Nem mindig a legjobb játékosok nyerik a meccset

   

David Poile a vancouveri játékot akarja Szocsira adaptálni, az USA general managere szerint a siker kulcsa az lesz, hogy mennyire tudnak majd alkalmazkodni a nagyobb jégfelülethez. Ennek megfelelően válogatták ki a játékosokat.

“A legutóbbi két Észak-Amerikában rendezett olimpián, Salt Lake Cityben és Vancouverben is eredményesek voltunk, viszont a két európai olimpián nem szereztünk érmet, ami nagyon kiábrándító volt ? foglalta össze a lényeget David Poile. ? Ezúttal kicsit változtatnunk kell a vancouveri játékunkon, figyelembe véve az európai hoki sajátosságait, a több korcsolyázást és a kevesebb fizikai kontaktot. A keretet is ennek megfelelően alakítottuk ki.”

david poile

Poile elképesztő tapasztalattal rendelkező gm. 1977 óta gyakorlatilag folyamatosan az NHL-ben dolgozik. Nem sokat ugrál, miután 13 év után szakított a Washingtonnal, 1997-ben átvette a Nashville-t, azóta sem adta le ezt a feladatát. Olimpián először lesz gm, négy éve, Vancouverben helyettesi rangban nyert ezüstérmet.

Mint kockázatot nélkülözve kijelenti, a kapusposzt is kulcsfontosságú lesz, a legjobb kapus címét szerinte az aranyat szerző csapat kapusa kapja majd. Nagy nyomás van a házigazdákon, de ebben a tekintetben ők sem panaszkodhatnak, hiszen az USA-ban is elvárják az aranyérmet. A szakember szerint négy-öt ország lesz versenyben az olimpiai címért.

Az amerikaiaknak Oroszországgal és Szlovákiával már a csoportmeccsek idején lesz alkalmuk megmérkőzni. Ennek Poile kimondottan örül, mert így már a torna elején lemérhetik, hol tartanak a többiekhez képest, mik az erősségek és hol vannak a gyengeségeik. Ez annál is fontosabb lesz, mivel kevés idejük lesz a közös felkészülésre, így a sorok végleges összetétele, az ideális hátvédpárok megtalálása és a csapatkohézió megteremtése a csoportkörre marad.

Ezzel együtt sem lesz könnyű a legjobb csapatot összerakni, ez a feladat nem egy egzakt tudomány: “Ezért is szeretjük a hokit. Ez a legjobb csapatjáték a világon. Nem elég, ha a legjobb játékosok nálad játszanak, mert nem mindig a legjobb játékosok nyerik a meccset. A legjobb csapat nyer, és mi ennek figyelembe vételével alakítottuk ki a 25 fős keretünket: a legjobb csapatot akartuk összerakni.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum