl sok volt. Ma nem tudta azt a támogatást megadni nekünk a kapuból, amire ma szükségünk lett volna.”

Teemu Selanne (csatár, Finnország): “Birtokolni a legidősebb olimpiai gólszerző címét olyan érzéssel tölt el, mintha nagyon öreg lennék. De azért az öreg csókák úgy tűnik, még mindig tudnak valamit. Imádok itt lenni, nagyszerű érzés, remekül érzem magam. De ne várják, hogy négy év múlva a következő olimpián is játszani fogok még. Nem mi vagyunk az aranyérem esélyesei, de bárki, aki lebecsülne minket, nagy hibát követne el. Ha mégis így tennének, az komoly előnyt jelentene nekünk. Kanada ellen nagyon nem lesz egyszerű. Négy all star soruk van. Jól ismerjük őket, hetente játszunk ellenük az NHL-ben. Meglátjuk, mi lesz, mindenesetre nem adhatunk nekik időt és helyet.”

Per-Age Skrodder (csatár, Norvégia): Nem esett jól a 0-3-as kezdés. Beszéltünk a meccs előtt arról, hogy hogy lehetünk hatékonyak, de nem voltunk azok. Nagyszerű csapat a finneké, és pontosan tudtuk is ezt, de ma túl erősek voltak a kapuk előtt, és még a korongok is nekik pattantak. Azt tudtuk, hogy az első két meccsünk nagyon kemény lesz, de Ausztria is ugyanilyen nehéz ellenfél lesz. Nagyon jó játékosaik vannak. De sokkal jobban kell kijönnünk a meccsre ellenük. Ha jobb eredményeket akarunk, akkor ez kulcsfontosságú.”

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum