A játékos nem mobiltelefon

   

Fontos volt három ilyen mérkőzést játszanunk, persze jobban örültünk volna, ha a finnek és a csehek ellen is lövünk gólt és szorosabbá tesszük ezeket meccseket. Edzői értékelés a női U18-as válogatott nemzetközi tornájáról.

“A cseh válogatott az előző két mérkőzésen igazolta, hogy motiváltan érkezett erre a tornára, és látszott, hogy esélyes a tornagyőzelemre ? értékelt Gömöri Csaba szövetségi edző. ? A szombati mérkőzés nagyon sokat kivett a lányokból, erőnlétben is, de inkább a fej fárad el, ezért az első percektől látszódott, hogy a csehek jobb iramban tudnak játszani, mint mi. Elmondtam a végén a lányoknak, hogy csak gratulálni lehet egy ilyen ellenfélnek, mert sokkal jobban hokiztak nálunk.

Próbáltuk a lányokat motiválni, összeszedni, de ilyenkor nem úgy van, mint a mobiltelefonnál, hogy feltöltöd. Természetesen az ember próbálja elmondani az öltözőben, hogy küzdjön, persze nem az akarattal van a baj, de ez ilyenkor kevés, minden korongra később értünk oda, fejben lassabbak voltunk a cseh csapatnál. Nyilvánvalóan harmadonként azt az egy-két hibát, ami végzetes, elkövettük, a cseh csapat megérdemelte a győzelmet, még ilyen arányban is.

Tanulságos dolog, három egymást követő mérkőzésből mindhárom másmilyen volt, három ilyen szintű meccset még az A csoportos vébén sem kell játszani pihenőnap nélkül. Később jöttünk le szombaton a jégről, mint a cseh csapat. De egyébként is előrébb járnak a felkészülésben. Tavaly nem véletlenül jutottak be a legjobb négy közé. Azt gondolom, idén ők még meglepetést okozhatnak, de mi is arra készülünk. A cseh hokikultúráról nem kell sokat mesélni.

Fontos volt három ilyen mérkőzést játszanunk, persze jobban örültünk volna, ha a finnek és a csehek ellen is lövünk gólt és szorosabbá tesszük ezeket meccseket. A világbajnokságig még játszunk az U16-os csapatokkal, ahol lehet ilyen irammal találkozni, mint amit a csehek diktáltak, sőt erősebbet is. Nagyjából egy hónap múlva Szlovákia U18-as válogatottjával csapunk össze itthon, majd újabb összetartás lesz, játszunk Kanadával március 21-én, majd 23-án Svédország ellen megkezdjük a világbajnokságot. Reméljük, a szombatihoz hasonló meccsel és meglepetéssel.”

20494573_12ce0d93d6abb39f3cf1695593a6a72a_xl

“Örültem a svédek elleni egyenlítő gólomnak, mert jót tett a lányoknak is, a következő gólt is be tudtuk lőni ? mondta Pintér Hanna. ? Amikor gólt lövünk, mindig felpezsgünk, úgy érezzük, van esélyünk az ellenfél ellen. Annak pedig kifejezetten örültem, hogy ez volt az első gólom a válogatottban, ami pont jól jött a csapatunknak. Pont a meccs előtt gondolkoztunk azon, hogy be fogjuk-e lőni a svédek ellen a lehetőségeinket, ugyanis a világbajnoki bronzérmessel játszottunk, mint kiderült, örülhettünk. Nagyon kihajtottuk magunkat, mert a svédek elleni meccs sokkal többet számított, ugyanis velük játsszuk a nyitómérkőzést a vébén március 23-án. Remélem, a svédeknek visszavágunk a világbajnokságon. Vasárnapra viszont mindenkinek elment az ereje, nem volt bennünk meg a löket a győzelemhez. Az volt a baj, hogy a csehek mindenkit megvertek, ezért kételkedve álltunk hozzá a meccshez.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum