A HSC megállíthatja az Érsekújvárt

 

A válogatott szünet előtti utolsó forduló következik vasárnap a MOL Ligában, melynek rangadóján a HSC az Érsekújvárt fogadja. Az UTE Brassóba látogat, míg a Dab.Docler Pesterzsébeten tehet egy újabb lépést szezonbeli 100. pontja felé.

Az alapszakasz hajrájában minden beharangozó a tabella rövid elemzésével kezdődik, hiszen fordulóról fordulóra változik a csapatok esélye a rájátszás elérésére. Jelenleg az Érsekújvár áll a legjobban a Dab.Docler mögött, 43 mérkőzésen szerzett 76 pontjával. Harmadik helyezett a Miskolc 44 meccsel és 75 ponttal. Negyedik a HSC Csíkszereda 73 ponttal és 43 meccsel, míg a Brassó az ötödik helyre szorult, az éllovasok közül ők játszották a legkevesebb meccset, 42-t, amelyeken 70 pontot szereztek. Ha a vesztett pontokat vesszük alapul, akkor megállapítható, hogy öt fordulóval a vége előtt hármas holtverseny van a harmadik helyen a Miskolc, a HSC és a Brassó között. Utóbbinak azonban jóval nehezebb a sorsolása, hiszen a szünetet követő kilenc napban kétszer játszanak a Miskolccal, kétszer a DAB-bal, a legvégén pedig Érsekújvárra látogatnak. A Miskolc a Brassó elleni két meccsen kívül játszik egy meccset Csíkszeredában és az utolsó fordulóban fogadja a Fradit. De a HSC-nek sem lesz sokkal könnyebb dolga, kétszer játszik a DAB-bal, fogadja a Miskolcot és idegenben játszik a Ferencvárossal.

Mindezek előtt azonban vasárnap még azt az Érsekújvárt fogadja, amely pénteken majdnem végig vezetve legyőzte a Brassót. Ha a Vákárban is sikerül nyerniük Robert Spisak tanítványainak, akkor fél lábbal már a rájátszásban érezhetik magukat, egyben legalább olyan nehézzé tehetik a HSC számára az alapszakasz végét, mint a Fradi pénteken a Miskolcnak. Ha viszont a HSC nyer, akkor megelőzheti a borsodi csapatot a tabellán. A két csapat alig egy hete találkozott egymással utoljára. Érsekújváron élvezetes, nagy iramú mérkőzést láthattak a nézők, amely az utolsó pillanatig nyílt volt, még úgy is, hogy a HSC egy fárasztó magyarországi túra után érkezett a Felvidékre. Pénteken az újváriak fáradtak el jobban a Brassó ellen, meglátjuk, ebben a felállásban melyik csapat tud majd dominálni. Az is fontos kérdés, hogy a HSC új légiósai mennyit tesznek hozzá csapatuk játékához. Kulhára eddig sem lehetett panasz, első két meccsén két gólt szerzett. Ölandernek nyilván nem volt még ideje beleszoknia új csapatába.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1650 néző. Játékvezetők: Gergely, Toparceanu, Keresztes, Mathe.
Kozuch: 90,9% (Ruczuj)
K
Chovan: 93,8% (Krajcovic)
Hruby, Góga, Curilla, Novák, Kulha
1
Král, Kowalczyk, Podstavek, Ruzicka, Stefanka O.
Flinta, Salló, Molnár Z., Moldován, Szőcs
2
Baron, Kames, Hurtaj, Frolík, Weissmann
Bors, Nagy, Becze, Mihály, Molnár Zs.
3
Sucharda, Siska, Stefanka M., Caladi, Uhnák
Kósa, Péter, Farkas, Gecse
4
Kubica, Hrudík
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka

A játéknap másik erdélyi mérkőzésén az igencsak megcsappant létszámban érkező UTE Brassóban próbálkozhat. A nevezett 14 mezőnyjátékos pénteken tíz percig tudta feltartóztatni a csíkszeredai rohamokat, utána kapitulált és 6-1-es vereséget szenvedett. Feltehetően Brassóban sem lesznek sokkal többen, így a hazaiak számára nem jelenthet gondot a három pont begyűjtése. Ehhez azonban koncentrációra és fegyelmezettségre lesz szükség. A Brassónak további botlások nemigen férnek bele az erőltetett menet előtt. Ha viszont megszerzi a három pontot, akkor bizakodva várhatja a szünetet, hiszen nagy valószínűség szerint a Miskolc elleni meccseken fog eldőlni a playoffhelyek sorsa.

A játéknap harmadik mérkőzésén a Ferencváros fogadja a már alapszakaszgyőztes Dab.Doclert. A mérkőzésnek egyik csapat számára sincs komoly tétje, hiszen a Fradi az idő előre haladtával lassan a matematikai esélyét is elveszti annak, hogy a rájátszásba kerüljön, míg a dunaújvárosiakat maximum az motiválhatja, hogy idén is elérjék a százpontos határt az alapszakaszban. Tavaly 106 pontot gyűjtöttek úgy, hogy az utolsó hetekben már szinte mindenkitől kikaptak. Idén ehhez 9 pont hiányzik, amelynek megszerzésére még van öt meccsük. Nem kivitelezhetetlen ugyan, de ezen meccsek jó részében olyan csapatok lesznek az ellenfelek, akik élet-halál harcot fognak vívni a rájátszásért. A Fradi egész idényben jó meccseket játszott a DAB-bal, bár legutóbb egy demoralizáló 9-2-be futottak bele az Eszperantó úton, nyilván az önbecsülésükért is hajtani fognak tehát. Ha a DAB belemegy egy nyílt sisakos küzdelembe és nem védekezik elég zártan, akkor könnyen úgy járhat, mint pénteken a Miskolc.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 260 néző. Játékvezetők: Németh, Nagy, Somos, Pálkövi.
Meravy: 81,6% (Budai)
K
Kalnins: 91,9% (Kiss T.)
Géczi, Lindquist, Gibbs Sjödin, Kiss G., Vaszjunyin
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
Győri, Mestyán, Feil, Pál, Ojanen
2
Huba, Nagy R., Peterdi, Galanisz, Azari
Lencsés, Wéber, Dancsfalvi, Potila, Sijka
3
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Papp V., Contois
Fekecs, Nagy L., Németh, Papp Cs.
4
Hruby, Magosi, Pavuk, Léránt, Szabados
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum