Az alapszakaszt veretlenül nyertük

   

Tóth Enikő, a Spisska Nová Ves bekkje két hónappal ezelőtt arról számolt be, veretlenek Szlovákiában. A csapatot érintő problémák ellenére folytatódott a jó sorozatuk.

“Az alapszakasz utolsó meccsét a Poprad ellen játszottuk, 5-3-ra nyertünk ? kezdte a beszámolóját Tóth Enikő. ? Az alapszakaszt a mi csoportunkban veretlenül megnyertük, a szlovák bajnokság középszakaszában már az összes csapat játszik egymással. Első mérkőzésünk Eperjesen volt, ahol 3-2-re nyertünk büntetőkkel. A következő hétvégén Petrzalkával játszottunk, akik idén indultak először a bajnokságban, nem ismertük a játékerejüket, de rutinos játékosokból álló csapat, a régi, EWHL-ben induló Slovan Bratislavából sok lány itt kapott idén játéklehetőséget. Többször is tudtak meglepetést okozni, a meccs elején szoros volt a küzdelem, de végül magabiztosan nyertünk 4-1-re. Két héttel később otthon játszottunk a Zvolen ellen, számítottunk rá, hogy gyengébb csapat, 15-1-re nyertünk. Hátvédként nem annyira élvezem ezeket a meccseket, sajnos olyan sorba is kerültem most, ahol nem használták a bekkeket. A sorunk lőtt 12 gólt a 15-ből, volt, hogy egy csere alatt hármat is. Két asszisztot szereztem ezen a meccsen.

Ezután Nagytapolcsányban játszottunk, 12-4-re nyertünk, hasonló meccs volt, mint a Zvolen elleni, itt egy gólpasszt adtam. A következő meccsünk Iglón volt, a Poprad ellen sikerült győznünk 2-0-ra, az első gólt én szereztem, a második gólnál a lövésem kipattanójára érkeztek jól a csatárok, és juttatták a kapuba a korongot. Nehéz meccs volt, kevesen is voltunk, csak két sorral álltunk ki, de végül sikerült nyernünk. Második meccsünk következett Presov ellen, 5-3-ra sikerült győznünk, egy asszisztot jegyeztem, a kapu előtt álló csatár ért bele jól a lövésembe. A Petrzalka elleni második meccsen sajnos nem tudtam részt venni, a KMH Budapesttel utaztam Bécsbe, de nyert a csapatunk 5-4-re. A középszakaszból még két meccsünk van hátra, utána a rájátszás következik, ahonnan mindenképp szeretnénk a döntőbe kerülni. Kevesen vagyunk most a csapatban, sajnos Csiszér Timinek eltört a keze, így egy ideig nem tud velünk játszani, és szlovák játékosok is sokszor hiányoznak betegség miatt. Két sorral játsszuk a meccseinket, ami néha az erősebb csapatok ellen elég nehéz, de eddig szerencsére megoldottunk minden ilyen helyzetet.

Az e heti összetartáson és a Négy Nemzet Tornán már az egész válogatott együtt edz és játszik a egy-két játékos kivételével. Erős csapatok ellen játszhatunk, ez nagyon jó lehetőség a vb előtt a felkészülésre. Nagyon várom a tornát, a tavalyi finnországi vb-n nem volt lehetőségem bokasérülésem miatt pályára lépni a svédek ellen, és sajnos a finnek ellen sem voltam százszázalékos állapotban. Remélem, jó eredményt érünk el a csapattal, biztos vagyok benne, hogy mindent meg fogunk tenni most is, és a márciusi világbajnokságon is.”

totheniko2

Női légiósaink a világban:

Kanada
Molnár Mónika védő 1995 Scanlon Creek Academy
Trencsényi Kitti védő 1992 University of Calgary
Nagy-Britannia
Rónai Alexandra támadó 1993 Guildford Lightining
Németország
Nagy Orsolya támadó 1996 Jungadler Mannheim
Puskás Eszter védő 1998 FASS Berlin
Oroszország
Gasparics Fanni támadó 1994 Fakel Korkino
Huszák Alexandra támadó 1995 Fakel Korkino
Kiss-Simon Franciska védő 1995 Fakel Korkino
Svájc
Jókai Szilágyi Kinga támadó 1997 SC Weinfelden
Jókai Szilágyi Zsófia támadó 1992 SC Weinfelden
Svédország
Brgles Nóra támadó 1991 Segeltorps IF
Szlovákia
Csiszer Sarolt védő 1992 Sarisanska Presov
Csiszér Tímea támadó 1989 Spisska Nová Ves
Farkas Nikolett támadó 1991 Spisska Nová Ves
Szigeti Ágnes kapus 1990 Spisska Nová Ves
Szlaby Gyöngyi védő 1988 Sarisanska Presov
Tóth Enikő védő 1996 Spisska Nová Ves
USA
Pál Vanda védő 1997 Wooster Oilers

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum