Nyerni és jól játszani

   

A legjobb magyar csapat és a MOL Liga legjobb csapata játszik páros meccset. Marty Raymond, a Volán edzője a címben szereplő két dolgot szeretné megvalósítani csapatával a Szuperkupa-döntőben. Fehérváron az egyhetes szünet után már mindenki újra a fedélzeten van.

Mivel töltötték az elmúlt bő egy hetet?

A csapat egy jó része a válogatottal volt, ami mindig nagy élmény. A többiek, és különösen a légiósok, kaptak hat nap szabadságot. Ilyen feszített tempójú szezonban néha jobb, ha az ember kicsit teljesen ki tudja kapcsolni a hokit, ha van egy kis edzés és játék nélküli időszak. Nem mellesleg ez a periódus alkalmat ad arra is, hogy rendbe jöjjenek azok az apróbb sérülésekkel, amelyekkel egy játékos általában végigjátszik egy szezont. Szóval a pihenésé és a regenerálódásé volt a főszerep ez alatt az egy hét alatt. Vasárnapra mindenki visszatért.

lundhraymond

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Mi a célja a Szuperkupának az ön perspektívájából?

Nem sokat tudok a magyar klubhokiról, így ennek a kupának a hagyományaival sem vagyok teljesen tisztában. De nem hiszem, hogy edzőként túl kellene bonyolítanom ezt a történetet, minden meccset, így a keddit és a szerdait is, meg kell nyernünk. Emellett fontos, hogy lehetőség szerint visszataláljunk ahhoz a játékhoz, amit legutóbb, vagyis február elsején a Ljubljana ellen bemutattunk. Fegyelmezetten kell játszanunk.

Hogyan készülnek a Szuperkupára?

Semmi különössel, ugyanúgy készültünk, mint általában bármelyik meccs előtt. A tréningek intenzitása és időzítése is ugyanaz. Videós elemzést nem készítettünk, annyira nem ismerjük jól a Dunaújvárost.

A szabályok értelmében csak öt légióst szerepeltethet az EBEL-ben megszokott hét helyett. Tudja már, hogy kik maradnak ki?

Természetesen tudom, de ezt egyelőre nem árulom el. Valószínűleg nem ugyanaz a két játékos fog hiányozni a keddi és a szerdai meccsen, ennyit elmondhatok. A fiatalok azonban sok lehetőséget kapnak majd.

Stephan Lundh, a Dab.Docler svéd edzője korábban többször is határozottan nyilatkozott a keddi mérkőzéssel kapcsolatban, az A DAB meg tudja verni a Volánt című cikke már-már a profi bokszolók címvédő meccs előtti egymásnak üzengetését idézi. Hétfőn a csapat másodedzője, Jonas Johnson nyilatkozott a kluboldalon Tudunk a Fehérvárral korcsolyázni címmel. Ebből kiderül, az újvárosi szakvezetés nagyon komolyan készül a megyei riválisból:

“Néhány meccsüket élőben láttam, az utóbbi időben pedig sokat elemeztük a játékukat felvételről, így azt mondhatom, képben vagyok az ellenfélről. Ahogy azt már korábban Stephan Lundh elmondta, úgy gondoljuk, hogy az átbújt statisztikákból és videókból sikerült kihámozni a lényeget ? tudjuk, hogy miben erős az EBEL-csapat és miben gyengébbek.”

A kedden 18 órakor kezdődő Dab.Docler?Sapa Fehérvár AV19 mérkőzést a Kincses, Konc, Soós D., Németh négyes vezeti. A Digi Sport 2 élőben, a Sportklub Tv 20.45-kor felvételről közvetíti.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum