Sok pozitív fejlemény a válogatott körül

   

Stephan Lundh nyilatkozta mindezt, aki a Dab.Docler novemberi Kontinentális Kupa-szereplése után hiányolta a válogatott és a klubok edzői stábja közötti intenzívebb kommunikációt.

A szakember természetesen nem csak panaszkodni szeret, így szívesen nyilatkozott blogunknak a mostani helyzetről is. “Nagyra értékelem, hogy Rich elfogadta a kritikát és változtatott egy-két dolgon a válogatottal kapcsolatban. Mint mondtam, szerintem nagyon fontos, hogy a válogatott edzői stábja és a klubok között megfelelő legyen a kommunikáció, hiszen a klubokban dolgozó szakemberek látják nap mint nap testközelből a játékosokat, így olyan információkkal rendelkeznek, amelyek hasznosak a válogatott számára is. A döntés joga és az ezzel járó felelősség természetesen a szövetségi kapitányé.”

Lundh 3

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A szálak szorosabbra fűzése már decemberben elindult egy közös edzői szimpóziummal, amit a Metodikai Központban tartottak. Ezen az eseményen Lyle Seitz, az EBEL sportigazgatója és Glen Williamson, a magyar ifjúsági válogatott szövetségi edzője mellett Rich Chernomaz szövetségi kapitány és Stephan Lundh is előadást tartott. Információink szerint a szövetségi kapitány ekkor elnézést kért az érintettektől a történtekért, egyben biztosította őket, hogy a jövőben intenzívebb lesz a kommunikáció.

Lundh blogunknak elmondta, az együttműködés nem állt meg a konzultációnál, a múlt héten hétfőn és kedden részt vett a válogatott edzésein is. “Sokat játszatták a társaságot egymás ellen. Ez okos dolog volt, hiszen egyrészt így rövid idő alatt sok minden kiderülhet, másrészt a játék mindig a legalkalmasabb arra, hogy a versenyszellemet kihozza a játékosokból, harmadrészt a rendelkezésre álló kevés időben is nő az összeszokottság. Hét játékost adtunk a bő keretbe, akik közül hatan utaztak, de szerintem idővel Somogyi Balázs is oda kerül a válogatotthoz. Hétfő délelőtt volt alkalmam beszélgetni a Lengyelországból visszatért játékosaimmal, mindannyian nagyon elégedettek voltak, dicsérték a válogatott stáb professzionalizmusát. Jól működött az edzők által kitalált játékrendszer, kemény és szoros meccseket játszottak, élesben is gyakorolhattak az áprilisi világbajnokságra. A mi játékosainknak elsősorban azért volt fontos ez a torna, mert láthatták, hogy minden egyes cserében mekkora intenzitással kell küzdeni azért, hogy valaki a válogatott közelébe kerüljön.”

A szakember az utolsó simításokat végzi csapatával a keddi és a szerdai Szuperkupa-mérkőzés előtt. Hétfő délelőtt videózás volt napirenden, amit egy rövidebb edzés követett. Délután egy jeges edzés várt a játékosokra, majd kedd délelőtt kis átmozgatással kezdenek, hogy este hat órára mindenki a legjobb fizikai állapotban várja Dunaújvárosban az év egyik legfontosabb mérkőzését.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum