Vas Márton mentette meg a Frankfurtot

 

Vas Márton győztes büntetőjével utolsó középszakaszmeccsét is behúzta a Löwen Frankfurt, így 38 meccs után is veretlen a német harmadosztályú klub.

18 alapszakasz- és 20 középszakasz mérkőzés után sincs legyőzője Tim Kehler csapatának. Ezúttal a hét közben csődöt jelentett Kassel Huskies volt az ellenfél idegenben, és 5233 néző látta a rangadót. Az első harmadban a játékosok leginkább a szezon eddigi 7 Frankfurt-Kassel meccsén összegyűlt nyitott számlákat rendezték, ennek volt az eredménye a 61 büntetésperc és a kasseli vezetés. A második harmadra átvette az irányítást a Frankfurt, a Kassel csak kapusának köszönhette, hogy megúszta 1 góllal. A győzelmet az utolsó harmadban meg is szerezhették volna Vas Mártonék, ám az 58. percben szerzett góljukat a játékvezető érvénytelenítette. Jöhetett a hosszabbítás, majd annak végeztével a büntetőlövések. Ebben a műfajban ezúttal a Frankfurt volt a jobb, a győztes gól Vas Márton nevéhez fűződik, aki így értékelt a csapathonlapnak a lefújást követően: “Nagyon kemény mérkőzés volt. Az első harmadban nem találtuk a ritmust, és csak a második harmadtól voltunk fegyelmezettek. Megpróbáltunk rendes játékidőben nyerni, de ez végül csak büntetőkkel sikerült. A győzelemnek így is örülünk, remek csapatmunka eredménye ez.”

Vas M Frankfurt

Innen kezdődik az igazán komoly megméretés, az Oberliga keleti, északi és nyugati csoportjából tizenkét csapat játszik két csoportban egy oda-vissza kört azért, hogy kivívja a részvételt a már a feljutásért zajló körben. Hogy a Frankfurt is a másodosztályba jutásért játszhasson, a hatos csoport első helyén kell végeznie.

A Frankfurt menetrendje a következő:

február 14. Löwen Frankfurt – EHC Timmendorfer Strand
február 16. Hannover Indians – Löwen Frankfurt
február 22. Icefighters Leipzig -Löwen Frankfurt
február 28. Hammer Eisbären – Löwen Frankfurt
március 2. Löwen Frankfurt – Königsborner Bulldogs
március 7. EHC Timmendorfer Strand- Löwen Frankfurt
március 9. Löwen Frankfurt – Hannover Indians
március 14. Löwen Frankfurt – Icefighters Leipzig
március 21. Löwen Frankfurt – Hammer Eisbären
március 23. Königsborner Bulldogs – Löwen Frankfurt

A feljutásért a csoportgyőztes, a másik hatos csoport győztese, valamint a déli csoport két legjobbja, és a DEL2 két utolsó helyezettje játszik majd egy hatcsapatos körmérkőzéses tornát. A két első helyezett játszhat jövőre a DEL2-ben. Hosszú tehát még az út.

Szombat után vasárnap is legyőzte a St. Charlest a Quad City Mallards a CHL-ben. Az előző napi 6-3 után ezúttal 6-4-re nyertek Nagy Gergőék, ám a meccs az utolsó percekig szorosan alakult. Az első negyven perc után például 3-3-as döntetlent mutatott az eredményjelző, sőt, 8 perccel a vége előtt a St. Charles emberhátrányból szerezte meg a vezetést. Másfél perc múlva Nagy Gergő gólpasszából egyenlített a Quad City, amely szinte egykapuzott az utolsó periódusban, 15-3-ra nyerve a kapura lövéseket. A St. Charles sorsát egy térdelés pecsételte meg a 17. percben, aminek következtében az utolsó három és fél percet végig emberhátrányban játszották. Nagyék fél perccel a rendes játékidő letelte előtt tudták gólra váltani az előnyt, majd 17 másodperc múlva emberelőnyös és üres kapus góllal biztosították be a kétgólos győzelmet. A magyar csatár egy pontot szerzett és +1-gyel zárta a találkozót. Nagy kapu mögötti szép előkészítése megnézhető ezen az amatőr videón.

Nagy Krisztián ismét betalált, ismét két gólt szerzett. Az ellenfél a New Mexico Renegades volt, az eredmény 9-1 lett. Mindent elmond a mérkőzés komolyságáról, hogy az El Paso Rhinos a szombaton kapott hat kapura lövés után szorosabbra zárta a védelmét és ezúttal csak öt lövést engedélyezett ellenfelének hatvan perc alatt.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum