Miskolcon versenyhelyzet van

 

A légiósok között mindenképp, mert egy ideje hatan vannak, úgyhogy közülük minden MOL Liga-meccsen kimarad valaki.

A boon.hu még csütörtökön számolt be a Jegesmedvék körüli helyzetről. Mint ismeretes a klub vezetősége a MOL Liga alapszakaszának hajrájára újabb csatárt szerződtetett a szlovén Tomo Hafner személyében. Ezzel a légiós kontingens létszáma eggyel meghaladja az egy meccsen nevezhető játékosokét. Amint az a klub honlapjának hírt bejelentő cikkéből is kiderül, a szakvezetés ezzel egyrészt a versenyhelyzetet akarta növelni a légiósok között, másrészt a későbbi esetleges sérülések ellen kívánt előre felkészülni. A versenyhelyzet első áldozata Juraj Faith volt, aki Haffner miatt kimaradt a keretből a Jegesmedvék január 31-i ferencvárosi vendégjátékán. Mivel Bob Dever tanítványai szoros, közönségszórakoztató meccset játszottak ugyan, de 6-5-re kikaptak, így a liga kanadai táblázatának negyedik helyét elfoglaló Faith kihagyását sokan nem értették.

A boon.hu értesülései szerint maga Faith is nehezményezte, hogy egy ilyen fontos meccsen kimarad a csapatból. A lap igyekezett utánajárni az ügynek és megkereste Bob Devert is, aki azonban mindössze annyit mondott, hogy mivel egyszerre csak öt légiós játékos szerepelhet a meccsen, nekik pedig hat van, ezért valakit ki kellett hagynia. A szakember szerint egyébként csapatának még hat pontot kell szereznie a rájátszás eléréséhez, de a cél természetesen az összes hátralévő találkozó megnyerése.

mishsc012601

Ezek után Egri István, a klub vezetője nyilatkozott az újságnak: “A stáb részéről érkezett egy kérés, hogy amennyiben lehetőségünk van rá, teremtsünk versenyhelyzetet a légiósok között, legyen harc a csapatba kerülésért. Azt mondtam, rendben, és kerestünk egy olyan embert, aki szakmailag megfelel, így találtuk meg Tomót. Abba, hogy ki, mikor játsszon, sosem szóltam bele, most sem, hogy az új helyzetben ki maradjon ki. Gyurit én profi hokisnak tartom, aki mögött komoly pályafutás, tapasztalat van, éppen ezért szerintem teljes mértékben megérti az edzőnk döntését. Ez egy meccs volt, ő nem játszott, ez nem jelenti azt, hogy a következőn is ő fog kimaradni, csak most éppen vele kezdődött. Remélem, sok mérkőzésünk lesz még a szezonban, fontos, hogy ezeken a találkozókon mindig az aktuálisan legjobb formában lévők legyenek a jégen. Még annyit: sok helyen, mondjuk az EBEL-ben is nem annyi légióst foglalkoztatnak, amennyit lehet, hanem többet, szem előtt tartják azt, amit én is jeleztem, hogy sérülések, eltiltások mellett se csökkenjen a keret erőssége.”

Egri nyilatkozott az alapszakasz végéről és a rájátszásba kerülésről is: “Meg sem fordul a fejemben, hogy nem leszünk ott? Meg kell csinálni! Sajnos, volt, amikor elhullajtottunk fontos pontokat, de ez a társaság elég erős ahhoz, hogy a még előttünk álló négy mérkőzésen megoldja a feladatot.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum