Győzelemmel kezdtek az orosz nők

   

A női jégkorongtorna második napján svéd és orosz siker született.

Az első összecsapáson a kapusok parádéztak, a 13. percben született góllal 1-0-ra nyertek a svédek a japánok ellen. Nem volt könnyű szülés, a távol-keletiek nem adták olcsón a bőrüket, a Stefan Liv arcképét a fejvédőjére festető Valentina Wallner többször is nagyot kellett védjen, kétszer pedig csak a kapuvas mentette meg a svédeket az egyenlítéstől.

“Nagyon jól játszottak a japánok, gyorsan, nagy intenzitással. Nagyon megnehezítették a dolgunkat ? értékelt a meccs után Leif Boork, a svédek másodedzője. ? Nagyon jó benyomást tett rám a fegyelmezettségük és az erőfeszítésük, amit a meccsbe tettek. Érdekes lesz figyelni őket a tornán, ha így folytatják, fényes jövő várhat rájuk.”  Japán kollégája, Judzsi Izuka így látta az eseményeket: “A kezdetektől támadóan lépte fel a svédek. A harmadik harmadban aztán voltak helyzeteink, de nem sikerült élnünk ezekkel. Megpróbáltuk a saját stílusunkat játszani. Sok az újonc a csapatunkban, talán ezért nem sikerült a gólszerzés. A következő meccseken meg kell próbálnunk élni a lehetőségekkel.”

RUSGER szocsi

A nap második mérkőzésén 5048 néző látta, hogy a gól nélküli első harmadot követően a 27. percben a németek megszerzik a vezetést a házigazda orosz válogatott ellen. A második szünetig nem is változott az állás, de a harmadik 20 percben az oroszok ellenállhatatlanok voltak, 17-szer lőttek kapura, míg a németeknek csak egyszer sikerült. Négyszer is mattolták Viona Harrert, a vége 4-1, erősen kezdtek tehát a hazaiak.

“Persze, hogy izgultunk, de tudtuk, hogy a végén rendben lesz minden ? mondta Jekatyerina Szmolenceva, az oroszok játékosa. ? Az ellenfelünk nagyon keményen játszott. Az edzőnk változtatott a sorokon 1-0 után, és ettől elkezdtünk jobban játszani. Beszéltünk egymás közt a lányokkal a második szünetben, és megegyeztünk abban, hogy még van mit javulnunk a meccsen.” A németek edzője, Peter Kathan így látta a palánk mellől a történteket: “Az egész csapat így a kapusunk is elfáradt a második szünetre. Az utolsó 20 percben sajnos nem tudtuk tartani a lépést. Az egyik ok fizikai volt, de a hazai közönség is szárnyakat adott az ellenfelünknek, minket meg megbénított. A második gól után szerencsénk sem volt. Ahogy azt belőtték, teljesen visszaestünk. Remélem, senki nem sérült meg. Nehéz lesz a svédek ellen, olyan szinten vannak, mint az oroszok. De láttam a japánokat is, és ellenük sem lesz egyszerű.”

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum