Lengyelország?Magyarország 1-2

   

Közepes színvonalú mérkőzésen kiválóan helytállt a fiatal magyar válogatott egy nagyon masszív csapattal szemben. Ismét négy sorral játszottunk végig, a nehéz helyzetekben jól óvtuk a kapunkat. Egy újabb Szirányi-bomba jelentette a különbséget.

Gyors oda-vissza játékkal indult a mérkőzés. A 6. percben érkezett az első kiállítás, Galanisz emelte meg a kelleténél 2 centivel magasabbra a korongot védő harmadban. Az előnnyel nem tudott élni a lengyel csapat, a legnagyobb helyzetet Nemes Benjámin alakította ki, aki szépen kerülte meg a védőjét, de az egyéni akció végén centikkel mellé lőtt. Aztán emberelőnyt kaptunk, Sárpátki Tamás előtt keletkezett nagyon jó lövőhelyzet, de a lövés pillanatában rosszul pattant a korong. Több nagy helyzetünk volt az első harmadban, Németh Attila is jó támadást fejezett be, de két egymást követő komoly védőharmadbeli hiba után, a harmad vége előtt néhány másodperccel Lengyelország szerzett vezetést.

A második harmad eleje visszafogottabb ritmusú játékkal telt, Azari Zsolt közeli pörgetése egyenlítést ígért, de ez beváltatlan maradt. Egy emberhátrány megtörte bimbózó lendületvételünket, és innentől kezdve a hajráig nem találtuk a fonalat. A lengyelek több komoly helyzetet hoztak össze a kapunk előtt, de a befejezésekkel gondban voltak és Sevela is ott volt, ahol kellett. Amennyire váratlan és kevéssé megérdemelt volt a lengyelek első gólja, ugyanannyira elmondható ez a miénkről. A 37. percben Magosi Bálint lőtte szögről kapura keményen, a kipattanót Kovács Csaba fonákkal pöckölte el a vert kapus mellett. 1-1. Ezt követően visszajöttünk a meccsbe, és a végén megmutattuk, mi is tudunk gólt lőni a harmad utolsó percében. Emberelőnyben egy Sevela-védés után Szirányi Bence iramodott meg a koronggal, energikusan vitte be a támadóharmadba, majd nagy lendítés után bombagólt lőtt. 2-1-es vezetéssel vártuk az utolsó harmadot.

Az utolsó 20 percre az egyenlítés reményében jött ki Lengyelország, de ebbe a periódusba jobban beleálltunk. Kiegyenlített játék folyt, néhány percben tudtak csak nyomni a lengyelek, de nem harcoltak ki nyomasztó fölényt. A végén lehozták a kapusukat, de így sem voltak eredményesek, maradt a 2-1. Két egyforma tudású csapat küzdött egymással, de míg a lengyelek közel teljes kerettel álltak fel, addig a magyar alapcsapat több mint fele pihent. 3 újonccal és 5 juniorral küzdött mindvégig Rich Chernomaz csapata.

A torna negyedik mérkőzésen is 2-1-es eredménnyel végződött, mindenki egyet nyert, tehát teljesen egyformán állnak a résztvevők. Szombaton délután Olaszországgal zárjuk a tornát.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum