Kezd beérni az utánpótlásprogram

   

Mi történt a múlt héten a válogatottnál? Godó-blog. 

Szerencsére a játék képe nem volt olyan rossz, mint a helyezésünk a torna végén ? vágott bele a lengyelországi napok értékelésébe Ladányi Balázs. ? Jól játszottunk mindhárom mérkőzésen. Azt mutattuk meg, hogy bárki ellen tudunk zártan, jól védekezni. A taktikánkat a legapróbb részletekig elmagyarázták az edzők, lerajzolták, kinek mi a feladata. Csapat-, sor- és egyéni szintre lebontva mindenki megkapta, hogy mi a konkrét feladata a mérkőzéseken, ki mit csinál. Ez a rendszer eredményezi azt, hogy a keretből bárki ott tud lenni, meg tudja oldani az edzők által kért dolgokat, ha fegyelmezett. Ha pedig nem fegyelmezett, akkor jön a helyére más.

Jó volt újra ezen a tempón játszani. Nem árulok el titkot és nem bántom meg a bajnokságot, ha azt mondom, itt azért más volt a meccsek ritmusa, mint a MOL Ligában. Kell egy kis idő, hogy az ember átálljon. Ez nem baj, ha valaki fel tudja venni a ritmust. Ha nem tudja felvenni, akkor van gond. Ezúttal a MOL Ligából érkezők és a máshonnan behívott fiatalok is meg tudták oldani ezt a feladatot, pedig volt köztük olyan, akinek nem volt még felnőtt meccse sem korábban.

A 3 mérkőzésen lőtt 5 gól nem sok, de ezen a szinten nem mindig lehet többet lőni. A fehéroroszok elleni meccstől minden szurkoló tartott, a többség elfogadott volna előre egy egygólos vereséget. 2-1-re kikaptunk, azt mondom, egy kicsivel nagyobb szerencsével akár nyerhettünk is volna. A lengyeleknek ugyan csak kettőt lőttünk, de azt a meccset megnyertük, nincs hiányérzet bennem. Az olaszoktól valóban sokat kaptunk, azon a meccsen mentek a legkevésbé jól a dolgok. Ők olyanok nekünk, mint mi a lengyeleknek. Nüansznyi a különbség a két csapat között, de akármi történik, a végén a kicsivel jobb csapat nyer, nem érdemtelenül.

Rendszerben mindig könnyebb játszani. Mindenki tudja a feladatát, a kötöttebb szerepek nagyobb biztonságot nyújtanak a játékosoknak. Jól működött ezen a tornán a játékrendszerünk és az a védekezési szisztéma, amit begyakoroltunk. A világbajnokságra kitalált 1-3-1-et már elfelejtettük, most az 1-1-3 működik, egyelőre sokkal hatékonyabban.

A fiatalokról csak jót tudok mondani. Megmondom őszintén, egy rossz szó nem lehet rájuk ezen hét alapján. Az edzéseken nagyon hajtottak, jó volt a hozzáállásuk, a mérkőzéseken kevés hibával, bátran játszottak, ütköztek, jó tempóban mentek, nem lógtak ki lefelé. Mindannyian bizonyították, nem véletlenül volt az az edzők döntése, hogy velünk tartanak erre a tornára. Ha a hozzáállásuk a mindennapokban is olyan, mint ezen a héten volt, akkor komoly perspektíva van bennük.

Sokat beszéltünk arról, hogy van egy nagy lyuk a mi generációnk után, ebből az elmúlt néhány évben voltak gondok. Úgy néz ki, ezt a lyukat hamarosan sikerül betömnünk. A szövetség által indított utánpótlásprogram kezd beérni, nagyon komoly edzők foglalkoznak az utánpótlás-válogatottakkal ? és egyre több jó edző van a klubcsapatoknál is ?, akik a miénkhez nagyon hasonló játékrendszert gyakoroltatnak a fiatalokkal az ifjúsági és a juniorválogatottnál, így nem jelent számukra gondot, ha át kell lépni a felnőttek közé. Ez nagyon fontos lehet a jövőben. Ráadásul mindezt magas tempó mellett képesek megvalósítani.

De meg kell említeni azokat a játékosokat is, akiknek talán eddig is köztünk lett volna a helyük, mert mindenük megvan ehhez, de eddig valamiért mégsem sikerült ezt bizonyítaniuk. Gröschl Tamás védőjátéka nagyon tetszett, Azari Zsolt pedig megmutatta, hogy ebben az idényben mindenáron szeretne ott lenni a felnőtt világbajnokságon.

Röviden összefoglalva, az mindenképpen kiderült ezen a héten, hogy nagyon nagy verseny várható a szöuli repülőjegyekért.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum