Kezd beérni az utánpótlásprogram

   

Mi történt a múlt héten a válogatottnál? Godó-blog. 

Szerencsére a játék képe nem volt olyan rossz, mint a helyezésünk a torna végén – vágott bele a lengyelországi napok értékelésébe Ladányi Balázs. – Jól játszottunk mindhárom mérkőzésen. Azt mutattuk meg, hogy bárki ellen tudunk zártan, jól védekezni. A taktikánkat a legapróbb részletekig elmagyarázták az edzők, lerajzolták, kinek mi a feladata. Csapat-, sor- és egyéni szintre lebontva mindenki megkapta, hogy mi a konkrét feladata a mérkőzéseken, ki mit csinál. Ez a rendszer eredményezi azt, hogy a keretből bárki ott tud lenni, meg tudja oldani az edzők által kért dolgokat, ha fegyelmezett. Ha pedig nem fegyelmezett, akkor jön a helyére más.

Jó volt újra ezen a tempón játszani. Nem árulok el titkot és nem bántom meg a bajnokságot, ha azt mondom, itt azért más volt a meccsek ritmusa, mint a MOL Ligában. Kell egy kis idő, hogy az ember átálljon. Ez nem baj, ha valaki fel tudja venni a ritmust. Ha nem tudja felvenni, akkor van gond. Ezúttal a MOL Ligából érkezők és a máshonnan behívott fiatalok is meg tudták oldani ezt a feladatot, pedig volt köztük olyan, akinek nem volt még felnőtt meccse sem korábban.

A 3 mérkőzésen lőtt 5 gól nem sok, de ezen a szinten nem mindig lehet többet lőni. A fehéroroszok elleni meccstől minden szurkoló tartott, a többség elfogadott volna előre egy egygólos vereséget. 2-1-re kikaptunk, azt mondom, egy kicsivel nagyobb szerencsével akár nyerhettünk is volna. A lengyeleknek ugyan csak kettőt lőttünk, de azt a meccset megnyertük, nincs hiányérzet bennem. Az olaszoktól valóban sokat kaptunk, azon a meccsen mentek a legkevésbé jól a dolgok. Ők olyanok nekünk, mint mi a lengyeleknek. Nüansznyi a különbség a két csapat között, de akármi történik, a végén a kicsivel jobb csapat nyer, nem érdemtelenül.

Rendszerben mindig könnyebb játszani. Mindenki tudja a feladatát, a kötöttebb szerepek nagyobb biztonságot nyújtanak a játékosoknak. Jól működött ezen a tornán a játékrendszerünk és az a védekezési szisztéma, amit begyakoroltunk. A világbajnokságra kitalált 1-3-1-et már elfelejtettük, most az 1-1-3 működik, egyelőre sokkal hatékonyabban.

A fiatalokról csak jót tudok mondani. Megmondom őszintén, egy rossz szó nem lehet rájuk ezen hét alapján. Az edzéseken nagyon hajtottak, jó volt a hozzáállásuk, a mérkőzéseken kevés hibával, bátran játszottak, ütköztek, jó tempóban mentek, nem lógtak ki lefelé. Mindannyian bizonyították, nem véletlenül volt az az edzők döntése, hogy velünk tartanak erre a tornára. Ha a hozzáállásuk a mindennapokban is olyan, mint ezen a héten volt, akkor komoly perspektíva van bennük.

Sokat beszéltünk arról, hogy van egy nagy lyuk a mi generációnk után, ebből az elmúlt néhány évben voltak gondok. Úgy néz ki, ezt a lyukat hamarosan sikerül betömnünk. A szövetség által indított utánpótlásprogram kezd beérni, nagyon komoly edzők foglalkoznak az utánpótlás-válogatottakkal – és egyre több jó edző van a klubcsapatoknál is –, akik a miénkhez nagyon hasonló játékrendszert gyakoroltatnak a fiatalokkal az ifjúsági és a juniorválogatottnál, így nem jelent számukra gondot, ha át kell lépni a felnőttek közé. Ez nagyon fontos lehet a jövőben. Ráadásul mindezt magas tempó mellett képesek megvalósítani.

De meg kell említeni azokat a játékosokat is, akiknek talán eddig is köztünk lett volna a helyük, mert mindenük megvan ehhez, de eddig valamiért mégsem sikerült ezt bizonyítaniuk. Gröschl Tamás védőjátéka nagyon tetszett, Azari Zsolt pedig megmutatta, hogy ebben az idényben mindenáron szeretne ott lenni a felnőtt világbajnokságon.

Röviden összefoglalva, az mindenképpen kiderült ezen a héten, hogy nagyon nagy verseny várható a szöuli repülőjegyekért.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk