Kóger duplázott, a meccs embere volt

 

Nagy Krisztián is kettőt lőtt, Vasék veretlenek, Nagy Gergőék viszont kikaptak.

Az ECHL-ben az Elmira Jackals az Evansville IceMen otthonába látogatott. Habár a hazaiak szereztek vezetést a 8. percben, az Elmira Kóger Dániel második és harmadik játékrészben szerzett találatával előbb kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte. A végén az Evansville még a kapusát is lehozta, de ez sem segített, sőt, az Elmira harmadik gólját lőve bebiztosította győzelmét, 3-1-re nyertek a vendégek. Kóger két gólt lőtt, boldogtalanná tett ezzel 5200 nézőt, az elsőt a 27. percben, ekkora egy távoli lövésbe nyúlt bele. A másodikat a 45. percben emberelőnyből. Ez a gól azon túl, hogy ez volt a mérkőzést eldöntő találat, azért is volt fontos, mert az ezt megelőző mérkőzéseken az Elmira nem kevesebb, mint 17 emberelőnyt hagyott kihasználatlanul. Kóger új klubjában 4 meccsen 3 pontos (2+1), és a szezonja is kezd kerekedni, 21 mérkőzésen 12 pontnál tart.

A magyar csatár egyre jobban belerázódik a csapat szisztémájába. Ez volt a negyedik mérkőzése új csapatában azok után, hogy eligazolt a Toledótól, ahol 12 mérkőzésen 3+5-ig jutott. Első meccsén még nem igazán ment, pontot nem szerzett, mínusz kettővel zárt. Második meccsén sem jött össze a pontszerzés, de legalább +/- mutatója pozitívban volt eggyel. A harmadik meccsen már gólpasszt adott, a negyediken pedig két góljának köszönhetően a meccs legjobbjának választották.

Vas Mártonék továbbra is veretlenek az Oberligában. Az ellenfél ezúttal a Herner EV volt, amely főleg a harmadik játékrészben bizonyult képtelennek lépést tartani a hazai pályán játszó Frankfurttal. A nézők persze addig sem unatkoztak, hiszen Vasék az első harmadban két, a harmadikban három gólt szereztek. A záró húsz percben azonban kinyílt a gólzsák, ezt a periódust 6-1-gyel zárta a Löwen, összesítésben 11-1-re nyerve a mérkőzést. Vas Márton egy gólpasszt szerzett.

A bajnokság középszakaszából már csak egyetlenegy meccs van hátra, vasárnap ahhoz a Kassel Huskieshez látogatnak, akik a szezon elején a legnagyobb ellenfelüknek számítottak, de a szezon végére a tulajdonos, a kasseli jégcsarnokot üzemeltető társaság csődeljárást kezdeményezett maga ellen. Ebben talán szerepet játszott az is, hogy bár egy-egy meccsen meg tudták szorongatni Vasékat, összességében elég reménytelennek látszott a Frankfurt elleni küzdelem. Mint ismeretes, a Kassel 2010-ben szintén csőd miatt távozott a DEL-ből. Az Oberligában nincs ilyen szabály, folytathatják a játékot annak ellenére is, hogy csődbe mentek.

Nagy Gergőék az első harmadban tudták tartani a lépést ellenfelükkel a CHL pénteki játéknapján. Az Allen a Quad City otthonában szerzett kétgólos vezetést alig öt perc alatt. Innen még sikerült egyenlíteni, mivel a harmad végéig két emberelőnyt is gólra váltottak a hazaiak. A második és harmadik játékrészben azonban csak a vendégek találtak be, így Nagyék végül 5-2-es vereséget szenvedtek. A magyar csatár pontot nem szerzett.

Nem volt ilyen gondja Nagy Krisztiánéknak, akik a New Mexico Renegades csapatához látogattak és már az első húsz percben négygólos vezetésre tettek szert. Nagy Krisztián a harmadik gólt szerezte. Itt azonban még nem volt vége sem a csapat, sem a magyar csatár számára. A második játékrészben újabb két gólt szerzett az El Paso Rhinos, egyet pedig Nagy Krisztián. A hazaiak is kétszer betaláltak ugyan, így negyven perc után 6-2 volt az állás, de ez már nem osztott, nem szorzott. Ráadásul a Rhinos a harmadik játékrészben is két találatot szerzett, kialakítva a 8-2-es végeredményt.

Cimkék: , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum