Fehérvár?Dab.Docler 4-2

   

Stephan Lundh nem beszélt a levegőbe, csapata maximálisan felkészült a Fehérvárból, és ameddig lehetett, tartotta a lépést. Egy kettős kiállítás és egy kapussérülés azonban megtörte a Dab.Docler meccs eleji elsöprő akarását. Több mint egymeccsnyi ideig nem kaptak gólt a Volántól. Tokaji Viktor megsérült.

A Szuperkupa-döntő második mérkőzésén is telt ház előtt játszottak a csapatok. A Fehérvár három játékost cserélt a kerdd találkozó után, Sertich és McGregor helyett Jackman és Banham öltözött a légiósok közül, a fiatalok közül pedig Sárpátki és Vincze nem játszott ezúttal, helyettük Benk és Erdély került be. A másik oldalon a kapusokkal variáltak, Sevela helyén Kalnins kezdte a meccset, és a légióskorlátozás miatt ezúttal is Kiss Tamás volt a cserekapus, továbbá visszatérhetett az előző napon a bemelegítés során megsérült légiósbekk, Huba.

Komoly hangnemben, nagy iramban kezdődött a mérkőzés, főleg a dunaújvárosiak erőltették a fizikai kontaktust. Ennek egy emlékezetes Ladányi, Magosi párharc lett az eredmény, előbb előbbi, majd utóbbi kínálta meg a másikat emberes, de szabályos kontakttal. Később Pavuk törte meg a Banhammel szemben fennálló tabut, és szintén határozottan bodicsekelte, Jackman érkezett is a shift végén elmagyarázni az íratlan szabályok komolyságát.

AVS DAB SZK

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Nemes Benjámin előtt adódott az első nagy helyzet, de szólóját Kalnins fogta. A másik oldalon Contois került hasonló helyzetbe, ott Hetényi volt a helyén. Az első fórban a DAB nem alkotott maradandót, de két helyzetecske azért összejött. Nem sokkal később, a 11. percben kiváló akcióból szerzett vezetést a Dab.Docler, teljesen megérdemelten. Ladányi, Kiss Ákos volt a korong útja, a lövésbe Szappanos Dávid tette bele tanítani valóan az ütőjét, ezzel meglepetésre, de maximálisan megszolgáltan vezetett 1-0 a vendégcsapat. Benne maradt az ütés a Volánban, egyre-másra jöttek a DAB-támadások, nem állt messze a meccs a 0-2-től. Azonban a fegyelmezettség az utolsó 5 percre elfogyott. Hat másodperc különbséggel két kiállítást is kapott az Újváros, az 1:54 perces kettős előnyt pedig teljes mértékben kihasználta az EBEL-csapat. Előbb Banham, majd Mihály lőtt hatalmas gólt Kalnins kapujába. A fordulópont nagyságát növelte, hogy Kalnins a második gól környékén megsérült, combizomhúzódása miatt Kiss Tamás állt a helyére hidegen. Ennek meg is lett a hátulütője, Benk András megpatanó lövését nem tudta fogni a magyar kapus, így 3-1-es hazai előnnyel mentek öltözőbe a csapatok.

Ilyen az élet és ilyen a kis csapatok élete, ha nem klappol minden. Az első harmad összképe alapján ugyan nem lehetett megmondani, hogy melyik csapat játszik az EBEL-ben és melyik a MOL Ligában, mégis az vezetett, akinek vezetnie kellett. Ha csak a légiósállomány közötti tudásbeli különbséget nézzük, máris azt mondhatjuk, két meccsen ledolgozhatatlan a DAB hátránya.

A második harmadban ezúttal nem tudott annyit visszavenni az iramból a Fehérvár, mint az előző napon, mert az első harmad lényegesen lassabb hokival telt számukra. De karakterében ugyanaz zajlott, mindkét csapat erőgyűjtésre használta fel az első perceket. A Dunaújváros nem tudott ritmust váltani, és egy emberelőny utáni rendezetlen védekezésből újabb gólt lőtt a Fehérvár, ezúttal Sarauer volt eredményes. A DAB-osoknál elcsúszott a fókusz a játékról, fegyelmezetlenségekkel magukat büntették, a 35. perc környékén úgy tűnt, ezúttal nem várható nagy feltámadás. A másik oldalon pedig a könnyedebb megoldások jöttek elő, ez akadályozta a még eredményesebb játékot. Meg kell dicsérni Kiss Tamás munkáját, ebben a húsz percben nagyon komoly védéseket mutatott be. A DAB esélyét elvesztette, de lelkesedését nem. Kondícióban és fizikailag tartotta a lépést a hazaiakkal, még ha védő-csatár korcsolyázási viszonylatban akadtak is látványos deficitek néha. Még emberhátrányban is volt erejük kontrázni 2 az 1-re az utolsó percben, de Ladányi mellélőtte Szappanos passzát. 4-1 után mehettek a csapatok másodszor pihenni. Abban azonba bízni lehetett, hogy továbbra is minden centiért megküzd a MOL Liga-bajnok, ahogy eddig a 40 perc jelentős részében tette.

A hírek szerint Kalnins mellett újabb két sérültje lett a meccsnek, Adam Naglich válla, Tokaji Viktor keze sérült meg. A Sportklub Tv információi szerint egy palánk melletti gyömöszölés során a kisujja eltört, a csont elmozdult, ezért műteni kell, a klubszezonja véget ért, a vb-re még odaérhet.

A harmadik húsz percben is élvezetes játék folyt a jégen. Természetesen érezhető volt, hogy a meccs eldőlt, a DAB is megbarátkozott ezzel a gondolattal, kevesebb provokációval játszottak. A Fehérvár a biztos vezetést igyekezett tartani és lassítani igyekezett. Ez csak részben sikerült. Sok helyzetet alakított ki ugyan a hazai gárda, de a gólt a vendégek lőtték, egy kontra végén Pavuk talált a hálóba, ahogy kedden is, Contois passzából. Az 50. percben 4-2-re módosult az eredmény. A góllal visszatért az élet a vendégek játékába. Keményen letámadtak, hosszú idő után többször is bent tudták tartani a korongot a Volán harmadában. Újra keményebbé váltak az ütközések, és ez a játék az óvatosabb hazaiak mellett jobban ízlett a vendégeknek. Az utolsó tíz perc szívmelengető játékot hozott, újra lüktetett a jég. Volt lehetőség az 5-2-re és a 4-3-ra is. Több mint két perccel a vége előtt levitte a kapust Lundh, igyekezett egy gólra zárkózni. Szinte végig bent tudta tartani a korongot a DAB, ez is valami. A végén jogosan ünnepelte mindkét tábor a sajátjait. A Szuperkupát két győzelemmel  a Fehérvár nyerte.

Le a kalappal a Dab.Docler előtt, kétszer 60 percen át bizonyította, hogy egy év alatt látványosat faragott a Sapa Fehérvár AV19-cel szemben 2013-ban fennálló hátrányából. Kondícióval és fejben is bírták a küzdelmet, jó hírét keltették a MOL Ligának. Mindazonáltal Magyarország legjobb csapata továbbra is a Fehérvár, de ez igazából nem is volt kérdés a meccsek előtt sem. Egy ilyen csapat mögött szorosan a másodiknak lenni is komoly dolog. A semleges szurkolók nevében köszönjük ezt a kétnapos élményt mindkét csapatnak. A sérülteknek minél gyorsabb felépülést kívánunk.

Sapa Fehérvár AV19

4-2 (3-1, 1-0, 0-1)

Dab.Docler

Szuperkupa, 2. mérkőzés, Székesfehérvár. Játékvezetők: Konc, Kincses, Németh, Nagy A.
Hetényi Z. (Rajna) K  Kalnins, 17:12-től Kiss T.
JackmanOrbánKovács, BanhamSarauer 1 LindgrenHüffnerLadányiSzappanosKiss Á.
SzirányiTokajiMihályYellow HornNaglich 2 HubaNagy R.PeterdiGalaniszAzari
Varga, Hetényi P.NemesMagosi B.Benk
3 JabornikGröschlSomogyiPavukContois
PozsgaiKiss D.TóthNémethErdély 4 HrubyPapp V.LérántSzabados
Marty Raymond E Stephan Lundh
Gólok Idő Típus Gól Passz Passz
0-1 10:10 Szappanos Kiss Á. Ladányi
1-1 16:14 PP2 Banham Sarauer Yellow Horn
2-1 17:12 PP Mihály Á. Hetényi Z. Szirányi
3-1 18:07 Benk Magosi Nemes
4-1 32:09 Sarauer Benk Banham
4-2 49:20 Pavuk Contois Nagy R.
23 Kapura lövések száma 23
6 Kiállításpercek 10

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum