Fekete gólt lőtt, gólpasszokat adott

 

A Feldkirch vezeti a csoportját a középszakaszban. Nyertek Széligék és Kógerék, kikapott Hári János, Vas János Gőz Balázs, Nagy Gergő csapata. Bartalis és Nagy Krisztián csapata nyert ugyan, de ők maguk nem játszottak.

Alaposan kitömte a Feldkirch a Celjét az INL középszakaszában. A szlovén csapat nem igazán volt egy súlycsoportban a hazai pályán játszó vorarlbergiekkel, különösen a második játékrészben volt nyomasztó a különbség, ezt a 20 percet 6-0-ra nyerték Feketéék, a vége 14-1 lett. A magyar csatár 1+2-vel zárt. Győzelmével a Feldkirch vezeti a középszakasz A csoportját, azonos pontszámmal, mint a gyengébb gólkülönbséggel rendelkező Jesenice.

Hári János átkerült a másodikból a harmadik sorba csapata hazai mérkőzésén a SaiPa ellen. A HIFK azonban így sem tudott nyerni, annak ellenére, hogy az első harmad közepén emberelőnyből megszerezték a vezetést. A meccs egyik legjobbja a vendégek amerikai hátvédje, Dan Spang volt, aki három gólpasszt is kiosztott a mérkőzésen. A vége 3-5 lett, Hári pontot nem szerzett.

A francia bajnokságban a Briancon a legtávolabbi csapatok egyikéhez látogatott, Caenbe. Ha már ekkora utat megtettek, nem is alibizték el a mérkőzést, visszafogott 2-0-s vezetéssel zárult első harmad után a második és harmadik játékrészben további 3-3 góllal terhelték meg az ellenfél kapuját, a vége 8-0 lett. Szélig pontot nem szerzett, +2-vel zárt. Érdekesség, hogy bár csak egy gólpasszt adott, a mérkőzés legjobb plusz/mínusz mutatójával a hátvéd Mathieu Jestin zárt, szám szerint öttel.

Az Amiens?HCMAG mérkőzés első negyedórájában kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak, és ez elég volt ahhoz, hogy a maradék 45 percben a HCMAG csak fusson az eredmény után. Kétszer jöttek fel Gőz Balázsék egy gólra, második alkalommal másfél perccel a hatvan perc letelte előtt, de egyenlíteni nem sikerült, 4-3-ra nyert az Amiens.

Nem bírt a Grenoble kapusával a Rouen. A statisztikák szerint Vas Jánosék 44-szer találták el a 20. születésnapját márciusban ünneplő Antoine Bonvalot kapuját, de ezekből csak egyetlenegy alkalommal jártak sikerrel, ami 97,7%-os védési hatékonyság. A túloldalon Fabrice Lhenry-nak mindössze 28 lövés jutott, amiből egy szintén bement, így az ő teljesítménye ?csak? 96,4% volt. A hazai pályán játszó Grenoble szerzett vezetést emberhátrányból, és egészen a harmadik harmad feléig úgy tűnt, hogy ki tudja húzni kapott gól nélkül a mérkőzést. Ekkor azonban jött Vasék sora, amely kiegyenlített. A tízperces hosszabbítás nem hozott eredményt, a büntetőpárbajban pedig a hazaiaknak kedvezett a szerencse, így a meccset is a Grenoble nyerte 2-1 arányban. Vas János egy assziszttal vette ki részét a pontszerzésből, a rávezetéseknél nem próbálkozott.

Kóger Dánielék győztek a magyar csatár előző csapata ellen, az Elmira ugyanis a Toledóhoz látogatott. A hazai csapat szerzett vezetést a mérkőzés harmadik percében, erre azonban a következő fél órában hárommal válaszolt az Elmira. A záró húsz percben mindent megpróbált a Toledo, de közelebb férkőzni csak a vége előtt négy és fél perccel tudott. A végén még lehozták a kapust, de ezzel csak kapott góljaik számát gyarapították, így alakult ki a 4-2-es végeredmény. Kóger nem szerzett pontot, ne feledjük, ez még csak a második meccse volt új csapatában, de +1-gyel zárt.

Hiába szerzett vezetést a hetedik percben emberelőnyből Nagy Gergő csapata, a Quad City Mallards a Missouri otthonában, a hazaiak még az első játékrészben egyenlítettek, majd a második harmadban a vezetést is átvették. A kevés gólt hozó mérkőzés végén a vendégek lehozták kapusukat, de ebből is a Missouri ért el találatot, így alakult ki a 3-1-es hazai siker. Nagy nem szerzett pontot.

5-3-ra nyert hazai pályán Bartalis István csapata, a Troja/Ljungby a Rögle ellen. A magyar csatár egyelőre még nem játszott január 25-i sérülése óta.

Szintén nem lépett pályára Nagy Krisztián az El Paso Rhinos-ban, amely három nap alatt harmadik mérkőzését játszotta a Wichita Jr-ral szemben. 12-1-re győzött az El Paso Rhinos, ahol a Plesa testvérek ismét remekeltek, a három báty összesen 15 pontot szorgoskodott össze.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum